7.Sınıf Çevre Eğitimi Dersi Günlük Plan - 28. Hafta
7.sınıf Çevre Eğitimi dersi 28. Hafta
günlük planı indir 28. HAFTA
: İklim Değişikliğinin Türkiye'deki Etkilerini Azaltmaya Yönelik Önlemler
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
7.SINIF Çevre Eğitimi DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Çevre Eğitimi
Sınıf: 7.Sınıf
Hafta: 28. Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: İklim Değişikliği ve Türkiye
Alt Öğrenme Alanı-Konu: İklim Değişikliğinin Türkiye'deki Etkilerini Azaltmaya Yönelik Önlemler
Süre: 2 ders saati
BÖLÜM II
Kazanımlar: İklim değişikliğinin Türkiye'deki etkilerini azaltmaya yönelik önlemleri anlatır. Tüketim alışkanlıklarının, toplu taşıt kullanımının, yenilenebilir enerji kaynaklarının, geri dönüşümün ve ormanların korunmasının karbon salımını etkileyen konular olduğunu açıklar.
Öğretim Yöntemleri: Altı Şapka Tekniği Yapılandırılmış Grid
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Akıllı tahta EBA içerikleri Tüketim alışkanlıkları, toplu taşıt kullanımı, yenilenebilir enerji kaynakları, geri dönüşüm ve ormanların korunması ile ilgili bilgi kartları
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Öğrencilerde ön bilgiyi ölçmek için "İklim değişikliğini azaltmak için neler yapılabilir?" sorusu sorulur. 2. Öğrenciler 6 gruba ayrılır ve her gruba farklı bir bilgi kartı verilir. 3. Gruplar 15 dakika boyunca bilgi kartlarını inceler ve grup içinde beyin fırtınası yapar. 4. Altı Şapka Tekniği uygulanır: Beyaz Şapka: Bilgileri objektif bir şekilde aktarır. Kırmızı Şapka: Duygusal tepkilerini ifade eder. Siyah Şapka: Olumsuzlukları ve riskleri vurgular. Sarı Şapka: Faydaları ve fırsatları belirtir. Yeşil Şapka: Yaratıcı fikirler sunar. Mavi Şapka: Süreci yönetir ve özetler. 5. Gruplar öğrendiklerini Yapılandırılmış Grid'e aktarır. Grid'de satırlarda önlemler (tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesi, toplu taşıt kullanımı vb.), sütunlarda ise önlemlerin iklim değişikliği üzerindeki etkileri (karbon salımı, sera gazı emisyonları vb.) yer alır. 6. Gruplar gridleri sınıfla paylaşır. 7. Öğretmen öğrencilerin bulgularını özetler ve iklim değişikliğini azaltmada bireylerin ve toplumun oynayabileceği rolün önemini vurgular.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrencilerden tüketim alışkanlıkları, toplu taşıt kullanımı, yenilenebilir enerji kaynakları, geri dönüşüm ve ormanların korunması gibi konuların iklim değişikliği üzerindeki etkilerini açıklayan kısa bir paragraf yazmaları istenir. Öğrencilerin katılımları ve bilgi kartlarından çıkardıkları sonuçlar gözlemlenerek değerlendirilir.