12.Sınıf Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Dersi Günlük Plan - 34.Hafta
12.sınıf Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersi 34.Hafta
günlük planı indir 34.HAFTA
: 1990 Sonrası Türkiye'de Meydana Gelen Siyasi, Ekonomik, Sosyokültürel ve Bilimsel Gelişmeler
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
12.SINIF Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi
Sınıf: 12.Sınıf
Hafta: 34.Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: 5. Küreselleşen Dünya
Alt Öğrenme Alanı-Konu: 1990 Sonrası Türkiye'de Meydana Gelen Siyasi, Ekonomik, Sosyokültürel ve Bilimsel Gelişmeler
Süre: 4 saat
BÖLÜM II
Kazanımlar: 1990-2017 yılları arasında Türkiye'de meydana gelen başlıca ekonomik gelişmeleri sebep ve sonuçlarıyla öğrenirler. 28 Şubat postmodern darbesine neden olan iç ve dış faktörleri ve bu postmodern darbenin sonuçlarını öğrenirler. Etnik, ideolojik ve mezhep temelli çatışmaların toplum hayatına etkilerini anlarlar. 2013 Gezi Parkı Olayları ile bu olayların Türkiye'ye etkilerini kavrarlar. FETÖ'nün amaç ve hedeflerini ve bu yapılanmanın 17-25 Aralık 2013 ve 15 Temmuz 2016 darbe girişimlerindeki rolünü incelerler. Oktay Sinanoğlu, Gazi Yaşargil, Fuat Sezgin ve Aziz Sancar'ın bilim dünyasına olan katkılarını öğrenirler. Türkiye'deki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri (Türksat, Anka, Hürkuş, Göktürk ve Altay) tanımlarlar.
Öğretim Yöntemleri: Anlatım Soru-Cevap İnceleme Grup Tartışması Bireysel Çalışmalar Tekrarlama Grup Çalışması Yorumlama
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Ders kitabı Sesli ve görüntülü materyaller Eğitim araçları E-Materyaller
Öğrenme Öğretme Süreci:
Giriş Öğrencilere 1990 sonrası Türkiye'de yaşanan siyasi, ekonomik, sosyokültürel ve bilimsel gelişmeler konusunun işleneceği bildirilir. 1990 Sonrası Türkiye'de Yaşanan Ekonomik Gelişmeler Öğrencilere ders kitabından 1990-2017 yılları arasındaki başlıca ekonomik gelişmeler anlatılır. Örnekler ve grafikler kullanılarak gelişmelerin sebepleri ve sonuçları açıklanır. 28 Şubat Postmodern Darbesi Öğrencilere 28 Şubat postmodern darbesine neden olan iç ve dış faktörler anlatılır. Darbenin sonuçları ve Türkiye'ye etkileri tartışılır. Etnik, İdeolojik ve Mezhep Temelli Çatışmaların Toplum Hayatına Etkileri Öğrencilerle etnik, ideolojik ve mezhep temelli çatışmaların toplum hayatına etkileri incelenir. Örnek olaylar üzerinde tartışmalar yapılarak çatışmaların yaratabileceği olumsuz sonuçlar vurgulanır. Gezi Parkı Olayları Öğrencilere 2013 Gezi Parkı Olayları anlatılır. Olayların nedenleri ve Türkiye'ye etkileri değerlendirilir. FETÖ ve 15 Temmuz Öğrencilere FETÖ'nün amaç ve hedefleri anlatılır. 17-25 Aralık 2013 ve 15 Temmuz 2016 darbe girişimlerindeki rolü incelenir. Bilime Hizmet Eden Dört Türk Bilim İnsanıÖğrencilere Oktay Sinanoğlu, Gazi Yaşargil, Fuat Sezgin ve Aziz Sancar'ın bilim dünyasına olan katkıları anlatılır. Türkiye'deki Bilimsel ve Teknolojik Gelişmeler Öğrencilere Türksat, Anka, Hürkuş, Göktürk ve Altay gibi bilimsel ve teknolojik gelişmeler kısaca tanıtılır.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrencilere 1990 sonrası Türkiye'de yaşanan siyasi, ekonomik, sosyokültürel ve bilimsel gelişmeler hakkında kısa bir sınav verilir. Öğrencilere Gezi Parkı Olayları ve FETÖ'nün darbe girişimleri hakkında bir makale özeti yazdırılır.
..................... Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Öğretmeni