12.Sınıf Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi Dersi Günlük Plan - 32.Hafta
12.sınıf Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi dersi 32.Hafta
günlük planı indir 32.HAFTA
: Cumhuriyet Dönemi'nde Sanat Anlayışındaki Değişimler
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
12.SINIF Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi
Sınıf: 12.Sınıf
Hafta: 32.Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: Türklerde Sanat
Alt Öğrenme Alanı-Konu: Cumhuriyet Dönemi'nde Sanat Anlayışındaki Değişimler
Süre: 2 saat
BÖLÜM II
Kazanımlar: Öğrenciler Cumhuriyet Dönemi'nde sanat anlayışında meydana gelen değişimleri değerlendirebilecekler. Öğrenciler mimari, heykel, resim ve müzik alanındaki gelişmeleri örnekler üzerinden açıklayabilecekler.
Öğretim Yöntemleri: Anlatım Soru-cevap Grup tartışması Bireysel çalışmalar
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Ders kitabı Akıllı tahta Sesli ve görüntülü eğitim araçları
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Giriş Öğretmen, Cumhuriyet Dönemi'nin Türk sanatı üzerindeki etkilerini ve sanat anlayışındaki değişimleri kısaca anlatır. 2. Mimari Öğrenciler, Anıtkabir, Cumhuriyet Anıtı ve Ankara Garı gibi Cumhuriyet Dönemi'nde inşa edilen önemli mimari eserler hakkında örnekler verir. Mimari anlayışındaki yenilikler ve batılı etkiler tartışılır. 3. Heykel Öğrenciler, Cumhuriyet Dönemi'nin önemli heykeltıraşları ve eserleri hakkında bilgi edinir. Heykel anlayışındaki değişimler ve modern heykeltıraşlık akımları ele alınır. 4. Resim Öğrenciler, Cemal Nadir Güler, Abidin Dino ve Bedri Rahmi Eyüboğlu gibi Cumhuriyet Dönemi'nin önde gelen ressamlarını tanır. Türk resminde gözlenen tematik ve teknik değişiklikler incelenir. 5. Müzik Öğrenciler, Cumhuriyet Dönemi'nde Türk müziğindeki yenilikleri ve reformları tartışır. Kemancı Ahmed Adnan Saygun ve Münir Nurettin Selçuk gibi önemli bestecilerin katkıları hakkında bilgi edinirler. 6. Sonuç Öğretmen, Cumhuriyet Dönemi'nde sanatın toplum üzerindeki etkisini ve sanata verilen önemi vurgular. Öğrencilerin konuyla ilgili sorularını cevaplar.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrenciler, Cumhuriyet Dönemi'nde sanat anlayışındaki değişimleri açıklayan bir paragraf yazar. Öğrenciler, tartışma gruplarında mimari, heykel, resim veya müzik alanındaki bir gelişmeyi sunar. Öğrencilerin konuyla ilgili ödevleri toplanır ve değerlendirilir.
..................... Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi Öğretmeni