11.sınıf Psikoloji dersi 17. Hafta
günlük planı indir 17. HAFTA
: Duyguların Davranışa Etkisi, Saldırganlık, Duyguların İfadesi, Bilinç-Bilinçaltı Dikkat
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
11.SINIF Psikoloji DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Psikoloji
Sınıf: 11.Sınıf
Hafta: 17. Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: Psikoloji'nin Temel Süreçleri
Alt Öğrenme Alanı-Konu: Duyguların Davranışa Etkisi, Saldırganlık, Duyguların İfadesi, Bilinç-Bilinçaltı Dikkat
Süre: 2 saat
BÖLÜM II
Kazanımlar: Öğrenciler duyguların davranışlarımıza etkisini fark eder. Öğrenciler bilinç ve bilinçaltı kavramlarını ayırt eder. Öğrenciler duyguların kontrolü üzerinde durur. Öğrenciler duyguların sözel ve sözel olmayan ifadesini açıklar. Öğrenciler beden dilinin duyguların ifadesindeki önemini anlar.
Öğretim Yöntemleri: Anlatım Soru-Cevap Aktif Gösterim Uygulama Grup Çalışması
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Ders kitabı Akıllı tahta veya projeksiyon Beyaz tahta veya flip chart Yazı tahtası kalemi Kağıt kalemi Slayt gösterisi
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Giriş Önceki hafta işlenen konuyu hatırlatarak duyguların tanımı ve türleri hakkında kısa bir özet yapılır. 2. Duyguların Davranışa Etkisi Duyguların davranışlarımız üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri tartışılır. Saldırganlık ve diğer zararlı davranışlarla duygular arasındaki ilişki incelenir. 3. Duygu Kontrolü: Öğrencilere duygularını sağlıklı bir şekilde yönetmenin önemi anlatılır. Farklı duygu kontrol teknikleri tartışılır. 4. Duyguların İfadesi Duyguların sözel ve sözel olmayan ifadesi üzerinde durulur. Beden dili ve yüz ifadelerinin duyguların iletişimindeki rolü vurgulanır. 5. Bilinç-Bilinçaltı Dikkat: Bilinç ve bilinçaltı kavramları ayrıştırılır. Bilinçliliğin farklı düzeyleri (dikkatli uyanıklık, gevşek uyanıklık, hafif uyku vb.) açıklanır.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrencilere duyguların davranışa etkisine örnekler bulmaları için bir aktivite verilir. Öğrenciler, duyguları kontrol etmek için kullanabilecekleri teknikleri listeler. Öğrenciler, duygularını sözel ve sözel olmayan yollarla ifade etmeyi içeren bir rol oyunu oynar. Öğrencilerden bilinç ve bilinçaltı arasındaki farkı açıklayan kısa bir deneme yazmaları istenir.