2024-2025 8.Sınıf Temel Dinî Bilgiler Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2021-10-08)

2024-2025 8.Sınıf Temel Dinî Bilgiler Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2021-10-08) sınavı 8.Sınıf kategorisinin Temel Dinî Bilgiler alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Toplamda 29 sorudan oluşmaktadır.



 2024-2025 8.Sınıf Temel Dinî Bilgiler Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2021-10-08) CEVAPLARI

  1. Aşağıdakilerden hangisi Allah'ın zati sıfatlarından biri değildir?

    A) Vücut    B) Kıdem    C) Hayat    D) Beka

  2. Cevap: C Açıklama:

    Cevap anahtarı C olmalıdır: Hayat. Allah'ın zati sıfatları, onun varlığını ve niteliklerini ifade eder. Bu sıfatlar Allah'ın ezeli olma, kıdem sahibi olma, hayat sahibi olma ve beka sıfatlarını içerir. Hayat sıfatı, Allah'ın ezeli ve ebedi bir şekilde hayat sahibi olduğunu ifade eder. Diğer seçenekler Allah'ın varlık sahibi olma (vücut), ezeli olma (kıdem) ve ebedi olma (beka) sıfatlarıdır.



  3. I. Emanet
    II. Tebliğ
    III. Tevekkül
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri peygamberlerin orta özellikleri arasındadır?

    A) I, II ve III            B) I ve II
    C) I ve III                D) II ve III

  4. Cevap: A Açıklama:Cevap: A) I, II ve III

    Açıklama:

    * Emanet: Peygamberler, Allah'ın elçileri olarak vahiyleri tebliğ etmekle ve insanları doğru yola iletmekle görevlendirilmiştir. Bu nedenle, son derece güvenilir ve dürüst olmaları gerekir. Bu vasıf, "emanet" olarak adlandırılır.
    * Tebliğ: Peygamberlerin en önemli görevlerinden biri, Allah'ın emirlerini ve yasaklarını insanlara tebliğ etmektir. Bu görev, "tebliğ" olarak adlandırılır.
    * Tevekkül: Peygamberler, Allah'a olan güven ve tevekkülleri ile bilinirler. Her türlü zorluk ve sıkıntıda Allah'a dayanır ve yardımını dilerler. Bu vasıf, "tevekkül" olarak adlandırılır.

    Dolayısıyla, I, II ve III seçeneklerinin hepsi peygamberlerin ortak özellikleri arasında yer alır.

    Ek Bilgiler:

    * Peygamberlerin diğer ortak özellikleri arasında sıdk (doğruluk), fetanet (zeki ve anlayışlı olmak), ismet (günah işlemekten korunmuş olmak) gibi vasıflar da sayılabilir.
    * Her peygamberin kendine özgü bazı vasıfları da olabilir.

    Örnek:

    * Hz. Muhammed (s.a.v.)'in "ümmî" (okuma yazma bilmeyen) olması, diğer peygamberlerden ayıran bir özelliğidir.

    Umarım bu açıklama faydalı olmuştur.


  5. Peygamberlerin dünyada ve ahirette her zaman peygamber olarak kalacağını belirten özelliği hangisidir?

    A) İsmet    B) Sıdk    C) Emn-ül Azl    D) Fetanet

  6. Cevap: C Açıklama:Cevap: C)
    Açıklama: "Emn-ül Azl", peygamberlerin dünyada ve ahirette de peygamber olarak kalacaklarını belirten özelliktir.

  7. Akıllı, uyanık ve yüksek zeka anlamına gelen peygamber özelliği hangisidir?

    A) İsmet    B) Tebliğ    C) Emanet    D) Fetanet

  8. Cevap: D Açıklama:

    Cevap anahtarı D olmalıdır: Fetanet. "Fetanet" peygamber özelliğini ifade eden bir terimdir ve akıllı, uyanık ve yüksek zeka anlamlarını içerir. Peygamberler, Allah'ın seçtiği özel insanlardır ve peygamberlik görevlerini yerine getirirken büyük bir bilgelik, anlayış ve zeka gösterirler. Fetanet, peygamberlerin hikmetli ve akıllıca kararlar verme yeteneğini ifade eder.



  9. "La ilahe illallah Muhemmedur Resulullah"
    Yukarıda verilen ifade aşağıdakilerden hangisine karşılık gelmektedir?

    A) Kelime-i Şehadet        B) Kelime-i Tevhid
    C) Kelime-i Kitap             D) Kelime-i Katip

  10. Cevap: B Açıklama:Cevap: B) Kelime-i Tevhid

    Açıklama:

    "La ilahe illallah Muhemmedur Resulullah" ifadesi, "Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed O'nun elçisidir" anlamına gelir. Bu ifade, İslam'ın temel ilkelerinden biri olan tevhidi ifade eder. Tevhid, Allah'ın birliğine ve tekliğine inanmak anlamına gelir.

    Bu ifade, İslam'ın en önemli ibadetlerinden biri olan kelime-i şehadeti de içerir. Kelime-i şehadet, "Şehadederim ki, Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed O'nun elçisidir" anlamına gelir. Kelime-i şehadet, İslam'a girmenin şartlarından biridir.

    "La ilahe illallah Muhemmedur Resulullah" ifadesi, İslam'ın temel ilkelerini ve ibadetlerinden birini ifade ettiği için Cevap: B) Kelime-i Tevhid Açıklama: "Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed O'nun elçisidir" şeklindedir.

  11. İslam'ın ilk şartı olan ve her müslümanın söylemesi zorunlu olan aynı zamanda İslam'a giriş cümlesi olan ifade aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kelime-i Şehadet        B) Kelime-i Tevhid
    C) Kelime-i Kitap             D) Kelime-i Katip

  12. Cevap: A Açıklama:

    Doğru cevap A şıkkıdır, yani "Kelime-i Şehadet." Kelime-i Şehadet, İslam'ın ilk şartı ve her Müslümanın söylemesi zorunlu olan ifadedir. İslam'a giriş cümlesi olarak da bilinir. Bu ifade, Allah'ın birliğini ve Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğunu kabul etmeyi ifade eder. Bu nedenle, İslam'a giriş yapmak isteyen bir kişi Kelime-i Şehadet'i söyleyerek Müslüman olur.



  13. I. Cuma namazı
    II. Beş vakit namaz
    III. Bayram namazı
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri İslam'ın şartlarından biridir?

    A) Yalnız II            B) I ve II
    C) II ve III              D) Yalnız III

  14. Cevap: A Açıklama:Cevap: A)
    Açıklama: İslam'ın şartlarından biri beş vakit namazdır (Yalnız II).

  15. Aşağıda verilenlerden hangisi İslam'ın şartlarından biri değildir?

    A) Hacca gitmek             B) Kurban kesmek
    C) Namaz kılmak            D) Oruç tutmak

  16. Cevap: B Açıklama:

    İslam'ın beş şartı (İslamın şartları) olarak bilinen temel ibadet ve görevler şunlardır: Kelime-i Şehadet (Şehadet getirmek): "La ilahe illallah Muhammedur Rasulullah" ifadesini kabul etmek ve Müslüman olmaya niyet etmek. Namaz kılmak: Günde beş vakit belirli dualar eşliğinde kılınan namazları yerine getirmek. Oruç tutmak: Ramazan ayında tutulan oruç, gün doğumundan gün batımına kadar yemek, içmek, cinsel ilişki gibi şeylerden uzak durmayı içerir. Zekat vermek: Varlıklı Müslümanlar, zenginliklerinin belli bir oranını ihtiyaç sahiplerine ve fakirlere dağıtmakla yükümlüdür. Hacca gitmek: Hayatlarında bir kez, maddi ve manevi olarak gücü yeten Müslümanlar için Mekke'ye hac ibadetini yerine getirmek. Kurban kesmek ise İslam'ın beş şartından biri değildir, fakat Müslümanlar için önemli bir ibadettir. Kurban Bayramı'nda hayvan keserek, Allah'a yakınlaşmayı ve fakirleri doyurmayı hedefler.



  17. Aşağıdakilerden hangisi imanın şartlarından biri değildir?

    A) Allah'ın varlığına inanmak      B) Peygamberlere inanmak
    C) Oruç tutmak                             D) Ahirete inanmak

  18. Cevap: C Açıklama:

    Cevap anahtarı C olmalıdır: "Oruç tutmak" imanın şartlarından biri değildir. İslam'ın altı şartı olarak bilinen temel iman esasları şunlardır: 1. Allah'a inanmak: Tek ve biricik Allah'ın varlığına ve birliğine inanmak. 2. Melekler'e inanmak: Allah'ın yarattığı ve görevlendirdiği melek varlıklarına inanmak. 3. Kitaplar'a inanmak: Allah tarafından peygamberlere gönderilen kutsal kitaplara inanmak, örneğin Kur'an'a, Tevrat'a ve İncil'e. 4. Peygamberlere inanmak: Allah'ın elçileri olan peygamberlere inanmak, örneğin Hz. Muhammed'e, Hz. İsa'ya, Hz. Musa'ya. 5. Ahirete inanmak: Ölümden sonra dirilişe ve ahiret hayatına inanmak. 6. Kader'e inanmak: Her şeyin Allah'ın kudret ve takdiriyle olduğuna inanmak. Oruç tutmak ise imanın şartlarından biri değildir. Oruç, İslam'ın beş şartından biri olan ibadetlerden biridir ve Ramazan ayında tutulur.



  19. I. Meleklere inanmak
    II. Kelimeyi şehadet getirmek.
    III. Kadere inanmak.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri imanın şartlarındandır?

    A) II ve III                B) I ve II
    C) I ve III                 D) Yalnız II

  20. Cevap: C Açıklama:

    doğru cevap C olmalıdır. Çünkü I. Meleklere inanmak ve III. Kadere inanmak imanın şartlarındandır. Sadece II. Kelimeyi şehadet getirmek imanın şartlarından değildir. Dolayısıyla doğru cevap C şıkkı olacaktır.



  21. Aşağıdakilerden hangisi aile içinde sevgiyi arttıran unsurlardandır?

    A) Aile içindeki sırları dışarıdakilerle paylaşmak
    B) Aile içerisinde sağlıklı iletişim be empati kurmak
    C) Sıkıntılarımızı ailemizle paylaşmak
    D) Yardıma ihtiyacı olduğunda kardeşimizi geri çevirmek

  22. Cevap: B Açıklama:Cevap: B)
    Açıklama: Aile içinde sağlıklı iletişim ve empati kurmak, aile üyeleri arasındaki sevgiyi ve anlayışı güçlendirir.

  23. “Rızkının çoğalmasını, ömrünün uzamasını isteyen kimse, akrabasını kollayıp gözetsin” hadisi aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?

    A) Akrabalarımızla iletişimin önemi
    B) Anne – baba hakkının önemi
    C) Ailenin toplumdaki önemi
    D) Çocuklara verilecek ahlaki eğitimin önemi

  24. Cevap: A Açıklama:

    Doğru cevap anahtarı "A) Akrabalarımızla iletişimin önemi"dir. Hadis, akrabalarımızla ilişkilerimize önem vermemizi, onları kollayıp gözetmemizi vurgular. Aile bağlarının güçlü tutulması, hem manevi değerleri yükseltir hem de toplumsal dayanışmayı arttırır. Akrabalar arasındaki iletişim ve yardımlaşma, sevgi ve merhamet duygularının pekişmesine katkı sağlar ve aile içi huzuru arttırır.



  25. Allah’ın rızasını kazanmak amacıyla belirli nitelikleri taşıyan hayvanların belli vakitlerde kesilmesi ibadetine ne denir?

    A) Kurban    B) Hac    C) Arafat    D) Şavt

  26. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı "A) Kurban" olarak belirlenmiştir. Kurban, Allah'ın rızasını kazanmak amacıyla belirli nitelikleri taşıyan hayvanların belirlenmiş vakitlerde kesilmesi ibadetidir. İslam dininde Kurban Bayramı'nda gerçekleştirilen bu ibadet, peygamberimiz Hz. İbrahim'in Allah'ın emrine itaat ederek oğlu Hz. İsmail'i kurban etmeye hazırlanırken, Allah tarafından yerine koyma olarak kabul edilmiştir. Bu ibadet, müslümanlar arasında sosyal dayanışma ve yardımlaşmayı da pekiştirir.



  27. Hac Mevsimi dışında yapılan Kâbe ziyaretine ne ad verilir?

    A) Hac    B) Umre    C) Ziyaret    D) Tavaf

  28. Cevap: B Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı "B) Umre" olarak belirlenmiştir. Hac Mevsimi dışında yapılan Kâbe ziyaretine "Umre" denir. Umre, İslam dininde önemli ibadetlerden biridir ve hac mevsimi dışında da müslümanlar tarafından yapılabilir. Hac ibadeti gibi farz olmamakla birlikte, büyük sevaba sahip olan Umre, Kâbe'yi ziyaret etme ve belirli ibadetleri yerine getirme fırsatı sunar.



  29. Mekke çevresinde çeşitli ülkelerden hacca gelenlerin ihrama girecekleri özel yerlerin adı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Mikat            B) Safa – Merve
    C) Mina             D) Müzdelife

  30. Cevap: A Açıklama:Cevap: A)
    Açıklama: Mikat, Mekke çevresinde hacca gelenlerin ihrama girecekleri özel yerlerdir.

  31. Kurban bayramı hangi aydadır?

    A) Muharrem            B) Rebiülevvel
    C) Zilhicce                  D) Ramazan

  32. Cevap: C Açıklama:

    Kurban Bayramı Zilhicce ayında değil, Zilhicce ayının 10. gününden itibaren başlar ve 4 gün sürer. Doğru cevap C şıkkıdır.



  33. I. Tavaf etmek
    II. Şeytan taşlamak
    III. İhrama girmek
    IV. Arafat’ta vakfe
    V. Sa’y etmek ?
    Yukarıdakilerden hangileri haccın farzlarındandır?

    A) II,V                    B) I,III,IV
    C) I,II,III                 D) II,IV,V

  34. Cevap: C Açıklama:

    Doğru cevap "C) I, II, III" olacaktır. Haccın farzları, hac ibadetinin temel ve zorunlu aşamalarıdır. Yukarıdaki liste incelendiğinde, Tavaf etmek (I), Şeytan taşlamak (II) ve İhrama girmek (III) hac ibadetinin farzlarıdır. Diğer seçeneklerde bu üç ibadetin bazıları eksik veya yanlış olarak verilmiştir. Hac ibadeti için temel farzlar şunlardır: (I) Tavaf, (II) Şeytan taşlama ve (III) İhrama girmek.



  35. Aşağıdakilerden hangisi hacca gidecek kişide bulunması gereken şartlardan biri değildir?

    A) Müslüman olmak
    B) Akıllı olmak
    C) Erkek olmak
    D) Ergenlik çağına girmiş olmak

  36. Cevap: C Açıklama:

    Doğru. C şıkkı (Erkek olmak) hacca gidecek kişide bulunması gereken şartlardan biri değildir. Hacca gitmek için Müslüman olmak, akıllı olmak ve ergenlik çağına girmiş olmak gibi şartlar aranırken, cinsiyetle ilgili bir ayrım yapılmaz. Yani hem erkekler hem de kadınlar hacca gidebilir. Dolayısıyla C şıkkı doğru cevaptır. Hac ibadeti için temel şartlar, Müslüman olmak, akıllı olmak ve ergenlik çağına girmiş olmaktır. Bunun yanı sıra mali gücü olanların da hacca gitme yükümlülüğü vardır. Ancak cinsiyet, hacca gitme şartları arasında yer almaz.



  37. Aşağıdakilerden hangisi Kâbe’nin bulunduğu Şehrin adıdır?

    A) Mekke    B) Medine    C) Taif    D) Kudüs

  38. Cevap: A Açıklama:

    Doğru cevap "A) Mekke" dir. Kâbe, İslam'ın kutsal merkezi olarak bilinen ve hac ibadetinin merkezinde bulunan bir yapıdır. Kâbe'nin bulunduğu şehir Mekke'dir. Mekke, Suudi Arabistan'ın batısında yer alan kutsal bir şehirdir ve İslam'ın beş şartından biri olan hac ibadeti için Müslümanlar tarafından ziyaret edilir.



  39. Hac ibadeti Hicret’in Kaçıncı yılında farz kılınmıştır?

    A) 3. yılında            B) 5.Yılında
    C) 7.Yılında            D) 9.Yılında

  40. Cevap: D Açıklama:

    Doğru cevap "D) 9. Yılında" dir. Hac ibadeti, İslam peygamberi Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Mekke'den Medine'ye hicretinin 9. yılında farz kılınmıştır. Bu, İslam'ın beş şartından biri olan hac ibadetinin farziyetinin ilan edildiği tarihtir. Hac ibadeti, Müslümanlar için ömürlerinde bir kez yerine getirilmesi gereken önemli bir ibadettir.



  41. Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar, fal ve şans okları birer .............................. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz."
    Yukarıdaki ayeti kerimede boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

    A) Şeytan işi pisliktir         B) Dünyalık uğraşlardı
    C) Eğlence türleridir         D) Helaldir

  42. Cevap: A Açıklama:

    Doğru cevap "A) Şeytan işi pisliktir" dir. Ayet-i Kerime, Müslümanlara içki, kumar, putlar ve fal gibi şeylerden kaçınmalarını emretmektedir. Bu tür eğlence ve dünyalık uğraşlar, İslam inancına göre şeytan işidir ve kişiyi kötülüğe sürükleyebilir. Bu ayet, Müslümanlara doğru yolda kalmaları ve kurtuluşa erişmeleri için tavsiyelerde bulunmaktadır. Dolayısıyla, boşluğa "Şeytan işi pisliktir" ifadesi gelmelidir. Bu ayet, İslam dini ve ahlakıyla ilgili konuları vurgulamaktadır ve Müslümanların helal olanlara yönelmelerini, haram olan şeylerden kaçınmalarını öğütlemektedir.



  43. Bizim için asıl olan kazandığımız paranın ................ kazanılmış olmasıdır.
    Yukarıdaki cümlede boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

    A) Alın teri ile                    B) Rüşvet ile
    C) Kolay yoldan                D) Faiz ile

  44. Cevap: A Açıklama:

    Cümlede ifade edilmek istenen, kazanılan paranın "alın teri" ile kazanılmış olması gerektiğidir. "Alın teri" deyimi, bir işte emek harcayarak, çalışarak kazanılan parayı ifade eder. Dolayısıyla doğru cevap A şıkkı olacaktır.



  45. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ipeği sağ eline ve altını sol eline alarak "bu ikisi ümmetimin erkeklerine................" buyurmuştur.
    Yukarıdaki hadisi şerifte boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

    A) Helaldir    B) Mekruhtur    C) Haramdır    D) Batıldır

  46. Cevap: C Açıklama:

    Doğru cevap C şıkkıdır. Yukarıdaki hadisi şerifte Peygamber Efendimiz (s.a.v.), ipeği sağ eline ve altını sol eline alarak "bu ikisi ümmetimin erkeklerine haramdır" buyurmuştur. Yani doğru cevap C şıkkıdır.



  47. Aşağıdakilerden hangisi peygamberlerin ortak özelliklerinden biri değildir?

    A) Tekvin    B) Sıdk    C) Emanet    D) İsmet

  48. Cevap: A Açıklama:Cevap: A)
    Açıklama: Tekvin, peygamberlerin ortak bir özelliği değildir. Tekvin, evrenin yaratılışına dair bir anlatıdır.

  49. Eceli gelenlerin canını almakla görevli olan melek aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Mikail (AS)                B) İsrafil (AS)
    C) Cebrail (AS)              D) Azrail (AS)

  50. Cevap: D Açıklama:

    Doğru cevap "D) Azrail (AS)" dir. Azrail (Aleyhisselam), İslam inancına göre eceli gelen insanların canını almakla görevli olan melektir. Ölüm meleği olarak da bilinir. İslam'da meleklerin başında gelen ve ölüm ile ilgili görevi bulunan Azrail, insanların hayatlarının sona erdiği noktada canlarını alır ve ruhlarını Allah'a döndürür. Bu görevi nedeniyle Azrail, ölüm meleği olarak anılır ve insanların hayat döngüsünde önemli bir rol oynar.



  51. Aşağıda dört büyük kitap ve indirilen peygamber yazılmıştır. Eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

    A) Kur’an-ı Kerim - Hz.Muhammed (ASM)
    B) İncil - Hz.İsa (AS)
    C) Tevrat - Hz.Musa (AS)
    D) Zebur - Hz.İbrahim (AS)

  52. Cevap: D Açıklama:Cevap: D)
    Açıklama: Zebur Hz. Davut'a indirilmiştir, Hz. İbrahim'e değil.

  53. “Kelime-i Tevhid’in” okunuşu aşağıdakilerden hangisinde doğru yazılmıştır?

    A) ”Lâ ilâhe illallah MuhammedurRasulullah.”
    B) ”Eşhedüellâ ilâhe illallah ve eşhedüenneMuhammedenabdühu ve Rasulüh”
    C) “Vel'asr. İnnel'insânelefîhusr. İllellezîneâmenû ve amilûssâlihâtivetevâsavbilhakkıvetevâsavbissabr”
    D) “Kul hüvâllâhüehad. Allâhüssamed. Lemyelid ve lemyûled. Velemyekünlehuküfüvenehad.”

  54. Cevap: A Açıklama:

    Doğru cevap "A) ”Lâ ilâhe illallah MuhammedurRasulullah.” şeklindedir. "Kelime-i Tevhid" veya "şehadet kelimesi" olarak da bilinen bu ifade, İslam inancında Allah'a inanç ve teslimiyetin ifadesidir. Doğru okunuşta "Lâ ilâhe illallah MuhammedurRasulullah" olarak yer alır. Bu ifade, İslam'ın en temel inançlarından birini ve peygamberlerin tebliğ ettiği en önemli mesajlardan birini içerir. Kelime-i Tevhid, Müslümanlar tarafından sıkça tekrarlanan ve İslam inancının özünü yansıtan kutsal bir ifadedir.



  55. Ben şahadet ederim ki Allah’ tan başka ilah yoktur, Ve yine şehadet ederim ki Hz.Muhammed(ASM) O’nun kulu ve Resülüdür.”
    Yukarıda anlamı yazılan ve İslam’a giriş şartı olan cümlenin adı nedir?

    A) Kelime-i Tevhid             B) Kelime-i Şehadet
    C) Kelime-i Kudsiy             D) Kelime-i İhlâs

  56. Cevap: B Açıklama:

    Cevap anahtarı B şıkkıdır. Yukarıda anlamı verilen cümlenin adı "Kelime-i Şehadet"tir. "Kelime-i Şehadet", İslam'a giriş şartlarından biridir ve Müslüman olmak için kabul edilmesi gereken bir ifadedir. Bu ifadeyle bir kişi, Allah'ın birliğine ve Hz. Muhammed'in (ASM) O'nun kulu ve resulü olduğuna şahitlik eder. Bu nedenle, doğru cümle adı "Kelime-i Şehadet"tir.



  57. Aşağıdakilerden hangisi imanın şartlarından biri değildir?

    A) Allah’ın meleklerine inanmak
    B) Ahiret gününe inanmak,
    C) Kadere (Hayrın ve şerrin Allah’tan olduğuna ) inanmak.
    D) Kelime-i Şahadet getirmek

  58. Cevap: D Açıklama:

    Cevap anahtarı D şıkkıdır. "Kelime-i Şahadet getirmek", imanın şartlarından biri değildir. İslam'ın şartlarından biri olan "Kelime-i Şahadet", İslam'a giriş yapmak için kabul edilmesi gereken ifadedir. Diğer şıklar ise imanın şartlarından olan Allah'ın meleklerine inanmak (A şıkkı), ahiret gününe inanmak (B şıkkı) ve kadere inanmak (C şıkkı) doğru ifadelerdir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




2024-2025 8.Sınıf Temel Dinî Bilgiler Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2021-10-08) Detayları

2024-2025 8.Sınıf Temel Dinî Bilgiler Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2021-10-08) 8 kere indirildi. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 29 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 08 Ekim 2021 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 2024-2025 8.Sınıf Temel Dinî Bilgiler Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2021-10-08) Testini Çöz tıklayın. 2024-2025 8.Sınıf Temel Dinî Bilgiler Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2021-10-08) yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

2024-2025 8.Sınıf Temel Dinî Bilgiler Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2021-10-08) sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


2024-2025 8.Sınıf Temel Dinî Bilgiler Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2021-10-08) Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • DİNÎ HÜKÜMLER
    1. Farz
    2. Haram
    3. Mekruh
    4. Mübah
    5. Müfsit
    6. Mükellefin Fiilleri
    7. Mükellefiyet
    8. Sünnet
    9. Vâcib

Ayrıca Ortaokul 8.sınıf temel dini bilgiler 1.dönem 1.yazılı soruları. Temel dini bilgiler 8.sınıf dini hükümler temasının islam ve iman kazanımlarını ölçen sorulardan oluşmaktadır.

Allah'ın zati sıfatlarını ve bu sıfatların anlamlarını tanıma ve ayırt etme becerisi.

Peygamberlerin özel statüsü ve ebedi olarak peygamber olarak kalacakları inancının Emn-ül Azl olarak ifade edildiğini anlamış oluruz.

Peygamberlerin özelliklerini ve bu özelliklerin anlamlarını anlama ve ayırt etme becerisi.

İslam dininde temel inançlar ve ibadetlerle ilgili temel kavramları anlama ve açıklama becerisi.

Kelime-i Şehadet'in İslam'ın temel inançlarından biri olduğunu ve Müslümanların bu ifadeyle inancını beyan ettiklerini anlamış oluruz.

İslam dininin temel ibadetlerini ve şartlarını anlama ve açıklama becerisi.

İslam dininin altı iman esasını anlama ve açıklama becerisi.

İslam dininin altı iman esasını anlama ve açıklama becerisi.

İslam dini ve ibadetleriyle ilgili temel bilgileri anlama ve hatırlama yeteneği.

İslam dini ve ibadetleriyle ilgili temel bilgileri anlama ve hatırlama yeteneği.

Kâbe'nin bulunduğu şehir sorulmuş ve doğru cevap olarak "Mekke" seçeneği verilmiştir.

Hac ibadetinin farz kılınma tarihi sorulmuş ve doğru cevap olarak "9. yılında" seçeneği verilmiştir.

Dil bilgisi ve kelime dağarcığına dayalı olarak cümleleri anlama ve çözümleme yeteneği.

Hadisleri anlama ve dini hükümleri çıkarma yeteneği.

İslamî bilgileri doğru ve uygun şekilde eşleştirme yeteneği.

İslam'a giriş şartlarından "Kelime-i Şehadet" ifadesinin adını doğru belirleme yeteneği.

İslam'ın şartlarından "Kelime-i Şahadet" ifadesinin imanın şartları arasında olmadığını doğru belirleme yeteneği.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

2024-2025 8.Sınıf Temel Dinî Bilgiler Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2021-10-08) sınavı 8.Sınıf kategorisinin Temel Dinî Bilgiler alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

2024-2025 8.Sınıf Temel Dinî Bilgiler Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2021-10-08) Testi İstatistikleri

Bu sınav 567 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 6224 kere doğru, 3445 kere yanlış cevap verilmiş.

2024-2025 8.Sınıf Temel Dinî Bilgiler Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2021-10-08) Sınavını hangi formatta indirebilirim?

2024-2025 8.Sınıf Temel Dinî Bilgiler Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2021-10-08) sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 2024-2025 8.Sınıf Temel Dinî Bilgiler Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2021-10-08) sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

2024-2025 8.Sınıf Temel Dinî Bilgiler Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları (2021-10-08) sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 8.Sınıf Temel Dinî Bilgiler dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.