5.sınıf Arapça dersi 32.Hafta
günlük planı indir 32.HAFTA
: Okulum
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
5.SINIF Arapça DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Arapça
Sınıf: 5.Sınıf
Hafta: 32.Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: Okulum ve Arkadaşlarım
Alt Öğrenme Alanı-Konu: Okulum
Süre: 2 Saat
BÖLÜM II
Kazanımlar: Günlük hayatta kullanılan yavaşça söylenen ifadeleri takip etmek Kısa ve basit yönergeleri anlamak Yazılı materyalde yer alan temel yer ve zaman bilgilerini belirlemek Okul ve arkadaşlar ile ilgili ifadeleri doğru yazmak
Öğretim Yöntemleri: Anlatım Soru-Cevap Beyin Fırtınası Örnek Olay
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Etkileşimli Tahta Ders Kitabı EBA İçerikleri Çeşitli Görsel İşitsel Materyaller
Öğrenme Öğretme Süreci:
Öğretmen, öğrencilere "okul" kavramını tanımlatır ve sınıf ortamında günlük hayatta sık kullanılan "okul" kelimesi ile ilgili ifadeleri yüksek sesle söyler. Öğrenciler, bu ifadeleri not alır. (15 dakika) Öğretmen, okulda kullanılan çeşitli yerler (sınıf, koridor, kütüphane) ile ilgili görseller gösterir ve öğrencilere bu yerleri tanıtır. Öğrenciler, bu görsellerin altına yazılan açıklamaları okur. (15 dakika) Öğretmen, sınıfta okul ile ilgili basit bir diyalog okur. Öğrenciler, diyaloğu takip ederek konu ve ana fikir hakkında tahminlerde bulunurlar. (15 dakika) Öğrenciler, okulda geçirilen bir gün ile ilgili bir hikaye dinlerler. Hikayenin sonunda, öğretmen öğrencilere hikaye ile ilgili sorular sorar. Öğrenciler, hikayeden öğrendikleri bilgileri paylaşırlar. (20 dakika) Öğretmen, öğrencilere okul ve arkadaşlık ile ilgili kelimeleri yazdırır. Öğrenciler, bu kelimeleri tahtaya veya defterlerine yazarlar. (15 dakika) Öğrenciler, okul ve arkadaşlık ile ilgili kısa cümleler yazarlar. Öğretmen, cümlelerin doğru yazıldığını kontrol eder. (15 dakika)
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrencilerin okul ile ilgili ifadeleri takip etme becerilerini değerlendirmek için sözlü sınav yapılır. Öğrencilerin okul ile ilgili bir diyaloğu anlama becerilerini değerlendirmek için yazılı sınav yapılır. Öğrencilerin okul ve arkadaşlık ile ilgili kelimeleri ve cümleleri doğru yazma becerilerini değerlendirmek için gözlem yapılır.