11.sınıf Felsefe dersi 12. Hafta
günlük planı indir 12. HAFTA
: İbn Rüşd'ün Din-Felsefe İlişkisi Görüşleri
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
11.SINIF Felsefe DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Felsefe
Sınıf: 11.Sınıf
Hafta: 12. Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: MS 2. Yüzyıl - MS 15. Yüzyıl Felsefesi
Alt Öğrenme Alanı-Konu: İbn Rüşd'ün Din-Felsefe İlişkisi Görüşleri
Süre: 2 saat
BÖLÜM II
Kazanımlar: Öğrenciler, İbn Rüşd'ün "Tehâfut et-tehâfut el-felâsife" eserinde ortaya koyduğu din-felsefe ilişkisi görüşlerini analiz ederler. Öğrenciler, İbn Rüşd'ün görüşlerinin İslam felsefesi tarihindeki önemini kavrarlar.
Öğretim Yöntemleri: Anlatım Metin Analizi
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: İbn Rüşd'ün "Tehâfut et-tehâfut el-felâsife" eseri veya derlemeleri Beyaz tahta veya akıllı tahta İşaretleyiciler
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Giriş Öğrencilere İbn Rüşd ve "Tehâfut et-tehâfut el-felâsife" eseri hakkında bilgi verilir. Din-felsefe ilişkisi konusunun İslam felsefesinde önemi vurgulanır. 2. Metin Analizi İbn Rüşd'ün din-felsefe ilişkisiyle ilgili görüşlerinin yer aldığı bir metin dağıtılır. Öğrenciler, eşli veya gruplar halinde metni incelerler ve önemli fikirleri tartışırlar. Öğrenciler, İbn Rüşd'ün şunları savunduğunu belirlerler: Din ve felsefe birbirine aykırı değildir. Felsefe, dini anlamayı derinleştirebilir. Din, rasyonel araştırma yoluyla anlaşılabilir. 3. Tartışma Öğrenciler, İbn Rüşd'ün görüşlerini tartışırlar. Öğrenciler, İbn Rüşd'ün argümanlarının güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirirler. Öğrenciler, İbn Rüşd'ün görüşlerinin İslam felsefesi üzerindeki etkilerini incelerler. 4. Sonuç Öğrenciler, İbn Rüşd'ün din-felsefe ilişkisi görüşlerinin özetini paylaşırlar. Öğrenciler, bu görüşlerin İslam felsefesinde ve daha geniş olarak felsefe tarihindeki önemini kavrarlar.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrencilerden İbn Rüşd'ün din-felsefe ilişkisi görüşlerini kısaca açıklayan bir ödev hazırlamaları istenir. Öğrencilerin sınıf tartışmalarındaki katılımları ve metin analizi başarıları değerlendirilir.