9.Sınıf Astronomi ve Uzay Bilimleri Dersi Günlük Plan - 16. Hafta
9.sınıf Astronomi ve Uzay Bilimleri dersi 16. Hafta
günlük planı indir 16. HAFTA
: Gök Küresi
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
9.SINIF Astronomi ve Uzay Bilimleri DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Astronomi ve Uzay Bilimleri
Sınıf: 9.Sınıf
Hafta: 16. Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: Kon Düzenekleri ve Görünür Hareket
Alt Öğrenme Alanı-Konu: Gök Küresi
Süre: 1 saat
BÖLÜM II
Kazanımlar: Öğrencilere gök küresinin algısal bir kavram olduğunu açıklamak. Gök küresinin temel ögelerini sıralayarak açıklamak.
Öğretim Yöntemleri: Anlatım Soru-Cevap Gözlem Tartışma
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Gök küresi modeli İnteraktif tahta veya projeksiyon Fotoğraflar veya çizimler
Öğrenme Öğretme Süreci:
Öğretmen, öğrencilere gök küresinin bir kavram olduğunu ve gerçekte bir küre olmadığını açıklar. Gök küresinin gözlemciye göre sabit olduğunu ve Dünya'nın döndüğü için gökyüzünde hareketlerin gözlemlendiğini belirtir. Gök küresinin temel ögelerini tanıtır: ufuk çizgisi, ekvator, eksen direği, ekliptik ve takımyıldızlar. Öğretmen, gök küresi modelini kullanarak bu ögeleri göstererek açıklar. Bir gözlemcinin yıldızları gözlemlediğinde, yıldızların bir küre yüzeyine dağılmış gibi göründüğünü vurgular. Öğrencilere, gözlemci uzaklaştıkça ağaçların büyüklükleri ve şekillerinde meydana gelen değişiklikleri gözlemlemeleri için bir etkinlik yaptırır. Etkinlik sonucunda, öğrencilerin yıldızların uzaklıklarını kıyaslayamamaları nedeniyle gök küresinin algısal bir kavram olduğuna dair çıkarımlarda bulunmaları istenir.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrencilerden gök küresinin temel ögelerini açıklayan bir paragraf yazmaları istenir. Öğrencilerin katılımı ve tartışmalara yaptıkları katkılar değerlendirilir.
..................... Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğretmeni