7.Sınıf Yapay Zeka Uygulamaları Dersi Günlük Plan - 3. Hafta
7.sınıf Yapay Zeka Uygulamaları dersi 3. Hafta
günlük planı indir 3. HAFTA
: Veri, Bilgi, Enformasyon, Büyük Veri, Veri Madenciliği, Makine Öğrenmesi
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
7.SINIF Yapay Zeka Uygulamaları DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Yapay Zeka Uygulamaları
Sınıf: 7.Sınıf
Hafta: 3. Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: Yapay Zeka
Alt Öğrenme Alanı-Konu: Veri, Bilgi, Enformasyon, Büyük Veri, Veri Madenciliği, Makine Öğrenmesi
Süre: 2 ders saati
BÖLÜM II
Kazanımlar: Öğrenciler veri, bilgi, enformasyon, büyük veri, veri madenciliği ve makine öğrenmesi kavramlarını anlayabilecektir. Öğrenciler veri madenciliği ve makine öğrenmesi arasındaki farkları bilebileceklerdir. Öğrenciler makinelerin öğrenebileceğini kavrayabileceklerdir.
Öğretim Yöntemleri: Tartışma Fikir Haritası Örneklendirme
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Akıllı tahta Beyaz tahta Kalemler ve silgiler Ders kitabı
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Önceki derste işlenen konulara kısa bir göz atış yapılarak yeni derse geçiş sağlanacaktır. 2. Öğrencilerin "veri" kavramı hakkında bilgilerini paylaşmaları istenecektir. Öğrencilerin cevapları akıllı tahtaya veya beyaz tahtaya not edilecektir. 3. "Bilgi" ve "enformasyon" kavramları arasındaki farklar tartışılacaktır. Öğrencilerden bu kavramlar arasındaki ilişkileri açıklamaları istenecektir. 4. "Büyük veri" kavramı açıklanacak ve büyük verinin özellikleri tartışılacaktır. Öğrencilerden büyük verinin önemi hakkında düşünmeleri istenecektir. 5. "Veri madenciliği" kavramı tanımlanacak ve veri madenciliğinin amaçları açıklanacaktır. Öğrencilere veri madenciliğinin uygulanabileceği alanlar üzerinde örnekler verilecektir. 6. "Makine öğrenmesi" kavramı tanımlanacak ve makine öğrenmesi algoritmalarının özellikleri tartışılacaktır. Öğrencilere makine öğrenmesinin uygulanabileceği alanlar üzerinde örnekler verilecektir. 7. Makine öğrenmesi ile veri madenciliği arasındaki benzerlikler ve farklılıklar vurgulanacaktır. Öğrencilerden bu iki kavramı karşılaştırmaları istenecektir. 8. Öğrencilerin makinelerin öğrenebileceğini anlamalarına yardımcı olmak için örnekler verilecektir. Öğrencilerden makinelerin nasıl öğrendiği hakkında kendi düşüncelerini paylaşmaları istenecektir.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrencilerin katılımları ve tartışmalara katkıları değerlendirilecektir. Öğrencilerin veri, bilgi, enformasyon, büyük veri, veri madenciliği ve makine öğrenmesi kavramlarını ne kadar anladıklarına dair kısa bir değerlendirme yapılacaktır.
..................... Yapay Zeka Uygulamaları Öğretmeni