9.Sınıf Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi Dersi Günlük Plan - 13. Hafta
9.sınıf Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi dersi 13. Hafta
günlük planı indir 13. HAFTA
: Meşrutiyet Dönemleri ile Cumhuriyet Dönemi'nde Toplumsal Yapıda Meydana Gelen Değişiklikler
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
9.SINIF Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi
Sınıf: 9.Sınıf
Hafta: 13. Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: Türklerde Toplum Yapısı
Alt Öğrenme Alanı-Konu: Meşrutiyet Dönemleri ile Cumhuriyet Dönemi'nde Toplumsal Yapıda Meydana Gelen Değişiklikler
Süre: 2 saat
BÖLÜM II
Kazanımlar: Kanun-i Esasi, 1921 ve 1924 Anayasalarındaki vatandaşlık olgusunu ve gayrimüslimlerin statülerini karşılaştırabilmek. Tarımsal üretimin artışının refaha etkisini ve köylerden kentlere göç, şehirleşme, şehirlerde oluşan yeni sosyal sınıfları inceleyebilmek. Üretim ve eğitime dayalı ortaya çıkan yeni zengin ve aydın sınıfların edindikleri sosyal statüleri döneme ait edebi eserlerden örneklerle açıklayabilmek.
Öğretim Yöntemleri: Anlatım Soru-Cevap İnceleme Grup Tartışması
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Ders kitabı Akıllı Tahta
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Önceki dersin kısa bir özeti yapılarak, yeni konuya giriş yapılır. 2. Kanun-i Esasi, 1921 ve 1924 Anayasalarındaki vatandaşlık olgusu ve gayrimüslimlerin statüleri karşılaştırılır. 3.arımsal üretimin artışının refaha etkisi, köylerden kentlere göç, şehirleşme ve şehirlerde oluşan yeni sosyal sınıflar incelenir. 4. Üretim ve eğitime dayalı ortaya çıkan yeni zengin ve aydın sınıfların edindikleri sosyal statüler, döneme ait edebi eserlerden örnekler verilerek açıklanır. 5. Konuyla ilgili soru-cevap yapılır ve tartışılır.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrencilerden vatandaşlık olgusu ve gayrimüslimlerin statülerinde meydana gelen değişiklikler hakkında kısa bir özet hazırlamaları istenir. Öğrenciler, tarımsal üretimin artışının toplumsal yapı üzerindeki etkileriyle ilgili bir sunum yaparlar. Öğrenciler, şehirleşme ve yeni sosyal sınıfların oluşumu hakkında bir grup tartışmasına katılırlar.
..................... Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi Öğretmeni