7.Sınıf Teknoloji Tasarım Dersi Günlük Plan - 19. Hafta
7.sınıf Teknoloji Tasarım dersi 19. Hafta
günlük planı indir 19. HAFTA
: Ergonomi ve Mekanik Tasarım
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
7.SINIF Teknoloji Tasarım DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Teknoloji Tasarım
Sınıf: 7.Sınıf
Hafta: 19. Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: Ürün Geliştirme
Alt Öğrenme Alanı-Konu: Ergonomi ve Mekanik Tasarım
Süre: 2 saat
BÖLÜM II
Kazanımlar: TT. 7. C. 2. 3. Ergonomik bir ürün tasarlar. TT. 7. C. 2. 4. Tasarladığı eşyayı ergonomi kriterlerine göre değerlendirir. TT. 7. C. 2. 5. Bir ürünün işlevinin gerektirdiği mekanik özellikleri sınıflandırır. TT. 7. C. 2. 6. Günlük hayatta kullanılan bir ürünü mekanik tasarım özelliklerini dikkate alarak yeniden tasarlar.
Öğretim Yöntemleri: Aktif Öğrenme Proje Tabanlı Öğrenme Gösteri-Uygula
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Akıllı tahta Kalem ve kağıt Günlük hayatta kullanılan bir ürün (ör. sandalye, masa)
Öğrenme Öğretme Süreci:
Giriş: Öğrencileri ergonomi ve mekanik tasarım kavramlarıyla tanıştırın. Günlük hayatta iyi ve kötü ergonomik tasarımlara birkaç örnek verin. Ergonomi Kriterleri Öğrencilere ergonomi kriterlerini (konfor, kullanım kolaylığı, güvenlik) öğretin. Öğrencilerden bu kriterleri kullanarak kendi ürünlerini tasarlamalarını isteyin. Mekanik Özellikler Bir ürünün işlevinin gerektirdiği mekanik özellikleri (sağlamlık, dayanıklılık, ağırlık) tartışın. Öğrencilerden bir ürünün bu özellikleri nasıl etkilediğini açıklamamalarını isteyin. Ürün Tasarımı Projesi Öğrencileri günlük hayatta kullanılan bir ürünü yeniden tasarlamaları için gruplara ayırın. Öğrenciler, ergonomi kriterlerini ve mekanik özellikleri dikkate alarak tasarımlarını yapmalıdırlar. Sunumlar Öğrencilere tasarımlarını sınıfa sunmaları için zaman verin. Diğer öğrenciler sunulan tasarımları ergonomi ve mekanik tasarım açısından değerlendireceklerdir.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrencilerin tasarladığı ürünler (ergonomi ve mekanik tasarım kriterlerinin karşılanması) Öğrencilerin ürün sunumları (netlik, ergonomi ve mekanik özellikler hakkındaki anlayış) Gözlem ve sınıf katılımı