5.sınıf Arapça dersi 25.Hafta
günlük planı indir 25.HAFTA
: Zamirler, İfadeler, Yer Zarfları, Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
5.SINIF Arapça DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Arapça
Sınıf: 5.Sınıf
Hafta: 25.Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: Peygamberimizi Seviyoruz
Alt Öğrenme Alanı-Konu: Zamirler, İfadeler, Yer Zarfları, Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma
Süre: 2 Saat
BÖLÜM II
Kazanımlar: Zamirleri, ifadeleri ve yer zarflarını tanımak. Temel zaman dilimlerini kullanarak dinlediği metinleri takip etmek. Basit konuşma kalıpları kullanarak Dinini, Peygamberini ve vatanını tanıtmak. Metinlerdeki temel noktalama işaretlerini tanımak. Basit sözcükleri ve söz öbeklerini tanıyarak kısa metinleri okumak. Dinimiz, peygamberimiz ve vatanımız ile ilgili ifadeleri yazmak.
Öğretim Yöntemleri: Anlatım Soru Cevap Gösterim Beyin Fırtınası
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Etkileşimli Tahta Ders Kitabı EBA İçerikleri Çeşitli Görsel İşitsel Materyaller
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Zamirler ve İfadeler (30 dk): Zamirlerin (أنا, هو, هي, أنتَ, أنتِ) tanıtılması ve örneklerle pekiştirilmesi. "Peygamberimi seviyorum" ifadesinin zamirlerle kullanımı gösterilmesi. 2. Yer Zarfları (30 dk): Yer zarflarının (أمام, خلف, فوق, تحت) tanıtılması. Yer zarflarının cümle içinde kullanımı örneklenmesi. 3. Dinleme (30 dk): Basit soru ifadelerinin dinletilmesi. Dinlenen ifadelerde geçen temel zaman dilimlerinin belirlenmesi. Günlük hayatta kullanılan basit ifadelerin dinlenmesi. 4. Konuşma (30 dk): Basit konuşma kalıplarının tanıtılması. Din, peygamber ve vatan hakkında basit cümleler kurma alıştırması. Öğrencilerin karşılıklı konuşma yapması. 5. Okuma (30 dk): Metinlerdeki nokta, virgül ve soru işareti gibi temel noktalama işaretlerinin tanıtılması. Basit sözcüklerin ve söz öbeklerinin tanıtılması. Kısa metinlerin okunması. 6. Yazma (30 dk): Din, peygamber ve vatan ile ilgili ifadelerin yazılması. Yazılan ifadelerin tartışılması ve düzeltilmesi.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrencilerin zamirleri, ifadeleri ve yer zarflarını kullanarak cümle kurmaları. Dinlenilen metinlerde geçen zaman dilimlerini belirlemeleri. Basit konuşma kalıpları kullanarak kendilerini tanıtmış olmaları. Metinlerdeki noktalama işaretlerini doğru bir şekilde kullanmaları. Din, peygamber ve vatan ile ilgili ifadeleri doğru ve anlaşılır bir şekilde yazmaları.