11.sınıf Felsefe dersi 20.Hafta
günlük planı indir 20.HAFTA
: 15. Yüzyıl - 17. Yüzyıl Felsefesinde Örnek Düşünce ve Argümanlar
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
11.SINIF Felsefe DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Felsefe
Sınıf: 11.Sınıf
Hafta: 20.Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: 15. Yüzyıl - 17. Yüzyıl Felsefesi
Alt Öğrenme Alanı-Konu: 15. Yüzyıl - 17. Yüzyıl Felsefesinde Örnek Düşünce ve Argümanlar
Süre: 2 saat
BÖLÜM II
Kazanımlar: Öğrenciler, 15. yüzyıl - 17. yüzyıl felsefesindeki önemli düşünce ve argümanları anlayacaklar. Bu argümanları felsefi açıdan değerlendirecekler. F. Bacon'ın "Bilgi güçtür" sözünün olumlu ve olumsuz yönlerini tartışacaklar.
Öğretim Yöntemleri: Anlatım Soru - Cevap Karşılaştırma Örneklendirme
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Ders kitabı Akıllı tahta Yazı tahtası
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Giriş Öğretmen derste işlenecek konuyu tanıtır. Öğrencilere dersteki hedefleri hatırlatır. 2. 15. Yüzyıl - 17. Yüzyıl Felsefesi Özeti Öğretmen, 15. yüzyıl - 17. yüzyıl felsefesinin temel özelliklerini anlatır. Skolastik felsefeden Rönesans ve Aydınlanma'ya geçişi açıklar. Bu dönemdeki önemli filozoflardan bazılarını tanıtır. 3. Örnek Düşünce ve Argümanların Değerlendirilmesi Öğretmen, öğrencilere F. Bacon, R. Descartes, J. Locke ve T. Hobbes gibi filozofların önemli düşünce ve argümanlarını sunar. Öğrenciler, bu argümanları felsefi açıdan değerlendirirler. Öğrenciler, karşı karşıya gelen görüşleri tartışır ve karşıt görüşleri destekleyen argümanlar geliştirirler. 4. "Bilgi Güçtür" Tartışması Öğretmen, öğrencilere F. Bacon'ın "Bilgi güçtür" sözünün olumlu ve olumsuz yönlerini tartışmalarını ister. Öğrenciler, günlük hayattan örnekler vererek bu iddiayı incelerler. Öğrenciler, teknolojinin gücü ve sorumluluğu ile ilgili çıkarımlarda bulunurlar. 5. Sonuç Öğretmen, dersi özetler ve öğrencilerin derste edindikleri bilgileri pekiştirir. Öğrencilerin konuyla ilgili sorularını cevaplar.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrenciler, 15. yüzyıl - 17. yüzyıl felsefesinden önemli düşünce ve argümanların felsefi değerlendirmesini içeren bir deneme yazacaklar. Öğrenciler, "Bilgi Güçtür" sözünün olumlu ve olumsuz yönlerini tartışan bir sunum hazırlayacaklar.