8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Yazılı

8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Yazılı sınavı 8.Sınıf kategorisinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Toplamda 26 sorudan oluşmaktadır.



 8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Yazılı CEVAPLARI

  1. Kelime anlamı olarak Kabe, Allah'ın evi anlamına gelen sözcük aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Sa'y    B) Cami    C) Beytullah    D) Nurullah

  2. Cevap: C Açıklama:

    Kabe, İslam'ın kutsal mekanlarından biridir ve kelime anlamı olarak "Allah'ın evi" anlamına gelir. Bu ifade Arapça'da "Beytullah" olarak geçer.



  3. Adın öğretmen sabah evinden besmele çekerek çıkıp okula doğru giderken sokaktaki evlerden birinin çatısından bir kiremit düşüp kolunu kırmıştır.
    Bu örnekte olan olay aşağıdakilerden hangisi ile açıklanabilir?

    A) Kader    B) Kaza    C) İhmal    D) İtimat

  4. Cevap: B Açıklama:

    Bu örnekteki olay, beklenmedik bir şekilde gerçekleşen ve önceden öngörülemeyen bir durum olan bir "kaza" olarak açıklanabilir. Olayın meydana gelmesi öngörülememiş ve kontrol edilememiş bir durumdan kaynaklanmıştır.



  5. Dünyadaki tüm canlıların kaderinde nihayet ömürlerinin sonlanmasına ...................... denir. Boş bırakılan yere hangisi gelmelidir?

    A) Kefen    B) Ecel    C) Mezar    D) Ahiret

  6. Cevap: B Açıklama:

    Doğru cevap "B" seçeneğidir, çünkü "ecel", insanların veya canlıların ömrünün sona erme zamanını ifade eder. Diğer seçenekler (A, C ve D) farklı kavramları temsil eder.



  7. Hac görevini yerine getiren hacıların, giydikleri dikişsiz beyaz elbiseye ne denir?

    A) Kefen    B) Arafat    C) İhram    D) Beytullah

  8. Cevap: C Açıklama:

    Hac görevini yerine getiren hacılar, Mekke'ye varmadan önce giydikleri dikişsiz beyaz elbiseye "ihram" denir. İhram, hacıların ibadet sırasında giydiği özel bir kıyafettir ve hac ibadetinin bir parçasıdır.



  9. Hacca giden hacılar hac görevlerini yerine getirirken bazı şartları karşılamaları gerekmektedir. Aşağıdakilerden hangisi bu şartlar arasında sayılmaz?

    A) Müslüman olmak          B) Yeterince parası olmak
    C) 18 yaşını doldurmak    D) Sağlıklı olmak

  10. Cevap: C Açıklama:

    doğru cevap "C) 18 yaşını doldurmak" seçeneğidir. 18 yaşını doldurmak, hac görevini yerine getirebilmek için gerekli şartlardan biridir.



  11. Allah dünyayı belli yasalara göre yaratmıştır. Buna göre suyun belirli bir derecede donması ve çözülmesi, güneşin olduğu yerde sabit durması gibi durumlar hangi yasa ile açıklanır?

    A) Fiziksel yasalar               B) Kimyasal yasalar
    C) Matematiksel yasalar    D) Sosyal yasalar

  12. Cevap: A Açıklama:

    Soruda bahsedilen durumlar, doğa olaylarını ve fenomenlerini açıklayan fiziksel yasalara örnek olarak verilebilir. Suyun belirli bir derecede donup çözülmesi, güneşin yerinde sabit durması gibi olaylar, fiziksel yasaların etkileri altında gerçekleşir.



  13. Allah her insana bir kader tayin etmiştir. Ancak insana bazı zamanlarda iyi ve kötü arasında tercih yapma özgürlüğü tanınmıştır. Bu özgürlük kısıtlı bir şekilde insanlara verilmiştir.
    Aşağıdakilerden hangisi yukarıda verileni açıklar?

    A) Kaza                         B) Küll-i İrade
    C) Cüzz-i İrade             D) Kaza

  14. Cevap: C Açıklama:Cevap: C)
    Açıklama: Yukarıda verilen metinde, insanlara iyi ve kötü arasında tercih yapma özgürlüğünün "kısıtlı bir şekilde" verildiği belirtilmiştir. Bu, cüzz-i irade kavramının tanımına uymaktadır. Cüzz-i irade, insanın kendi iradesiyle hareket edebildiği, ancak bu iradesinin sınırlı olduğu anlamına gelir.

  15. Hali vakti ve sağlığı yerinde olan Müslümanların ömürleri boyunca en az bir defa kutsal mekanlara ziyaret yapmakla mükellef olduğu farz aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Umre    B) Hac    C) Fitre    D) Zekat

  16. Cevap: B Açıklama:

    Doğru cevap "B" seçeneğidir, çünkü hac, İslam'da hali vakti ve sağlığı yerinde olan Müslümanlar için farz bir ibadettir. Umre ise sünnet bir ibadettir. Diğer seçenekler (C ve D) ise farklı İslami ibadetleri temsil eder.



  17. Zengin Müslümanların hasta ve ya sağlıklı olsun fark etmez yıllık olarak mallarının belli bir oranda fakir kimselere vermesini dinimizce şart koşulmuştur. Bu şart aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Umre    B) Hac    C) Fitre    D) Zekat

  18. Cevap: D Açıklama:

    Soruda bahsedilen şart, zengin Müslümanların yıllık olarak mallarının belirli bir oranda fakir kimselere vermesini ifade eden "zekat" olarak adlandırılır. Zekat, İslam dininde zenginliklerin paylaşılması ve toplumsal yardımlaşmanın bir ifadesidir.



  19. * Zengin olmak
    * Ramazan ayı içerisinde olmak
    * Müslümanların vermesi
    * Vacip bir görevdir
    Yukarıda verilenler hangisi ile eşleşir?

    A) Umre    B) Hac    C) Fitre    D) Zekat

  20. Cevap: C Açıklama:

    Doğru cevap "C) Fitre" seçeneğidir. Ramazan ayı içerisinde olmak ve Müslümanların vermesi gibi özellikler, fitre ibadeti ile eşleştirilebilir. Fitre, Ramazan ayında veya Ramazan ayının sonunda ihtiyaç sahiplerine verilen bir sadaka türüdür.



  21. Dünyada binlerce çeşit canlı olmasına rağmen bu canlılar içerisinde sadece insanlar dinden sorumlu tutulmuştur. Bunun sebebi aşağıdakilerden hangisi değildir?

    A) İnsanı diğer canlılardan ayıran akıldan dolayı
    B) İnsanlarda irade olduğunan dolayı
    C) İnsanarın akılları sayesinde doğruyu ve yanlığı ayırt ettiklerinden dolayı
    D) Düzenli yaşadıklarından dolayı

  22. Cevap: D Açıklama:

    İnsanların diğer canlılardan farklı olarak dinden sorumlu tutulmasının ana sebebi, insanların akıl, irade ve özgür seçim yapma yeteneklerine sahip olmalarıdır. Ancak düzenli yaşamak bu durumu açıklamak için yeterli bir neden değildir. İnsanların akılları sayesinde doğruyu ve yanlışı ayırt etme yetenekleri, iradeleri ve akıllarıyla hareket etme kapasiteleri, dinen sorumluluklarını belirler.



  23. Din kültürü dersinde öğretmen öğrencilere rızık ile ilgili soru sormuştur. Aşağıdaki verilen cevaplardan hangisi yanlıştır?

    A) Allah her canlıya rızık vermiştir.
    B) Emek harcayarak ulaşırız.
    C) Emek harcamasak bile Allah rızkımızı verir
    D) Rızkımız kaderimizde yazılıdır

  24. Cevap: C Açıklama:

    Din kültürü dersinde öğrencilere rızık ile ilgili soru sorulmuş ve verilen cevaplardan hangisinin yanlış olduğu sorulmuş. Cevaplar arasında yer alan "Emek harcamasak bile Allah rızkımızı verir" ifadesi yanlıştır. İslam inancına göre, insanların rızıklarını kazanmak için emek harcamaları önemlidir. Rızkın kazanılması için çaba sarf etmek, İslam'da teşvik edilen bir davranıştır.



  25. Kaderimizde yazılı olan bir olayın yeri ve zamanı geldiğinde gerçekleşmesine ne denir?

    A) Ecle    B) Kaza    C) Tevekkül   D) İrade

  26. Cevap: B Açıklama:

    Doğru cevap "B" seçeneğidir, çünkü "kaza", insanların yaşamlarındaki belirli olayların Allah'ın belirlediği zaman ve yerde gerçekleşmesini ifade eder. Diğer seçenekler (A, C ve D) farklı kavramları temsil eder.



  27. Bir işin gerekli çalışmaları yaptıktan sonra işin olmasını artık Allah'ın takdir ilahisine bırakılmasına ne denir?

    A) Ecle    B) Kaza    C) Tevekkül    D) İrade

  28. Cevap: C Açıklama:

    Verilen ifadede bahsedilen durum, işin gerekli çalışmalarının tamamlandıktan sonra sonucun Allah'ın takdirine bırakılması anlamına gelir. Bu duruma "tevekkül" denir. Tevekkül, İslam inancında, insanın çaba sarf ettiği konularda sonucu Allah'a bırakma ve güvenme anlamına gelir.



  29. “Bir insanın, sadece Allah rızası için yap­tığı her türlü yardım ve iyiliktir.” Verilen bu tanım hangi İbadete aittir?

    A) Hac    B) Sadaka    C) Zekat    D) Fitre

  30. Cevap: B Açıklama:

    Verilen tanım, "Bir insanın, sadece Allah rızası için yaptığı her türlü yardım ve iyilik" kavramını ifade etmektedir. Bu kavram İslam'da "sadaka" olarak adlandırılır. Sadaka, insanların maddi veya manevi olarak ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla yaptığı özverili davranışları ifade eder.



  31. “Oturulan ev, evde kullanılan eşyalar, giyilen elbiseler ve……için zekat verilmez”. boşluğa hangisinin gel­melidir?

    A) Toprak Ürünleri
    B) Sahip Olunan Madenler
    C) Binek Olarak Kullanılan Araç
    D) Ticaret Malı

  32. Cevap: C Açıklama:

    Doğru cevap "C) Binek Olarak Kullanılan Araç" seçeneğidir. Soruda belirtilen örnekler arasında binek olarak kullanılan araçlar da yer almaktadır. Zekat verilmezken binek olarak kullanılan araçlar arasında yer almaktadır.



  33. Aşağıdakilerden hangisi zekât vermekle yükümlü olan kişi de bulunması gereken özelliklerden biri değildir?

    A) Müslüman olmak        B) Akıllı olmak
    C) Zengin olmak              D) Sağlıklı olmak

  34. Cevap: D Açıklama:

    Zekât vermekle yükümlü olan kişi, belirli bir miktarda mal veya mala sahip olması, Müslüman olması ve akıl sahibi olması gibi özelliklere sahip olmalıdır. Sağlıklı olma özelliği ise zekât vermekle yükümlü olmak için gerekli değildir. Sağlık durumu, zekât verme yükümlülüğünü etkilemez.



  35. Aşağıdakilerden hangisi zekatın sözlük anlamların­dan biri değildir?

    A) Artma  B) Güvenme  C) Çoğalma  D) Arınma

  36. Cevap: B Açıklama:

    Zekâtın sözlük anlamlarından biri "güvenme" değildir. Zekâtın temel anlamı, artma, çoğalma, arınma gibi kavramları içerir. Zekât, malın belirli bir oranını belirli şartlar altında ihtiyaç sahiplerine vermek anlamına gelir.



  37. “Zengin Müslümanların yılda bir kez malının veya para­sının belli bir miktarını Allah rızası için ihtiyaç sahipleri­ne vermesidir”. Verilen bu tanım aşağıdaki ibadetlerden hangisine aittir?

    A) Hac    B) Sadaka    C) Zekat    D) Kurban

  38. Cevap: C Açıklama:

    Verilen tanım, "Zengin Müslümanların yılda bir kez malının veya parasının belli bir miktarını Allah rızası için ihtiyaç sahiplerine vermesidir" şeklinde zekât ibadetini açıklamaktadır. Zekât, İslam'da zenginlerin belirli bir miktarda mal veya paranın belirli koşullar altında ihtiyaç sahiplerine vermesini ifade eder.



  39. “Zenginlerin mallarında, muhtaç ve yoksullar için bir hak vardır.” (Zariyat,19) ayette verilen mesaj hangisi­dir?

    A) Yoksul olmak dinimizin hoş gördüğü bir durumdur.
    B) Zengin olanlar muhtaç olanlara yardım etmelidir.
    C) Yoksulluk tembel insanların halidir.
    D) Her Müslüman zengin olmalıdır

  40. Cevap: B Açıklama:

    Doğru cevap "B" seçeneğidir, çünkü ayette zenginlerin mallarında muhtaç ve yoksullar için bir hak olduğu belirtilerek zenginlerin yardım etme sorumluluğuna vurgu yapılıyor. Diğer seçenekler farklı anlamlar taşımaktadır.



  41. “Komşu komşunun külüne muhtaçtır. “ Verilen atasözünün ana düşüncesi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Akraba ve kardeş hakkı gözetilmelidir.
    B) Anne ve baba hakkı gözetilmelidir.
    C) Komşu hakkı gözetilmelidir.
    D) Kul hakkı gözetilmelidir

  42. Cevap: C Açıklama:

    Verilen atasözü "Komşu komşunun külüne muhtaçtır" ifadesiyle komşuluk ilişkilerinin önemine vurgu yapar. Ana düşünce, komşular arasındaki dayanışma, yardımlaşma ve birbirine saygı duymanın gerekliliğini ifade eder. Bu nedenle doğru cevap "C) Komşu hakkı gözetilmelidir"dir.



  43. Toplumda yaygın olan aşağıdaki ifadelerden hangi­si İslam’ın kader anlayışına uygundur?

    A) Kader utansın.
    B) Kader mahkûmuyum.
    C) Emeksiz yemek olmaz.
    D) Alın yazım böyleymiş?

  44. Cevap: D Açıklama:

    İslam'ın kader anlayışı, insanların hayatlarının bir takdir ve plan çerçevesinde ilerlediğine inanır. Bu nedenle "Alın yazım böyleymiş?" ifadesi, kişinin kaderine teslim olma ve Allah'ın takdirine uygun bir yaklaşımı yansıtır. Diğer seçenekler ise daha farklı anlamlar taşıdığı için İslam'ın kader anlayışına uymaz.



  45. İslam dini yardımlaşma ve paylaşmaya çok büyük önem vermiştir. Bu alanda Allah rızası için toplumda ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla birtakım hayır kurumları kurulmuştur. Aşağıdakilerden hangisi kurulan bu yardımlaşma kurumlarımızdan biri değildir?

    A) Aşevi   B) Kızılay    C) Tema Vakfı   D) Huzurevi

  46. Cevap: D Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı "D) Huzurevi" seçeneğidir. Huzurevi, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla kurulan hayır kurumlarından biri değildir. Huzurevleri, genellikle yaşlıların barınması ve bakımı için kurulurken, diğer seçeneklerde belirtilen kuruluşlar ise yardıma muhtaç insanlar için gıda, sağlık, eğitim gibi farklı alanlarda yardım yapmayı amaçlayan kuruluşlardır. Doğru cevap "D" seçeneğidir, çünkü aşevi, Kızılay ve Tema Vakfı gibi kuruluşlar ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi amaçlayan hayır kurumlarıdır. Huzurevi ise yaşlıların barınma ve bakımını hedefler.



  47. Genel olarak ticaret mallarından ne kadar zekât verilir?

    A) 1/40    B) 2/100    C) 2/10    D) 1/10

  48. Cevap: A Açıklama:

    İslam'da ticaret mallarından verilmesi gereken zekât oranı genellikle 1/40 olarak kabul edilir. Bu, ticaret yoluyla kazanılan malların belirli bir miktarının ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını sağlar. Bu nedenle doğru cevap "A) 1/40" seçeneğidir.



  49. Aşağıdakilerden hangisi zekât verilebilecek kimselerden biri değildir?

    A) Yoksul olan dedemiz
    B) Yoksul olan amcamız
    C) Evine dönecek parası olmayan yolcular
    D) Yoksul olan kardeşimiz

  50. Cevap: D Açıklama:

    . Doğru cevap "D) Yoksul olan kardeşimiz" seçeneğidir. Zekât, aynı anne veya babadan olan kardeşlere verilemez. Yani yoksul olan kardeşiniz zekât alabilecek kimselerden biri değildir.



  51. Aşağıdakilerden hangisi zekât verilen mallardan biri değildir?

    A) Altın, gümüş, para 
    B) İçinde oturduğumuz evimiz
    C) Küçükbaş hayvanlar
    D) Ticaret malları

  52. Cevap: B Açıklama:

    İslam'da zekât verilecek mallar belirli kategorilere ayrılmıştır. Bu mallar arasında ev (konut) zekât verilmesi gereken bir mal değildir. Diğer seçenekler altın, gümüş, para, küçükbaş hayvanlar ve ticaret malları İslam'da zekât verilmesi gereken mallar arasındadır. Bu nedenle doğru cevap "B) İçinde oturduğumuz evimiz" seçeneğidir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Yazılı Detayları

8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Yazılı 5 kere indirildi. Bu sınav Kolay derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 26 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 17 Kasım 2021 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Yazılı Testini Çöz tıklayın. 8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Yazılı yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Yazılı sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Yazılı Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • ZEKÂT, HAC VE KURBAN İBADETİ
    1. Başkalarına yardım ettiğinde yaşadığı duyguları arkadaşları ile paylaşır.
    2. Hac ibadetinin nasıl ve niçin yapıldığını açıklar.
    3. Hac ve umre ile ilgili mekân ve kavramların anlamlarını kavrar.
    4. Hac ve umrenin Müslümanlar arası iletişim ve etkileşime nasıl katkı sağladığının farkında olur.
    5. Haccın birey ve toplum üzerindeki etkilerini bilir.
    6. İslam’ın ekonomik gelişmeyi ve insanların zekat ve sadaka verebilecek hale gelmesini özendirdiğinin farkında olur.
    7. İslam’ın paylaşma ve yardımlaşmaya verdiği önemi araştırır.
    8. Kurban ibadetinin anlamını, sosyal dayanışma ve yardımlaşma açısından önemini açıklar.
    9. Paylaşma ve yardımlaşma ibadeti olarak zekât ve sadakanın kimler tarafından, kimlere, nelerden, nasıl verileceğini açıklar.
    10. Paylaşma ve yardımlaşmanın birey ve toplum için önemini kavrar
    11. Ülkemizdeki sosyal yardımlaşma kurumları ve işlevleri hakkında bilgi sahibi olur
    12. Zekât ve sadakanın birey ve topluma katkılarını araştırır.
  • HZ. MUHAMMED’İN HAYATINDAN ÖRNEK DAVRANIŞLAR
    1. Güzel davranışlara Hz. Muhammed’in hayatından örnekler verir.
    2. Hz. Muhammed’in doğa ve hayvan sevgisiyle ilgili davranışlarına örnekler vererek doğayı ve hayvanları koruma konusunda duyarlı olur.
    3. Hz. Muhammed’in hikmetli sözleriyle insanları iyiye ve güzele yönlendirdiğine örnekler verir
    4. Hz. Muhammed’in olaylar karşısındaki tutumlarından hareketle örnek davranışlarına yönelik çıkarımlarda bulunur.
    5. Hz. Muhammed’in örnek davranışlarının toplumsal hayattaki önemini kavrar

Ayrıca Ortaokul 8.sınıf din kültürü ve ahlak bilgisi 1.dönem 2.yazılı; yeni müfredata göre hazırlanmış, tamamı test ve cevap anahtarlı olarak hazırlanmıştır

Bu soru, öğrencilerin İslam kültürü ve terimlerine aşinalığını değerlendirir.

Bu soru, öğrencilerin "kaza" ve "ihmal" kavramlarını ayırt etme ve olayları doğru şekilde sınıflandırma yeteneklerini değerlendirir.

Bu soru, "ecel" kelimesinin anlamını anlama yeteneğini ölçer.

Bu soru, öğrencilerin İslam ibadetlerinin ve terimlerinin anlamını anlama ve ayrımlarını yapabilme yeteneklerini değerlendirir.

Bu soru, hac ibadetinin temel şartlarını anlama ve bu şartların önemini kavrama yeteneğini ölçer.

Bu soru, öğrencilerin fiziksel yasaların doğa olaylarını açıklama yeteneklerini anlama ve fark etme becerilerini ölçer.

Bu soru, öğrencilerin İslam inancındaki irade kavramlarını anlama ve ayırt etme yeteneklerini değerlendirir.

Bu soru, İslam'da hac ibadetini ve farz ibadetleri anlama yeteneğini ölçer.

Bu soru, öğrencilerin İslam dininin ibadetlerini ve yardım kavramlarını anlama becerilerini değerlendirir.

Bu soru, İslam'da zekat ibadetini ve bu ibadetin özelliklerini anlama yeteneğini ölçer.

Bu soru, öğrencilerin İslam dini ve insanın özgür iradesi konusundaki temel kavramları anlama ve ayırt etme becerilerini değerlendirir.

Bu soru, öğrencilerin İslam inancına göre rızık kavramını ve insanların emek harcamasının önemini anlama becerilerini değerlendirir.

Bu soru, İslam'da "kaza" kavramını anlama ve Allah'ın takdirine yönelik bir anlayışı kavrama yeteneğini ölçer.

Bu soru, öğrencilerin İslam inancında tevekkül kavramını anlama ve açıklama yeteneklerini değerlendirir.

Bu soru, öğrencilerin İslam ibadetleri ve değerleri hakkında anlayışlarını sınar ve sadaka kavramını doğru bir şekilde tanımlayabilme yeteneklerini değerlendirir.

Bu soru, zekat ibadetinin kapsamını anlama ve zekatın hangi mallardan verilmesi gerektiğini anlama yeteneğini ölçer.

Bu soru, öğrencilerin İslam'da zekât verme yükümlülüğüne ilişkin temel kriterleri anlamalarını ve bu kriterleri ayırt edebilme yeteneklerini değerlendirir.

Bu soru, öğrencilerin zekât kavramının sözlük anlamlarını anlamalarını ve bu anlamlar arasında farklılıkları ayırt edebilme becerilerini değerlendirir.

Bu soru, öğrencilerin İslam'daki zekât ibadetinin tanımını anlamalarını ve farklı ibadetler arasındaki farkları ayırt edebilme yeteneklerini değerlendirir.

Bu soru, İslam'da sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın önemini anlama ve ayetin mesajını kavrama yeteneğini ölçer.

Bu soru, öğrencilerin atasözlerinin içerdikleri değerleri anlayabilmelerini ve toplumsal ilişkilerin önemini kavramalarını amaçlar.

Bu soru, öğrencilerin İslam'ın kader anlayışını anlamalarını ve farklı ifadelerin bu anlayışa ne kadar uygun olduğunu değerlendirebilmelerini amaçlar.

Bu soru, İslam'ın yardımlaşma ve dayanışma ilkesini anlama ve bu ilkenin pratikte nasıl uygulandığını kavrama yeteneğini ölçer.

Bu soru, öğrencilere İslam'da ticaret mallarından verilmesi gereken zekât oranını öğretir ve bu konuda farkındalık kazandırır.

Bu soru, zekât ibadetinin kapsamını anlama ve hangi kişilere zekât verilebileceğini kavrama yeteneğini ölçer.

Bu soru, öğrencilere İslam'da zekât verilmesi gereken malların neler olduğunu öğretir ve farklı mal kategorilerini ayırt etme yeteneğini geliştirir.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Yazılı sınavı 8.Sınıf kategorisinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Yazılı Testi İstatistikleri

Bu sınav 20 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 317 kere doğru, 176 kere yanlış cevap verilmiş.

8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Yazılı Sınavını hangi formatta indirebilirim?

8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Yazılı sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Yazılı sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem 2.Yazılı sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 Paylaşın
 Sınavı İndir
.docx vey .pdf
  8.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Ünite Özetleri