11.Sınıf Astronomi ve Uzay Bilimleri Dersi Günlük Plan - 21. Hafta
11.sınıf Astronomi ve Uzay Bilimleri dersi 21. Hafta
günlük planı indir 21. HAFTA
: Gökyüzü Küresi
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
11.SINIF Astronomi ve Uzay Bilimleri DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Astronomi ve Uzay Bilimleri
Sınıf: 11.Sınıf
Hafta: 21. Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: Gökyüzü Gözlemleri ve Göğün Hareketleri
Alt Öğrenme Alanı-Konu: Gökyüzü Küresi
Süre: 1 saat
BÖLÜM II
Kazanımlar: Bir gözlem yerine ilişkin temsilî gök küresini çizmek. Gök cisimlerinin günlük görünür hareketlerini açıklamak. "Batmayan yıldız", "doğmayan yıldız" ve "doğup batan yıldız" terimlerini tanımlamak.
Öğretim Yöntemleri: Anlatım Soru-cevap Gözlem Performans
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Ders kitabı Akıllı tahta Fotoğraflar Bilimsel dergiler
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Öğretmen, öğrencilere gök küresi kavramını açıklar ve bir gözlem yerinin temsilî gök küresini çizmelerini ister. 2. Öğrenciler, ders kitabındaki örnekleri inceleyerek ve sorular sorarak gök küresini çizmeyi öğrenirler. 3. Gök küresi çizildikten sonra, öğretmen gök cisimlerinin günlük görünür hareketlerini açıklar. 4. Gün yayınının, gök cisminin görülebilirlik süresi olduğunu vurgulayarak, gök cisimlerinin doğup batma zamanlarını gösterir. 5. Öğretmen, "batmayan yıldız", "doğmayan yıldız" ve "doğup batan yıldız" terimlerini tanımlar ve bu terimlerin günlük görünür hareketlerdeki önemini vurgular. 6. Öğrenciler, grup çalışmalarıyla gök küresi üzerinde farklı gök cisimlerinin günlük görünür hareketlerini incelerler. 7. Öğretmen, öğrencilerin sorularını cevaplar ve kavramların anlaşılmasını sağlar.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Temsilî gök küresi çizimi performansı Gök cisimlerinin günlük görünür hareketleri hakkındaki sözlü sınav Gök küresi üzerinde gözlem çalışması raporu
..................... Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğretmeni