MERKEZ KISAS ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 1. DÖNEM SAĞLIK BİLGİSİ VE TRAFİK 2. YAZILI SORULARI

MERKEZ KISAS ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 1. DÖNEM SAĞLIK BİLGİSİ VE TRAFİK 2. YAZILI SORULARI sınavı 9.Sınıf kategorisinin Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır.



 MERKEZ KISAS ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 1. DÖNEM SAĞLIK BİLGİSİ VE TRAFİK 2. YAZILI SORULARI CEVAPLARI

  1. Ergenlik döneminde görülen sorunlar nasıl giderilebilir?

    A) Bilgisayar oynayarak
    B) Bol ders çalışarak
    C) Her alanda kendini ifade etmeye çalışarak
    D) Tatile giderek      
    E) Karşı cinsle arkadaşlık yaparak

  2. Cevap: C Açıklama:Cevap: C)
    Açıklama: Ergenlik döneminde kendini ifade etme, bireysellik kazanma ve kimlik arayışı önemli sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, ergenlerin her alanda kendilerini ifade etmelerine izin vermek, sorunların giderilmesine yardımcı olabilir.

  3. Ergenlik döneminde görülen hızlı büyüme ve uzama, kasların uygun şekilde çalışmasını aksatır. Bunun sonucunda da aşağıdakilerin hangisinin görülmesi doğaldır?

    A) Bolca sakarlık görülmesi   
    B) Anne ve babaya ilgi gösterme
    C) Uyuma
    D) Sakinleşme
    E) Ders çalışmaya yönelme

  4. Cevap: A Açıklama:

    Ergenlik dönemi, vücutta hızlı büyüme ve fiziksel değişimlerin yaşandığı bir dönemdir. Bu süreçte kaslar, kemikler ve sinir sistemleri hızla gelişirken, bedenin koordinasyonu tam olarak oturmamış olabilir. Bu durum, ergenlerin hareketlerinde dengesizlik, sakarlık veya istemsiz hareketlerin daha sık görülmesine neden olabilir. Bu dönemde spor yapmak, düzenli egzersizlerle kasların güçlenmesi ve koordinasyonun geliştirilmesi önemlidir.



  5. Aşağıdaki hangisi Ergenlik döneminde Gençlere yapılacak rehberlik türlerinden değildir?

    A) Zamanı iyi kullanma gerektiğini vurgulamak   
    B) Cep telefonuyla oynamasına bolca vakit verilmeli
    C) Ergeni başarılı olmaya teşvik etmeli
    D) Duygu ve düşüncelerini ifade etmeye fırsat verilmeli   
    E) Sorumluluk duygusu aşılama

  6. Cevap: B Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı: B) Cep telefonuyla oynamasına bolca vakit verilmeli. Gençlere yapılacak rehberlik türleri, ergenlik döneminde onların sağlıklı gelişimini desteklemek amacıyla yapılan yönlendirmelerdir. Cep telefonuyla bolca vakit geçirmek, sağlıklı bir yaşam ve uygun rehberlik ilkeleriyle uyumlu değildir. Bu nedenle, doğru cevap B) Cep telefonuyla oynamasına bolca vakit verilmeli olacaktır.



  7. Aşağıdaki hangisi Fiziksel Aktivitenin Bedensel Yararlarından değildir?

    A) Kas ve eklemlerin esnekliğini korur ve artırır.
    B) Refleks ve reaksiyon zamanını geliştirir.
    C) Vücudun duruş şeklini düzgünleştirir.
    D) Yaşlanmayı hızlandırır.
    E) Bunama ve unutkanlığı azaltır.

  8. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı D) Yaşlanmayı hızlandırır. Fiziksel aktivite, bedensel sağlığı olumlu yönde etkileyen birçok fayda sağlar. Bunlar arasında kas ve eklemlerin esnekliğini koruma ve artırma, refleks ve reaksiyon zamanını geliştirme, vücudun duruş şeklini düzgünleştirme ve bunama ile unutkanlığı azaltma bulunur. Ancak, fiziksel aktivite yaşlanmayı hızlandırmaz. Tam tersine, düzenli egzersiz yapmak yaşlanma sürecini yavaşlatabilir ve yaşlılıkla ilişkili birçok sağlık sorununu önleyebilir.



  9. Vücudumuz egzersiz sırasında, dinlenme durumuna göre daha fazla enerji harcamaktadır.
    Çünkü egzersiz sırasında hangisinde görülür?

    A) Kaslar daha güçlü kasılır,
    B) Kalp atımı hızlanır,
    C) Kalp vücuda kanı daha hızlı pompalar
    D) Akciğerler daha hızlı çalışır
    E) Yağlanmaya sebep olur

  10. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı: C) Kalp vücuda kanı daha hızlı pompalar Egzersiz sırasında vücut daha fazla enerji harcamaktadır. Bu durum, vücudun ihtiyaç duyduğu oksijen ve besin maddelerini kaslara taşımak için kalbin daha hızlı çalışmasıyla gerçekleşir. Kalp vücuda kanı daha hızlı pompalayarak kaslara daha fazla oksijen ve besin sağlar. Bu nedenle, doğru cevap C) Kalp vücuda kanı daha hızlı pompalar olacaktır.



  11. Aşağıdakilerden hangisi sağlıklı beslenmek için olmazsa olmaz bir öğündür?

    A) Akşam yemeği   
    B) Kahvaltı
    C) Ara öğünler
    D) Öğlen yemeği     
    E) Bol bol et yemekleri yemek

  12. Cevap: B Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı: B) Kahvaltı. Sağlıklı beslenmek için olmazsa olmaz bir öğün kahvaltıdır. Kahvaltı, güne enerjiyle başlamamızı sağlar, metabolizmayı harekete geçirir ve gün boyunca enerji seviyemizi dengelememize yardımcı olur. Sağlıklı bir kahvaltı, vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri alarak gün boyunca sağlıklı bir şekilde fonksiyon görmemizi sağlar.



  13. I. Süt ve süt ürünleri
    II. Et yumurta kuru bakliyat ürünleri
    III. Sebze ve meyveler
    IV. Ekmek ve tahıllar
    Yukarıdakilerin hangileri sağlıklı beslenme grubunda yer alır?

    A) I    B) II    C) III    D) I-II-III-IV    E) IV

  14. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı D) I-II-III-IV şeklindedir. Sağlıklı beslenme grubu, vücudun ihtiyaç duyduğu besin öğelerini dengeli bir şekilde sağlayan yiyeceklerden oluşur. Yukarıda verilen dört seçenek, sağlıklı beslenme grubuna ait olan besinleri temsil etmektedir. I. seçenek süt ve süt ürünlerini, II. seçenek et, yumurta ve kuru bakliyat ürünlerini, III. seçenek sebze ve meyveleri, IV. seçenek ise ekmek ve tahılları içermektedir. Dolayısıyla, doğru cevap D seçeneğidir.



  15. Sağlıklı beslenmek için aşağıdakilerden hangisinden bol bol tüketmeliyiz?

    A) Tuz                B) Beyaz un    C) Şeker
    D) Temiz su       E) Ekmek

  16. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı D) Temiz su şeklindedir. Sağlıklı beslenme için en önemli öğelerden biri su tüketimidir. Su vücut fonksiyonlarının düzgün çalışması için gereklidir ve sağlıklı bir yaşam için yeterli miktarda su içmek önemlidir. Diğer seçenekler ise sağlıklı beslenme açısından sınırlı veya zararlı olabilir. Tuz, beyaz un ve şekerin aşırı tüketimi sağlık sorunlarına yol açabilir, bu yüzden dengeli bir şekilde tüketilmeleri önerilir. Ekmek ise sağlıklı bir besin olabilir, ancak sağlıklı beslenme için sadece ekmek tüketmek yeterli değildir. Bu nedenle, doğru cevap D seçeneği olan temiz su tüketimidir.



  17. Tanım: Genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkmasıdır.
    Yukarıda hangi hastalığın tanımı yapılmıştır?

    A) Verem          B) Suçiçeği        C) Obezite
    D) Kabakulak    E) Kızamık

  18. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı: C) Obezite. Soruda verilen tanıma göre, bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkması durumu tanımlanmaktadır. Bu durum obezite olarak adlandırılır. Obezite, aşırı kilo birikimi ve yağ dokusunun fazla olmasıyla karakterizedir. Dolayısıyla, doğru cevap C) Obezite olacaktır.



  19. Aşağıdakilerden hangileri stres kaynaklarındandır?

    A) Aile içi şiddet
    B) Hepsi
    C) Alay edilmesi
    D) Anne Babanın yüksek beklentileri
    E) Ev ödevleri

  20. Cevap: B Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı B) Hepsi şeklindedir. Stres, birçok farklı faktörden kaynaklanabilir ve yaşamın farklı alanlarındaki deneyimlerimiz stres yaratıcı olabilir. Verilen seçenekler arasında aile içi şiddet, alay edilmesi, anne babanın yüksek beklentileri ve ev ödevleri stres kaynaklarından bazılarıdır. Aile içi şiddet, güvensiz bir ortam yaratarak stresin artmasına neden olabilir. Alay edilmesi, kişinin özgüvenini zedeler ve duygusal bir yük oluşturabilir. Anne babanın yüksek beklentileri, çocuğun üzerinde baskı oluşturarak stres kaynağı olabilir. Ev ödevleri ise zaman yönetimi, performans beklentileri ve iş yükü nedeniyle stres yaratabilir. Dolayısıyla, doğru cevap B seçeneği olan "Hepsi"dir.



  21. Aşağıdakilerden hangileri stresle başa çıkma yollarından değildir?

    A) Bazen “Boş ver – Bana ne “deyip geçin.
    B) Aileniz, arkadaşlarınız ya da güvendiğiniz birisiyle kaygı ve sorunlarınızı paylaşın.
    C) Her zaman daha iyi ve daha kötüsünün bulunduğunu hatırlayın.
    D) Kendinizle ilgili olumlu yargıları güçlendirin ve iyi yönlerinize ve başarılarınıza odaklanın.
    E) Hobiniz olsun, rahatlayın ve eğlenin, kendinize zaman ayırın.

  22. Cevap: A Açıklama:

    Doğru cevap A) Bazen "Boş ver - Bana ne" deyip geçin olarak belirtilmiştir. Bu ifade stresle başa çıkma yöntemleri arasında yer almaz. Stresle başa çıkmak için olumlu düşünce kalıpları, destek arama, duygusal paylaşım, hobilerle rahatlama gibi yöntemler daha etkili olabilir. Bu nedenle, doğru cevap A) Bazen "Boş ver - Bana ne" deyip geçin olacaktır.



  23. Şiddet uygulayan ve şiddete maruz kalanlara yönelik verilen tedbirlerin etkin olması için izleme yapan birimlerdir. Bu merkezlerde hukuki, psikolojik, mesleki ve danışma gibi farklı alanlarda hizmetler sunulmaktadır
    Yukarıda açıklaması yapılan merkez hangisidir?

    A) ŞÖNİM         B) İŞ-KUR        C) YURT-KUR
    D) SGK             E) BAĞ-KUR

  24. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı A) ŞÖNİM şeklindedir. Verilen açıklamaya göre, şiddet uygulayan ve şiddete maruz kalanlara yönelik tedbirlerin etkin olması için izleme yapan birimlerden bahsedilmektedir. Bu birimlerde hukuki, psikolojik, mesleki ve danışma gibi çeşitli hizmetler sunulmaktadır. Bu tanıma en uygun olan merkez Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) olarak bilinmektedir. ŞÖNİM, şiddetin önlenmesi ve mağdurların korunması amacıyla çalışan bir kurumdur. Bu merkezde şiddet mağdurlarına destek sağlanmakta, gerekli hukuki işlemler takip edilmekte ve rehabilitasyon hizmetleri sunulmaktadır.



  25. Aşağıdakilerden hangisi (Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı) dır?

    A) 183    B) 110    C) 000    D) 111    E) 555

  26. Cevap: A Açıklama:

    Doğru cevap A) 183'dür. Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı, Türkiye'de 183 numarasıyla hizmet vermektedir.



  27. Aşağıdakilerden hangisi, Tütün ve Sigaranın Sağlığa zararlarını anlatan Dernekler arasındadır?

    A) Yeşilay Derneği
    B) İnsan Hakları Derneği
    C) Köy Dernekleri
    D) Kızılay Derneği
    E) Doğayı Koruma Derneği

  28. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı A) Yeşilay Derneği şeklindedir. Verilen seçenekler arasında Tütün ve Sigaranın Sağlığa zararlarını anlatan dernekleri arasında en tanınmış olanı Yeşilay Derneği'dir. Yeşilay Derneği, tütün ve sigara gibi zararlı alışkanlıkların önlenmesi, bilinçlendirme faaliyetleri ve bağımlılıkla mücadele konularında çalışmalar yürütmektedir. Bu dernek, toplumun sağlığını korumak amacıyla sigara ve tütün ürünlerinin zararları konusunda bilgilendirme, farkındalık oluşturma ve bağımlılıkla mücadele gibi faaliyetler yürütmektedir.



  29. Bağımlılık yapan maddelerden korunmanın en iyi yolu hangisidir?

    A) Hiç başlamamaktır.
    B) Bir gün bırakırım.
    C) Tedavi olmaktır.
    D) Az içmektir.
    E) Dumanı içine çekmemektir.

  30. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı A) Hiç başlamamaktır. Bağımlılık yapan maddelerden korunmanın en etkili yolu, hiç başlamamaktır. Bağımlılık yapıcı maddelerden uzak durmak, bağımlılığın oluşmasını engeller ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeye yardımcı olur. Başlamamak, bağımlılık riskini tamamen ortadan kaldırır ve bağımlılığa karşı en güçlü savunma mekanizmasıdır. Diğer seçenekler arasında da tedavi olmak veya az içmek gibi stratejiler yer alsa da, hiç başlamamak bağımlılıkla mücadelede en etkili yol olarak kabul edilir.



  31. Aşağıdakilerden hangisi “Teknoloji bağımlılığının “neden olduğu sorunlardan biri değildir?

    A) Gözlerde yanma
    B) Uyku bozukluğu
    C) Zamanı iyi değerlendirme.
    D) Akademik başarıda düşüş
    E) Halsizlik

  32. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı: C) Zamanı iyi değerlendirme. Teknoloji bağımlılığı, birçok soruna neden olabilir. Ancak, zamanı iyi değerlendirme, teknoloji bağımlılığının neden olduğu sorunlardan biri değildir. Diğer seçenekler olan gözlerde yanma, uyku bozukluğu, akademik başarıda düşüş ve halsizlik, teknoloji bağımlılığına bağlı olarak ortaya çıkabilen olumsuz etkilerdir. Dolayısıyla, doğru cevap C) Zamanı iyi değerlendirme olacaktır.



  33. Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların başına D yanlış olanların başına Y koyunuz.

    [.....] Okulların rehberlik servisleri ve ilçelerdeki rehberlik ve  danışma merkezleri birincil korumaya yönelik hizmet  veren yerlerdir.
    [.....] Sigara en çok akciğeri, alkol ise karaciğere zarar  vermektedir.
    [.....] Sigara alışkanlığı, alkol ve uyuşturucu madde  bağımlılığından kurtulmanın öncelikli yolu ’’ Bağımlılıktan kurtulmaya karar vermesidir.’’
    [.....] AMATEM: Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma  Tedavi ve Eğitim Merkezi dir.
    [.....] Pasif içici sigara içmediği halde sigara içilen ortamda  bulunduğu için sigaranın zararlarına mahzur kalan kişidir.

  34. Cevap:

    D - Okulların rehberlik servisleri ve ilçelerdeki rehberlik ve danışma merkezleri birincil korumaya yönelik hizmet veren yerlerdir.

    Y - Sigara en çok akciğeri, alkol ise karaciğere zarar vermektedir.

    D - Sigara alışkanlığı, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığından kurtulmanın öncelikli yolu ''Bağımlılıktan kurtulmaya karar vermesidir.''

    D - AMATEM: Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma Tedavi ve Eğitim Merkezidir.

    D - Pasif içici sigara içmediği halde sigara içilen ortamda bulunduğu için sigaranın zararlarına mahzur kalan kişidir.

    Açıklama:

    İfadeler doğruluklarının değerlendirildiği bir sorudur. İlk ifade doğru olduğu için başına "D" yazılır. İkinci ifade ise yanlış olduğu için başına "Y" yazılır. Üçüncü ifade doğru olduğu için başına "D" yazılır. Dördüncü ifade doğru olduğu için başına "D" yazılır. Beşinci ifade doğru olduğu için başına "D" yazılır.



  35. a. Zorbalık / stres  b. Egzama  c. Nikotin
    d. Apse  e. Ahlaklısını

    Yukarıdaki harfli terimleri aşağıdaki ifadelere doğru olacak şekilde yazınız.

    İnsanın doğal dengesini bozan duruma …………………………….denir.
    Stresin yol açtığı bir hastalığa ……………….….……………………..denir.
    Sigarada bağımlılık yapan maddeye………………………………..…denir.
    Dişlerde oluşan iltihaplanmaya ………………..……………..…..…..denir.
    Ben sporcunun zeki,çevik ve aynı zamanda ……..……………severim.

  36. Cevap:

    a. Zorbalık / stres b. Egzama c. Nikotin d. Apse e. Ahlaklısını

    Açıklama:

    İnsanın doğal dengesini bozan duruma stres denir. Stresin yol açtığı bir hastalığa egzama denir. Sigarada bağımlılık yapan maddeye nikotin denir. Dişlerde oluşan iltihaplanmaya apse denir. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.



  37. Aşağıda verilen boşlukları uygun tanımlarla doldurunuz.
    öğrenme, cücelik, menopoz,  3, devlik

    1. Kadınların 45-49 yaşları arasında üreme özelliğinin bitmesine ………………………… adı verilir.
    2. Somatotropin hormonu (STH) gelişme döneminde az salgılanırsa ………………………. denilen büyüme yetersizliğine yol açarken çok salgılanırsa ………………….. denilen aşırı büyümeye neden olur.
    3. İnsanın zamanla yeni yetenekler kazanmasına……………………………..denir.
    4. Gözlerin sağlığını korumak için televizyon en az ………… metreden izlenmelidir.

  38. Cevap:

    1. Kadınların 45-49 yaşları arasında üreme özelliğinin bitmesine menopoz adı verilir.

    2. Somatotropin hormonu (STH) gelişme döneminde az salgılanırsa cücelik denilen büyüme yetersizliğine yol açarken çok salgılanırsa devlik denilen aşırı büyümeye neden olur.

    3. İnsanın zamanla yeni yetenekler kazanmasına öğrenme denir.

    4. Gözlerin sağlığını korumak için televizyon en az 3 metreden izlenmelidir.

    Açıklama:

    1. Menopoz, kadınların 45-49 yaşları arasında gerçekleşen ve üreme özelliğinin sona erdiği bir dönemdir. 2. Somatotropin hormonu (STH), gelişme döneminde vücut büyümesini etkileyen bir hormondur. Az salgılanması durumunda cücelik denilen büyüme yetersizliği görülürken, fazla salgılanması durumunda devlik denilen aşırı büyüme meydana gelir. 3. Öğrenme, insanın zamanla yeni yetenekler kazanması ve bilgi edinmesidir. Bu süreçte deneyimler, eğitim ve pratik önemli rol oynar. 4. Göz sağlığını korumak için televizyon ekranının en az 3 metreden izlenmesi önerilir. Bu uzaklık göz yorgunluğunu azaltır ve gözlerin doğal odaklama yeteneğini korur.



  39. Aşağıdakilerden hangisi dünya sağlık örgütünün kısaltmasıdır?

    A) WHS         B) WTO             C) WSO
    D) WHO         E) WHY

  40. Cevap: D Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı: D) WHO. Dünya Sağlık Örgütü'nün (World Health Organization) kısaltması WHO'dur. Diğer seçenekler olan WHS, WTO, WSO ve WHY WHO'nun kısaltması değildir. Dolayısıyla, doğru cevap D) WHO'dur.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




MERKEZ KISAS ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 1. DÖNEM SAĞLIK BİLGİSİ VE TRAFİK 2. YAZILI SORULARI Detayları

MERKEZ KISAS ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 1. DÖNEM SAĞLIK BİLGİSİ VE TRAFİK 2. YAZILI SORULARI 14 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 20 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 26 Aralık 2022 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 0 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için MERKEZ KISAS ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 1. DÖNEM SAĞLIK BİLGİSİ VE TRAFİK 2. YAZILI SORULARI Testini Çöz tıklayın. MERKEZ KISAS ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 1. DÖNEM SAĞLIK BİLGİSİ VE TRAFİK 2. YAZILI SORULARI yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

MERKEZ KISAS ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 1. DÖNEM SAĞLIK BİLGİSİ VE TRAFİK 2. YAZILI SORULARI sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test
  • Doğru-Yanlış
  • Eşleştirme
  • Boşluk Doldurma
  • Test


MERKEZ KISAS ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 1. DÖNEM SAĞLIK BİLGİSİ VE TRAFİK 2. YAZILI SORULARI Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • ULAŞIM
    1. . Ulaşım, Ulaştırma, taşıma, Nakliye Kavramlarının Tanımları.
    2. . Ulaşım, Ulaştırma, taşıma, Nakliye Kavramlarının Tanımları.
    3. . Ulaşım, Ulaştırma, taşıma, Nakliye Kavramlarının Tanımları.
    4. Ulaşım Araçlarının Faydaları. a. Sosyal ve kültürel yönden. b. Ekonomik yönden. c. Askeri yönden.
    5. Ulaşım Araçlarının Faydaları. a. Sosyal ve kültürel yönden. b. Ekonomik yönden. c. Askeri yönden.

Ayrıca

Ergenlik döneminde görülen sorunların giderilmesi için farklı yaklaşımların ve yöntemlerin olduğunu anlama.

Öğrenciler, ergenlik döneminde hızlı büyüme ve uzamanın kas koordinasyonunu etkilediğini ve buna bağlı olarak sakarlık gibi durumların doğal olduğunu anlarlar.

Ergenlik döneminde gençlere yapılacak rehberlik türleri arasında cep telefonuyla bolca vakit geçirmenin teşvik edilmemesi gerektiğini anlama.

Öğrenciler, fiziksel aktivitenin bedensel yararlarını ve yaşlanmayı yavaşlatma etkisini anlarlar.

Egzersiz sırasında vücudun daha fazla enerji harcadığını ve kalbin vücuda kanı daha hızlı pompaladığını anlama.

Sağlıklı beslenme için kahvaltının önemini ve olmazsa olmaz bir öğün olduğunu anlama.

Öğrenciler, sağlıklı beslenme gruplarının neleri içerdiğini ve dengeli bir beslenmenin önemini anlarlar.

Öğrenciler, sağlıklı beslenme için suyun önemini ve yeterli su tüketiminin sağlık üzerindeki etkilerini anlarlar.

Obezitenin bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkması olduğunu anlama.

Öğrenciler, farklı stres kaynaklarını tanır ve bu kaynaklarla başa çıkma yöntemlerini geliştirirler.

Stresle başa çıkma yöntemleri arasında bazen "Boş ver - Bana ne" deyip geçmenin yer almadığını ve daha etkili yöntemlerin olduğunu anlama.

Öğrenciler, şiddete karşı farkındalık geliştirir ve şiddeti önlemek için kurulan merkezlerin rolünü anlar.

Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattının Türkiye'de 183 numarasıyla temsil edildiğini ve bu hattan destek alınabileceğini anlama.

Öğrenciler, Yeşilay Derneği gibi kuruluşların tütün ve sigaranın sağlığa zararları konusunda bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yaptığını anlar ve sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenir.

Öğrenciler, bağımlılık yapıcı maddelerden korunmanın en iyi yolunun hiç başlamamak olduğunu öğrenir ve bu bilgiyle bağımlılıktan uzak durma stratejileri geliştirir.

Teknoloji bağımlılığının neden olduğu sorunlar arasında zamanı iyi değerlendirmenin yer almadığını anlama.

İfadelerin doğruluklarını değerlendirme ve belirli konulardaki bilgileri doğru veya yanlış olarak tanımlayabilme yeteneği.

Harfli terimleri doğru ifadelerle eşleştirme ve terimlerin anlamlarını doğru bir şekilde tanımlama yeteneği.

Öğrenciler, menopozun kadınlarda üreme özelliğinin sona erdiği bir dönem olduğunu, somatotropin hormonunun büyüme üzerindeki etkilerini, öğrenmenin yeni yetenekler kazanma sürecini ve göz sağlığını korumak için uygun televizyon izleme mesafesini öğrenirler.

Dünya Sağlık Örgütü'nün kısaltmasının WHO olduğunu bilmek.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

MERKEZ KISAS ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 1. DÖNEM SAĞLIK BİLGİSİ VE TRAFİK 2. YAZILI SORULARI sınavı 9.Sınıf kategorisinin Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

MERKEZ KISAS ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 1. DÖNEM SAĞLIK BİLGİSİ VE TRAFİK 2. YAZILI SORULARI Testi İstatistikleri

Bu sınav 75 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 696 kere doğru, 166 kere yanlış cevap verilmiş.

MERKEZ KISAS ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 1. DÖNEM SAĞLIK BİLGİSİ VE TRAFİK 2. YAZILI SORULARI Sınavını hangi formatta indirebilirim?

MERKEZ KISAS ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 1. DÖNEM SAĞLIK BİLGİSİ VE TRAFİK 2. YAZILI SORULARI sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız MERKEZ KISAS ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 1. DÖNEM SAĞLIK BİLGİSİ VE TRAFİK 2. YAZILI SORULARI sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

MERKEZ KISAS ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 1. DÖNEM SAĞLIK BİLGİSİ VE TRAFİK 2. YAZILI SORULARI sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 9.Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.