7.Sınıf Çevre Eğitimi Dersi Günlük Plan - 33.Hafta
7.sınıf Çevre Eğitimi dersi 33.Hafta
günlük planı indir 33.HAFTA
: Geri Dönüşüm ve Geri Kazanımın Sürdürülebilir Kalkınma Açısından Önemi
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
7.SINIF Çevre Eğitimi DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Çevre Eğitimi
Sınıf: 7.Sınıf
Hafta: 33.Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: Sürdürülebilir Kalkınma ve Çevre Dostu Teknolojiler
Alt Öğrenme Alanı-Konu: Geri Dönüşüm ve Geri Kazanımın Sürdürülebilir Kalkınma Açısından Önemi
Süre: 2 ders saati
BÖLÜM II
Kazanımlar: ÇEİD.6.3. Kaynakların sürdürülebilir kullanımının kalkınmaya etkisini araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. ÇEİD.6.4. Sürdürülebilir kalkınma açısından geri dönüşümün ve geri kazanımın önemini açıklar.
Öğretim Yöntemleri: Altı Şapka Tekniği Kavram Haritaları Boşluk Doldurma
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: EBA İçerikleri: Geri Dönüşüm ve Geri Kazanım Hakkında Animasyon Akıllı tahta Elyaf kalemler Çeşitli renklerde kağıtlar Geri dönüştürülmüş malzemelerle ilgili haberler ve makaleler
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Giriş (10 dakika) Öğretmen, öğrencilere sürdürülebilir kalkınma kavramını hatırlatır. Ardından, öğrencilerin kaynakların sürdürülebilir kullanımının önemini tartışmalarını sağlar. 2. Geri Dönüşüm ve Geri Kazanım (20 dakika) Öğretmen, öğrencilere geri dönüşüm ve geri kazanım arasındaki farkları açıklar. Altı Şapka Tekniği uygulanarak öğrencilerden geri dönüşüm ve geri kazanımın sürdürülebilir kalkınmaya etkilerini farklı bakış açılarından tartışmaları istenir. 3. Geri Dönüştürülmüş Malzemelerden Örnekler (15 dakika) Öğrencilere geri dönüştürülmüş malzemelerle ilgili haberler ve makaleler dağıtılır. Öğrenciler, geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanıldığı ürünler ve bu ürünlerin çevresel faydaları hakkında bilgi edinirler. 4. Sıfır Atık Projesi (15 dakika) Öğretmen, öğrencilere Türkiye'de uygulanan Sıfır Atık Projesi hakkında bilgi verir. Öğrenciler, projeyle ilgili araştırma yaparak atıkların değerlendirilmesine yönelik yöntemler hakkında bilgi edinirler. 5. Kavram Haritası (10 dakika) Öğrenciler, geri dönüşüm, geri kazanım ve sürdürülebilir kalkınma arasındaki ilişkileri gösteren bir kavram haritası oluştururlar. 6. Boşluk Doldurma (10 dakika) Öğrencilere, geri dönüşüm ve geri kazanım hakkında boşluk doldurma alıştırmaları verilir. Bu alıştırmalar, öğrencilerin konuyu pekiştirmelerine yardımcı olur.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrencilerin kavram haritaları ve boşluk doldurma alıştırmaları değerlendirilir. Ayrıca, öğrencilerin sürdürülebilir kalkınmaya yönelik geri dönüşüm ve geri kazanımın önemi hakkındaki tartışmaları da gözlemlenir.