10.Sınıf Astronomi ve Uzay Bilimleri Dersi Günlük Plan - 21. Hafta
10.sınıf Astronomi ve Uzay Bilimleri dersi 21. Hafta
günlük planı indir 21. HAFTA
: Gök Cisimlerinin Günlük Görünür Hareketleri
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
10.SINIF Astronomi ve Uzay Bilimleri DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Astronomi ve Uzay Bilimleri
Sınıf: 10.Sınıf
Hafta: 21. Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: Gök Kürenin Hareketleri
Alt Öğrenme Alanı-Konu: Gök Cisimlerinin Günlük Görünür Hareketleri
Süre: 1 saat
BÖLÜM II
Kazanımlar: Öğrenciler, bir gözlem yerine ilişkin temsili gök küresini çizerek gök cisimlerinin günlük görünür hareketlerini açıklayabilecekler. Öğrenciler, gün yayının ölçüsünün gök cisminin görülebilirlik süresi olduğunu anlayacaklar. Öğrenciler, "batmayan yıldız", "doğmayan yıldız" ve "doğup batan yıldız" terimlerinin anlamlarını açıklayabilecekler.
Öğretim Yöntemleri: Anlatım Gösteri
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Gök küresi modeli Ders kitabı Akıllı tahta
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Öğretmen, öğrencilere gök küreleri hakkında bilgi verir ve günlük hareketlerini gözlemleme yöntemlerini açıklar. 2. Öğrenciler, bir gözlem yerine ilişkin temsili gök kürelerini çizerler. 3. Öğretmen, güneş, ay ve yıldızların günlük hareketlerini gösterir ve öğrencilere çizdikleri küreler üzerinde işaretlemelerini ister. 4. Gün yayının ölçüsü kavramı tartışılır ve gök cisimlerinin görülebilirlik süreleri hesaplanır. 5. "Batmayan yıldız", "doğmayan yıldız" ve "doğup batan yıldız" terimleri açıklanır ve öğrencilerden örnekler istenir. 6. Öğretmen, öğrencilere gök cisimlerinin göreceli hareketlerini ve günlük görünür hareketlerinin nedenlerini açıklar. 7. Dersi özetleyen bir tartışma yapılır.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrencilerin çizdiği gök küreleri incelenir. Öğrencilere gök cisimlerinin günlük hareketleri hakkında soru-cevap yapılır. Öğrencilerden ev ödevi olarak farklı enlemlerde gözlemlenen gök cisimlerinin günlük görünür hareketlerini araştırmaları istenir.
..................... Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğretmeni