9.Sınıf Bilgisayar Bilimi Dersi Günlük Plan - 10. Hafta
9.sınıf Bilgisayar Bilimi dersi 10. Hafta
günlük planı indir 10. HAFTA
: Modüler Programlama
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
9.SINIF Bilgisayar Bilimi DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Bilgisayar Bilimi
Sınıf: 9.Sınıf
Hafta: 10. Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: Programlama Yapısı
Alt Öğrenme Alanı-Konu: Modüler Programlama
Süre: 2 saat
BÖLÜM II
Kazanımlar: Öğrenciler verilen bir programı modüllere bölebilecekler. Öğrenciler farklı modüllerin işlevlerini açıklayabilecekler. Öğrenciler belirli bir problemin çözümü için kullanılan mantıksal yapıları ayırt edebilecekler. Öğrenciler bağlantı (coupling) ve yapışkanlık (cohesion) kavramlarını açıklayabilecekler. Öğrenciler problemlerin çözümünde kullanılacak yerel ve global değişkenleri belirleyebilecekler. Öğrenciler Atatürk'ün eğitime ve öğretmenlere verdiği değeri anlayacaklar.
Öğretim Yöntemleri: Anlatım Soru cevap Gösterip yaptırma Tartışma
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Ders kitabı Etkileşimli tahta Web 2.0 araçları Bilgisayar Projeksiyon makinesi
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Giriş - Öğrencilere günün konusu olan modüler programlamanın önemi hakkında bilgi verilir. - Atatürk'ün eğitim ve öğretmenlere verdiği değere ilişkin kısa bir konuşma yapılır. 2. Modüler Programlama Kavramı - Modüler programlamanın tanımı verilir. - Modüllerin avantajları ve dezavantajları tartışılır. - Verilen bir program modüllere ayrılarak gösterilir. 3. Modüllerin İşlevleri ve Bağlantısı - Farklı modüllerin işlevleri açıklanır. - Modüller arasındaki bağlantı türleri tartışılır. - Bağlantı ve yapışkanlık kavramları örneklerle açıklanır. 4. Mantıksal Yapılar - Programlarda kullanılan mantıksal yapılar (karar yapıları, döngüler, fonksiyonlar) ayırt edilir. - Bu yapıların modüler programlamada kullanımı gösterilir. 5. Yerel ve Global Değişkenler - Yerel ve global değişkenlerin tanımı yapılır. - Bu değişkenlerin modüler programlamada kullanımı tartışılır. 6. Tartışma ve Uygulamalı Çalışma - Öğrencilere modüler programlama hakkında soru sorulur. - Öğrencilere küçük bir programı modüllere ayırmaları ve işlevlerini tartışmaları için görev verilir.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrencilerin modüler programlama kavramını anlamaları yazılı bir sınavla değerlendirilir. Öğrencilerin verilen bir programı modüllere ayırabilme ve işlevlerini açıklayabilme becerileri gözlemlenerek değerlendirilir.