11.sınıf Felsefe dersi 30.Hafta
günlük planı indir 30.HAFTA
: 20. Yüzyıl Felsefesinin Karakteristik Özellikleri ve Türkiye'de Felsefi Düşünceye Katkıda Bulunan Felsefeciler
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
11.SINIF Felsefe DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Felsefe
Sınıf: 11.Sınıf
Hafta: 30.Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: 20. Yüzyıl Felsefesi
Alt Öğrenme Alanı-Konu: 20. Yüzyıl Felsefesinin Karakteristik Özellikleri ve Türkiye'de Felsefi Düşünceye Katkıda Bulunan Felsefeciler
Süre: 2 saat
BÖLÜM II
Kazanımlar: 20. yüzyıl felsefesinin karakteristik özelliklerini açıklar. Türkiye'de felsefi düşünceye katkıda bulunan felsefecileri tanıtır.
Öğretim Yöntemleri: Anlatım Soru-Cevap Karşılaştırma Örneklendirme
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Akıllı tahta veya projeksiyon cihazı Ders kitabı İnternet bağlantısı
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Önceki derste işlenen 20. yüzyıl felsefesine giriş konusunun tekrarı yapılır. 2. 20. yüzyıl felsefesinin ana karakteristik özellikleri anlatılır: Mantık, dil ve bilim felsefesine odaklanma Fenomenoloji, varoluşçuluk ve analitik felsefenin öne çıkması Pozitivizm ve post-pozitivizm arasındaki tartışmalar 3. Türkiye'de felsefi düşünceye katkıda bulunan önemli felsefeciler tanıtılır: Ziya Gökalp (Milliyetçi Felsefe) Macit Gökberk (Aydınlanma Felsefesi) Nurettin Topçu (İslami Felsefe) 4. Felsefecilerin fikirleri ve Türkiye'deki felsefi düşünceye katkıları konusunda öğrenciler arasında tartışma başlatılır. 5. Öğrencilere, 20. yüzyıl felsefesinin günümüz felsefesi üzerindeki etkileri ve felsefi düşüncenin önemi hakkında sorular sorulur. 6. Konunun pekiştirilmesi için örneklendirmeler yapılır ve karşılaştırma tabloları oluşturulur.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Ders sonunda öğrencilere, 20. yüzyıl felsefesinin karakteristik özelliklerini ve Türkiye'de felsefi düşünceye katkıda bulunan felsefecileri listeleyen kısa bir sınav uygulanır. Öğrencilerin katılımı ve sınıftaki tartışmalara katkıları değerlendirilir. Öğrencilere, 20. yüzyıl felsefesinin günümüz felsefesi üzerindeki etkilerini analiz eden kısa bir ödev verilir.