12.Sınıf Temel Dinî Bilgiler Dersi Günlük Plan - 22.Hafta
12.sınıf Temel Dinî Bilgiler dersi 22.Hafta
günlük planı indir 22.HAFTA
: Malın Bereketlenmesi: Zekât
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
12.SINIF Temel Dinî Bilgiler DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Temel Dinî Bilgiler
Sınıf: 12.Sınıf
Hafta: 22.Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: Oruç ve Zekat
Alt Öğrenme Alanı-Konu: Malın Bereketlenmesi: Zekât
Süre: 2 saat
BÖLÜM II
Kazanımlar: Zekât ibadetini ayet ve hadislerle açıklayabilme. Zekâtın farz oluş şartlarını ve miktarını belirtebilme. Zekâtın kimlere verilebileceğini ve verilemeyeceğini tespit edebilme.
Öğretim Yöntemleri: Anlatım Soru-Cevap Uygulama Grup Çalışması
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Kur'an-ı Kerim Hadis kitapları Akıllı tahta Ders notları
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Giriş: Öğrencilerden "zekat" kavramı hakkında bildiklerini anlatmaları istenir. 2. Ayet ve Hadis Örnekleri: Zekât ibadetinin farziyetini ispatlayan Kur'an ayetleri ve hadis-i şerifler okunur ve tartışılır. 3. Zekâtın Farz Oluş Şartları: Zekâtın farz olması için gerekli şartlar (nisap, hürriyet, İslam, akıl, buluğ) açıklanır. 4. Zekâtın Miktarı: Farklı mal türleri için belirlenen zekât miktarları ele alınır. 5. Zekâtın Verileceği Kişiler: Zekâtın verilebileceği fakir, miskin, âmil, mükâtep, borçlu ve Allah yolunda olanlar açıklanır. 6. Uygulama: Öğrenciler, farklı senaryolar için zekât hesaplaması yaparlar. 7. Grup Çalışması: Öğrenciler, zekâtın toplumsal faydalarını araştırmak için gruplara ayrılırlar.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Yazılı Sınav: Zekât ibadetinin tanımları, farz oluş şartları, miktarı ve verileceği kişiler hakkında sorular sorulur. Sınıf Katılımı: Öğrencilerin ders işleyişi sırasında aktif katılımları değerlendirilir. Sunum: Gruplar, zekâtın toplumsal faydaları hakkındaki araştırmalarını sınıf karşısında sunarlar.
..................... Temel Dinî Bilgiler Öğretmeni