6.Sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Günlük Plan - 29.Hafta
6.sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi 29.Hafta
günlük planı indir 29.HAFTA
: Blok Tabanlı Programlama
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
6.SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Bilişim Teknolojileri ve Yazılım
Sınıf: 6.Sınıf
Hafta: 29.Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: BT.6.5. PROBLEM ÇÖZME VE PROGRAMLAMA
Alt Öğrenme Alanı-Konu: Blok Tabanlı Programlama
Süre: 2 ders saati
BÖLÜM II
Kazanımlar: Blok tabanlı programlama aracında sunulan bir programı hatalarını ayıklar. Blok tabanlı programlama aracında sunulan bir programı verilen ölçütlere göre geliştirerek düzenler. Doğrusal mantık yapısını içeren programlar oluşturur. Doğrusal mantık yapısını içeren programları test ederek hatalarını ayıklar.
Öğretim Yöntemleri: Aktif Öğrenme Yaparak Yaşayarak Öğrenme İşbirlikli Öğrenme
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Bilgisayarlar İnternet erişimi Blok tabanlı programlama yazılımı Ders kitabı
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Önceki hafta işlediğimiz konulara kısa bir tekrar yaparak derse giriş yapılır. 2. Öğrencilere blok tabanlı programlama yazılımı tanıtılır. Yazılımın arayüzü ve temel blokları açıklanır. 3. Öğrenciler, yazılımı kullanarak basit bir program oluştururlar. Bu program, ekranda "Merhaba Dünya" yazdıran bir program olabilir. 4. Öğrenciler, oluşturmuş oldukları programların hatalarını ayıklarlar. Hataların tespit edilmesi ve düzeltilmesi için gerekli işlemler anlatılır. 5. Öğrenciler, verilen ölçütlere göre programlarını geliştirirler. Örneğin, programa bir değişken ekleyerek kullanıcıdan giriş almasını sağlayabilirler. 6. Öğrenciler, doğrusal mantık yapısını içeren programlar oluştururlar. Bu programlar, sıralı adımlardan oluşan ve tekrar eden işlemleri içeren programlardır. 7. Öğrenciler, oluşturmuş oldukları programları test ederek hatalarını ayıklarlar. Test etme işleminin önemi vurgulanır.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrencilerin oluşturduğu programların hatalarını ayıklama becerileri gözlemlenir. Öğrencilerin programlarını verilen ölçütlere göre geliştirme becerileri değerlendirilir. Öğrencilerin doğrusal mantık yapısını içeren programlar oluşturma ve test etme becerileri kontrol edilir.
..................... Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni