9.Sınıf Astronomi ve Uzay Bilimleri Dersi Günlük Plan - 19. Hafta
9.sınıf Astronomi ve Uzay Bilimleri dersi 19. Hafta
günlük planı indir 19. HAFTA
: Çevren Düzlemi ve Enlem Bilgisi
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
9.SINIF Astronomi ve Uzay Bilimleri DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Astronomi ve Uzay Bilimleri
Sınıf: 9.Sınıf
Hafta: 19. Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: Gök Küre
Alt Öğrenme Alanı-Konu: Çevren Düzlemi ve Enlem Bilgisi
Süre: 1 saat
BÖLÜM II
Kazanımlar: Çevren düzleminin astronomik açıdan önemini kavramak. Enlem kavramını anlamak ve gök küresi çizimlerinde kullanmak. Kutup Yıldızının çevren yüksekliği ile gözlem yerinin enlemi arasındaki ilişkiyi kavramak.
Öğretim Yöntemleri: Anlatım Soru-Cevap Gösteri Gözlem
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Ders kitabı Akıllı tahta veya projeksiyon cihazı Gök küresi çizimleri
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Çevren düzleminin tanımı ve gök küresi üzerindeki konumu anlatılır. 2. Çevren düzleminin güneş zamanı, yıldız zamanı ve yerel saat arasındaki farkları belirlemekteki rolü açıklanır. 3. Gözlem yerine ait enlem bilgisinin kullanımına değinilir. 4. Enlem kavramı tanımlanır ve farklı enlem değerleri olan gök küresi çizimleri gösterilir. 5. Kutup Yıldızının çevren yüksekliği ile gözlem yerinin enlemi arasındaki ilişki açıklanır. 6. Gözlem yerine ait enlem bilgisinin, çevren düzlemi üzerindeki açısal ölçümlerle nasıl belirlenebileceği anlatılır. 7. Öğrencilere, gözlem yerlerinin enlemlerini belirlemek için gözlemler yapmaları için zaman verilir. 8. Gözlemlerin sonuçları sınıfça tartışılır ve enlem kavramı pekiştirilir.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrencilerden, çevren düzleminin önemi ve enlem kavramı hakkında yazılı bir özet hazırlamaları istenir. Öğrencilerin, gözlem yerinin enlemini belirlemek için yaptıkları gözlemler değerlendirilir ve hataları düzeltilir.
..................... Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğretmeni