12.sınıf Mantık dersi 30. Hafta
günlük planı indir 30. HAFTA
: Eşdeğerlik
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
12.SINIF Mantık DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Mantık
Sınıf: 12.Sınıf
Hafta: 30. Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: Sembolik Mantık
Alt Öğrenme Alanı-Konu: Eşdeğerlik
Süre: 2 saat
BÖLÜM II
Kazanımlar: Öğrenciler; Önermelerin geçerliliğini doğruluk değerleri tablosu kullanarak denetleyebilirler. Çıkarımların geçerliliğini denetleyerek sonucun geçerli olup olmadığını belirleyebilirler. Önermelerin eşdeğerlik kurallarını anlayabilirler.
Öğretim Yöntemleri: Anlatım Soru-Cevap Uygulama Grup Çalışması
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Tahta veya projeksiyon Beyaz tahta kalemi veya dijital kalem Doğruluk değerleri tablosu Önerme ve çıkarım örnekleri
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Anlatım Öğretmen, doğruluk değerleri tablosunun yapısını ve kullanımını açıklar. Önermelerin geçerliliğinin denetlenmesinde doğruluk değerleri tablosunun kullanımı gösterilir. Öğrenciler, basit önermeler için doğruluk değerleri tablosu oluşturma alıştırmaları yaparlar. 2. Soru-Cevap Öğrenciler, önermelerin geçerliliğini belirlemeyle ilgili sorular sorarlar. Öğretmen, soruları cevaplayarak ve örnekler vererek öğrencilerin anlayışını güçlendirir. 3. Uygulama Öğrenciler, karmaşık önermelerin geçerliliğini denetlemek için doğruluk değerleri tabloları kullanarak bireysel çalışma yaparlar. Öğrenciler, çıkarımların geçerliliğini denetlemek için doğruluk değerleri tabloları kullanarak grup çalışmaları yaparlar. 4. Grup Çalışması Öğrenciler, önermelerin eşdeğerlik kurallarını tartışırlar. Öğretmen, kuralları örneklerle açıklar ve öğrencilerin farklı önermeler için kuralları uygulamalarına yardımcı olur. 5. Uygulama Öğrenciler, verilen önermeler için eşdeğer önermeler bulmak için eşdeğerlik kurallarını kullanarak alıştırmalar yaparlar.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrencilerin önermelerin geçerliliğini denetleme ve çıkarımların geçerliliğini belirleme becerilerini ölçmek için kısa bir sınav yapılır. Öğrencilerin önermelerin eşdeğerlik kurallarını anlama seviyelerini değerlendirmek için bir ödev verilir.