11.sınıf Psikoloji dersi 16. Hafta
günlük planı indir 16. HAFTA
: Duygular
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
11.SINIF Psikoloji DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Psikoloji
Sınıf: 11.Sınıf
Hafta: 16. Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: Psikolojinin Temel Süreçleri
Alt Öğrenme Alanı-Konu: Duygular
Süre: 2 saat
BÖLÜM II
Kazanımlar: Duyguları tanımlamak ve çeşitlerini ayırt etmek Duygularla genel uyarılmışlık hali arasındaki ilişkiyi açıklamak Haz, korku, kaygı, öfke ve saldırganlık gibi duyguları tartışmak Psikoloji biliminde sadece gözlenebilir ve ölçülebilir duyguların incelendiğini vurgulamak Duyguların dürtü ve güdülenme ile olan ilişkisini irdelemek
Öğretim Yöntemleri: Anlatım Soru-Cevap Aktif Gösterim Uygulama Grup Çalışması
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Ders kitabı Tahta veya akıllı tahta Beyaz tahta kalemi veya dijital kalem Kağıt ve kalem İnternet erişimi (gerekirse)
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Duyguların Tanımı: Öğrencilere "duygu" kavramının tanımı anlatılır ve duygu ile duyumsama, içgüdü ve ruh hali gibi kavramlar arasındaki farklar vurgulanır. 2. Duygu Türleri: Duyguların temel türleri (haz, korku, kaygı, öfke, saldırganlık) incelenir ve örnekler verilir. 3. Duygular ve Genel Uyarılmışlık Hali: Duyguların genel uyarılmışlık hali ile olan ilişkisi açıklanır. 4. Duyguların Psikolojik İncelenmesi: Psikoloji biliminde sadece gözlenebilir ve ölçülebilir duyguların incelenebileceği vurgulanır. 5. Duyguların Dürtü ve Güdülenme ile İlişkisi: Duyguların dürtüler ve güdülerle olan karşılıklı ilişkisi tartışılır. 6. Uygulama: Öğrenciler, verilen durumlarda hissedilen duyguları belirleyen bir grup çalışması yaparlar. 7. Rol Yapma: Öğrenciler, farklı duyguları ifade eden (örneğin haz, korku, öfke) kısa rol yapma oyunları oynarlar. 8. Tartışma: Öğrenciler, öfke ve saldırganlık duygularının olumlu ve olumsuz yönlerini tartışırlar.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Sözlü Katılım: Öğrenciler sınıf içi tartışmalara ve etkinliklere katıldıkları için puanlandırılır. Kısa Yazılı Sınav: Öğrenciler, duyguların türleri, özellikleri ve psikolojik önemi hakkında kısa bir yazılı sınavı tamamlarlar. Uygulama Projesi: Öğrenciler, duyguların günlük yaşamlarına nasıl etki ettiğini anlatan kısa bir uygulama projesi hazırlarlar.