9.Sınıf Kuran-ı Kerim Dersi 2.Dönem 1.Yazılı

9.Sınıf Kuran-ı Kerim Dersi 2.Dönem 1.Yazılı sınavı 9.Sınıf kategorisinin Kur’an-ı Kerim alt kategorisinin, 2 dönemine ait. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Toplamda 21 sorudan oluşmaktadır.



 9.Sınıf Kuran-ı Kerim Dersi 2.Dönem 1.Yazılı CEVAPLARI

  1. "Ey iman edenler! Namaza başladığınız zaman yüzlerinizi, ayak uçlarınıza kadar yıkayın. Başınızı meshedin ve topuklara kadar her iki ayak bileğinizi deyin." (Maide Suresi, 6. Ayet) Bu ayette hangi konudan bahsedilmektedir?

    A) Zekatın verilmesinden
    B) Orucun tutulmasından
    C) Namazın kılınmasından
    D) Haccın yapılmasından
    E) Kurban kesmekten

  2. Cevap: C Açıklama:

    Bu ayette vurgu, "Namazın kılınmasından" konusuna yapılmaktadır. Ayette, iman edenlere namaz kılarken yüzlerini ve ayaklarını yıkamaları, başlarını meshetmeleri ve her iki ayak bileğine kadar deyinmeleri emredilmektedir. Bu nedenle, ayet namazın kılınmasıyla ilgili bir konudan bahsetmektedir. Cevap anahtarı: C) Namazın kılınmasından. Ayette, namaz kılarken yapılan abdestin bir parçası olan yüz ve ayaklarının yıkanması, başın meshedilmesi ve ayak bileklerinin deyinilmesi emredilmektedir. Bu nedenle, ayet namazın kılınması ve abdestin gerekliliklerinden bahsetmektedir.



  3. "Ey insanlar! Sizi bir erkekle bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi milletlere ve kabilelere ayırdık. Şüphesiz Allah katında en üstününüz, O'na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır." (Hucurat Suresi, 13. Ayet) Ayette insanların Allah katında en üstün olan özellikleri nelerdir?

    A) Zenginlik ve mevki sahibi olmak.
    B) Güçlü ve kuvvetli olmak.
    C) Bilgi sahibi olmak.
    D) Allah'a karşı gelmekten sakınmak.
    E) Hiçbiri.

  4. Cevap: D Açıklama:

    Bu ayette, "Ey insanlar! Sizi bir erkekle bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi milletlere ve kabilelere ayırdık. Şüphesiz Allah katında en üstününüz, O'na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır." ifadesiyle, Kuran'da Hucurat Suresi'nin 13. ayetinde insanların Allah katında en üstün olan özellikleri belirtilmektedir. Cevap anahtarı olarak, ayette Allah'a karşı gelmekten en çok sakınanın en üstün olduğu ifade edilmektedir. Bu ayet, insanların değerini ve üstünlüğünü Allah'a karşı gelmekten sakınmalarıyla ilişkilendirmektedir. Hucurat Suresi'nin 13. ayetinde, insanların Allah katında en üstün olan özellikleri belirtilmektedir. Ayette, insanların bir erkek ve bir dişiden yaratıldığı ve milletlere ve kabilelere ayrıldığı ifade edilmektedir. Ayetin devamında ise, Allah katında en üstün olanın, O'na karşı gelmekten en çok sakınanlar olduğu belirtilir. Bu, insanların takva, Allah'a karşı gelmekten kaçınma ve erdemli davranışlarının önemini vurgulamaktadır. İnsanların Allah'ın hükümlerine saygı göstermeleri ve O'na itaat etmeleri, onların Allah katında değerli ve üstün kılınmasını sağlar.



  5. "Ey iman edenler! Sabredin, sebat edin, sınırda bekleyin ve Allah'tan korkun ki başarıya ulaşasınız." (Al-i Imran Suresi, 200. Ayet) Ayette başarıya ulaşmak için ne yapılması gerektiği vurgulanmaktadır?

    A) Sabretmek, sebat etmek, sınırda beklemek ve Allah'tan korkmak.
    B) Başkalarına yardım etmek ve şükretmek.
    C) Kendini beğenmemek ve alçakgönüllü olmak.
    D) Sadece Allah'a dua etmek.
    E) Hiçbiri.

  6. Cevap: A Açıklama:

    Bu ayette, "Ey iman edenler! Sabredin, sebat edin, sınırda bekleyin ve Allah'tan korkun ki başarıya ulaşasınız." ifadesiyle, Kuran'da Al-i Imran Suresi'nin 200. ayetinde başarıya ulaşmak için ne yapılması gerektiği vurgulanmaktadır. Cevap anahtarı olarak, ayette sabretmek, sebat etmek, sınırda beklemek ve Allah'tan korkmak gerektiği ifade edilmektedir. Bu ayet, başarıya ulaşmanın sabır, dayanıklılık, bekleme ve Allah'a karşı saygıyla ilişkili olduğunu belirtmektedir. Al-i Imran Suresi'nin 200. ayetinde, başarıya ulaşmanın yolları vurgulanmaktadır. Ayette, iman edenlere sabretmeleri, sebat etmeleri, sınırda beklemeleri ve Allah'tan korkmaları tavsiye edilmektedir. Sabır, zorluklarla karşılaşıldığında istikrarlı bir şekilde direnme yeteneğini ifade ederken, sebat etmek de hedeflere ulaşmak için azimli bir şekilde çalışmayı ifade etmektedir. Sınırda beklemek, hazırlıklı olmayı ve Allah'ın emirlerini yerine getirme konusunda dikkatli olmayı gerektirir. Ayet, başarıya ulaşmanın bu erdemlerin üzerine inşa edilmesi gerektiğini vurgulamaktadır.



  7. Aşağıdakilerden hangisi insanların hayatında bir deneme olarak yaratıldıklarını ifade eden ayettir?

    A) "Allah, kimsenin gücünün yetmeyeceği şeyleri insanlara yüklemez." (Bakara Suresi, 286. Ayet)
    B) "Sizi biraz korku, açlık ve mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle deneriz." (Bakara Suresi, 155. Ayet)
    C) "Allah, sizi cennetle müjdelerken bir yandan da size azap verecek değildir." (Bakara Suresi, 286. Ayet)
    D) "Allah, insanların yaptıklarını boşa çıkarmaz." (Yunus Suresi, 61. Ayet)
    E) "Allah, kendi yarattığının hikmetini bilir." (En'am Suresi, 18. Ayet)

  8. Cevap: B Açıklama:

    Cevap anahtarı olarak, B) "Sizi biraz korku, açlık ve mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle deneriz." (Bakara Suresi, 155. Ayet) ayeti, insanların hayatında bir deneme olarak yaratıldıklarını ifade etmektedir. Bu ayette, insanların hayatlarında çeşitli zorluklarla karşılaşacaklarının ve bu zorluklarla imtihan edileceklerinin belirtilmektedir. Bu soruda verilen ayetler arasından insanların hayatında bir deneme olarak yaratıldıklarını ifade eden ayeti bulmamız istenmektedir. En uygun cevap, B) "Sizi biraz korku, açlık ve mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle deneriz." (Bakara Suresi, 155. Ayet) ayetidir. Bu ayette, insanların hayatlarında çeşitli zorluklarla karşılaşacaklarının ve bu zorluklarla imtihan edileceklerinin ifade edildiği görülmektedir. İnsanlar dünya hayatında çeşitli sınavlardan geçerler ve bu sınavlar aracılığıyla Allah tarafından denendikleri belirtilir.



  9. Aşağıdakilerden hangisi, insanların birbirleriyle yardımlaşmalarını ifade eden hadistir?

    A) "Allah'ın sevgisi, yoksullara yardım etmekle kazanılır."
    B) "Kim bir müslümanın sıkıntısını giderirse, Allah da onun sıkıntısını giderir."
    C) "Bir kişi, kendisi için istediğini başkası için de istemedikçe gerçek mümin olamaz."
    D) "Müslümanların bir vücut gibi olduğu, bir uzvunun acı çektiği zaman diğer uzuvların da aynı şekilde acı çektiği"
    E) "Bir kimse diğerine bir iyilik yaparsa, o iyilik kendisine de yapılır."

  10. Cevap: B Açıklama:

    Cevap anahtarı olarak, D) "Müslümanların bir vücut gibi olduğu, bir uzvunun acı çektiği zaman diğer uzuvların da aynı şekilde acı çektiği" hadisi, insanların birbirleriyle yardımlaşmalarını ifade etmektedir. Bu hadiste, Müslüman topluluğunun birbirine destek olması gerektiği vurgulanmaktadır. Bu soruda verilen hadisler arasından insanların birbirleriyle yardımlaşmalarını ifade eden hadisi bulmamız istenmektedir. En uygun cevap, D) "Müslümanların bir vücut gibi olduğu, bir uzvunun acı çektiği zaman diğer uzuvların da aynı şekilde acı çektiği" hadisidir. Bu hadiste, Müslüman topluluğunun birbirine destek olması gerektiği ve bir fertin sıkıntı çektiği zaman diğer fertlerin de aynı şekilde etkilenmesi gerektiği ifade edilmektedir.



  11. "Ey iman edenler! Sabredin, sebat edin, savaşın ve Allah'tan korkun ki kurtuluşa eresiniz." (Kur'an-ı Kerim, 3:200) Ayette hangi davranışların yapılması gerektiği belirtilmektedir?

    A) Sabır, sebat, savaş ve Allah'tan korku
    B) Sabır, sevgi, saygı ve Allah'tan umut
    C) Korku, endişe, çekinme ve Allah'a isyan
    D) Kibir, benlik, ego ve israf
    E) Sevgi, saygı, hoşgörü ve paylaşım

  12. Cevap: A Açıklama:

    Cevap anahtarı olarak, A) Sabır, sebat, savaş ve Allah'tan korku davranışlarının yapılması gerektiği belirtilmektedir. Ayette, iman edenlere sabretmeleri, sebat etmeleri, savaşmaları ve Allah'tan korkmaları tavsiye edilmektedir. Bu soruda verilen ayette hangi davranışların yapılması gerektiği sorulmaktadır. En uygun cevap, A) Sabır, sebat, savaş ve Allah'tan korku davranışlarının yapılmasıdır. Ayette, iman edenlere sabretmeleri, sebat etmeleri, savaşmaları ve Allah'tan korkmaları tavsiye edilmektedir. Bu davranışlar, iman edenlerin kurtuluşa erişmelerine yardımcı olacak önemli adımlardır. Sabır ve sebat, zorluklarla karşılaşıldığında dayanıklılığı ve direnci temsil ederken, savaşma Allah yolunda cihad etmek anlamına gelir. Allah'tan korku ise O'na saygı duyma, emirlerine uyma ve günah işlemekten kaçınma anlamını taşır.



  13. "Müminler ancak kardeştirler, öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin." (Hadis-i Şerif) Hadiste hangi davranışın önemine vurgu yapılmaktadır?

    A) Müslüman kardeşliği         B) Dostluk ilişkileri
    C) Aile bağları                        D) Yalnızlık
    E) Düşmanlık

  14. Cevap: A Açıklama:

    Cevap anahtarı olarak, A) Müslüman kardeşliği davranışının önemine vurgu yapılmaktadır. Hadiste, müminlerin kardeş oldukları ve bu nedenle kardeşlerinin arasını düzeltmeleri gerektiği ifade edilmektedir. Bu soruda verilen hadiste hangi davranışın önemine vurgu yapıldığı sorulmaktadır. En uygun cevap, A) Müslüman kardeşliği davranışının önemine vurgu yapılmaktadır. Hadiste, müminlerin birbirleriyle kardeş oldukları belirtilerek, kardeşlerin arasını düzeltmeleri gerektiği ifade edilmektedir. Bu hadis, müminler arasındaki dayanışma, birlik ve beraberliği vurgulamakta ve müminlerin birbirleriyle kardeşlik ilişkisi içinde olmalarını teşvik etmektedir. Müslümanlar arasında dostluk, sevgi ve saygı temelinde sağlam bir kardeşlik bağı kurulması gerektiği mesajını vermektedir.



  15. Hangi surede, insanların eşit olduğu vurgulanır?

    A) Rahman          B) Meryem        C) Hucurat
    D) Fatır                E) Tevbe

  16. Cevap: C Açıklama:

    Verilen sorunun cevap anahtarı, C seçeneği olan "Hucurat" şeklindedir. Hucurat Suresi'nde, insanların eşit olduğu vurgulanır. Bu surede, insanların birbirlerine karşı saygı duymaları, ayrımcılık yapmamaları ve eşitlik ilkesine bağlı kalmaları konuları üzerinde durulur. Hucurat Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 49. suresidir. Bu surede, insanların eşit olduğu vurgulanır ve birbirlerine karşı saygılı olmaları, ayrımcılık yapmamaları gerektiği belirtilir. Surenin içeriği, toplumsal ilişkilerin önemini vurgulayarak insanların birlikte yaşama, anlayış ve dayanışma içinde olma prensiplerini aktarır.



  17. "İnna enzelnâhû fee leyletil kadri" ayeti hangi surede yer almaktadır?

    A) Bakara Suresi            B) Kamer Suresi
    C) Kadir Suresi                D) Duha Suresi
    E) Yasin Suresi

  18. Cevap: C Açıklama:

    Cevap anahtarı olarak, C) Kadir Suresi verilebilir. Bu soruda, " İnna enzelnâhû fee leyletil kadri " ayetinin hangi surede yer aldığı sorulmaktadır. Doğru cevap şu şekildedir: C) Kadir Suresi: Bu surede, " İnna enzelnâhû fee leyletil kadri " ayeti yer almaktadır. Bu ayet, Kadir Suresi'nin ilk ayetidir ve Arapça olarak "Andolsun, Biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik" şeklinde çevrilebilir.



  19. Aşağıdakilerden hangisi "Nüzul" kavramı ile ilgilidir?

    A) Kuran-ı Kerim'in bütünü
    B) Kuran-ı Kerim'in mealinin okunması
    C) Kuran-ı Kerim'in yazılması
    D) Kuran-ı Kerim'in Allah tarafından indirilmesi
    E) Kuran-ı Kerim'in açıklanması

  20. Cevap: D Açıklama:

    Cevap anahtarı olarak, D) Kuran-ı Kerim'in Allah tarafından indirilmesi verilebilir. Bu soruda, "Nüzul" kavramıyla ilgili olan seçeneği bulmamız istenmektedir. "Nüzul" terimi, Kuran-ı Kerim'in Allah tarafından indirilmesini ifade eder. Seçenekleri inceleyerek doğru cevabı bulabiliriz: A) Kuran-ı Kerim'in bütünü: "Nüzul" terimi, Kuran-ı Kerim'in bütününü ifade etmez. B) Kuran-ı Kerim'in mealinin okunması: "Nüzul" terimi, Kuran-ı Kerim'in mealinin okunmasıyla ilgili değildir. C) Kuran-ı Kerim'in yazılması: "Nüzul" terimi, Kuran-ı Kerim'in yazılmasıyla ilgili değildir. D) Kuran-ı Kerim'in Allah tarafından indirilmesi: "Nüzul" terimi, Kuran-ı Kerim'in Allah tarafından indirildiğini ifade eder. Bu seçenek doğrudur. E) Kuran-ı Kerim'in açıklanması: "Nüzul" terimi, Kuran-ı Kerim'in açıklanmasıyla ilgili değildir. Sonuç olarak, "Nüzul" terimi Kuran-ı Kerim'in Allah tarafından indirilmesini ifade eder.



  21. Aşağıdaki hangi sure "Müfessirun" ismiyle anılır?

    A) Rahman Suresi            B)  Müddessir Suresi
    C) Fatiha Suresi                D) Asr Suresi
    E) Duha Suresi

  22. Cevap: B Açıklama:

    Cevap anahtarı olarak, B) Müddessir Suresi verilebilir. Bu soruda, "Müfessirun" ismiyle anılan surenin hangisi olduğunu bulmamız isteniyor. İçerisinde "Müfessirun" kelimesi geçen sureyi tespit etmek için seçenekleri incelemeliyiz: A) Rahman Suresi: "Müfessirun" kelimesi bu surede geçmemektedir. B) Müddessir Suresi: İsimde "Müfessirun" kelimesi bulunan bu sure, doğru cevap olabilir. C) Fatiha Suresi: "Müfessirun" kelimesi bu surede geçmemektedir. D) Asr Suresi: "Müfessirun" kelimesi bu surede geçmemektedir. E) Duha Suresi: "Müfessirun" kelimesi bu surede geçmemektedir. Sonuç olarak, "Müfessirun" ismiyle anılan sure Müddessir Suresi'dir.



  23. "Gökte ve yerde Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur." (Bakara Suresi, 163. Ayet) Bu ayet ne hakkında konuşur?

    A) Allah'ın tek varlık olduğunu vurgular
    B) İnsanların Allah'a ibadet etmelerini emreder
    C) İnsanların birbirine sevgi ve saygı göstermesini istediği
    D) Allah'ın insanlara nimetler verdiğini anlatır
    E) Hiçbiri

  24. Cevap: A Açıklama:

    Cevap anahtarı olarak, A) Allah'ın tek varlık olduğunu vurgular ifadesi doğrudur. Bu soruda, verilen ayetin ne hakkında konuştuğunu belirlememiz isteniyor. Ayeti inceleyerek doğru anlamı bulmalıyız: "Gökte ve yerde Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur." (Bakara Suresi, 163. Ayet) Bu ayet, Allah'ın birliğini ve tektanrılığını vurgulamaktadır. İfade, gökte ve yerde herhangi bir varlık veya güç karşısında Allah'ın üstünlüğünü ve tek ilah olduğunu belirtmektedir. Diğer seçeneklerin ayetin konusunu tam olarak yansıtmadığı görülmektedir: B) İnsanların Allah'a ibadet etmelerini emreder: Ayet, ibadet konusuna değinmemektedir. C) İnsanların birbirine sevgi ve saygı göstermesini istediği: Ayet, insanlar arasındaki ilişkilere veya sevgi-saygıya odaklanmamaktadır. D) Allah'ın insanlara nimetler verdiğini anlatır: Ayet, Allah'ın nimetlerini anlatmaktan ziyade, Allah'ın tek varlık olduğunu vurgular. E) Hiçbiri: Yukarıdaki açıklamalar ışığında, seçeneklerin hiçbiri doğru değildir. Sonuç olarak, A seçeneği olan "Allah'ın tek varlık olduğunu vurgular" ifadesi doğrudur.



  25. "Kim insanların ayıplarını örterse, Allah da onun ayıbını örter." (Hadis-i Şerif) Bu hadis ne hakkında konuşur?

    A) İnsanların birbirlerinin hatalarını affetmeleri gerektiğini vurgular
    B) Allah'ın insanların hatalarını affedeceğini anlatır
    C) İnsanların birbirleri hakkında kötü düşünceler beslememeleri gerektiğini söyler
    D) İnsanların birbirlerine karşı dürüst olmaları gerektiğini ifade eder
    E) Hiçbiri

  26. Cevap: A Açıklama:

    Cevap anahtarı olarak, A) İnsanların birbirlerinin hatalarını affetmeleri gerektiğini vurgular ifadesi doğrudur. Bu soruda, verilen hadisin ne hakkında konuştuğunu belirlememiz isteniyor. Hadisi inceleyerek doğru anlamı bulmalıyız: "Kim insanların ayıplarını örterse, Allah da onun ayıbını örter." (Hadis-i Şerif) Bu hadis, insanların birbirlerinin ayıplarını örtmelerinin önemini vurgulamaktadır. İfade, kişinin başkalarının hatalarını affederek, onları kınama veya ifşa etmeme yolunu seçmesi durumunda, Allah'ın da kendi hatalarını örteceğini belirtmektedir. Diğer seçeneklerin hadisin konusunu tam olarak yansıtmadığı görülmektedir: B) Allah'ın insanların hatalarını affedeceğini anlatır: Hadis, Allah'ın affediciliğine değil, insanların birbirlerinin hatalarını örtmelerine odaklanmaktadır. C) İnsanların birbirleri hakkında kötü düşünceler beslememeleri gerektiğini söyler: Hadis, insanların düşüncelerine odaklanmamaktadır, daha çok eylemlerine vurgu yapmaktadır. D) İnsanların birbirlerine karşı dürüst olmaları gerektiğini ifade eder: Hadis, dürüstlük konusunu ele almamaktadır, daha çok insanların hatalarını örtmelerini vurgulamaktadır. E) Hiçbiri: Yukarıdaki açıklamalar ışığında, seçeneklerin hiçbiri doğru değildir. Sonuç olarak, A seçeneği olan "İnsanların birbirlerinin hatalarını affetmeleri gerektiğini vurgular" ifadesi doğrudur.



  27. Aşağıdaki hangisi bir surenin ismi değildir?

    A) Fil    B) Mülk    C) İhlas    D) Nahl    E) Kalem

  28. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı, D seçeneği olan "Nahl" şeklindedir. Kuran-ı Kerim'de bulunan surelerin adları vardır, ancak "Nahl" adı Kuran-ı Kerim'de bulunan bir sure adı değildir. Diğer seçenekler olan Fil, Mülk, İhlas ve Kalem sureleri gerçek sure adlarıdır.



  29. Aşağıdaki hangisi Kuran-ı Kerim'de belirtilen peygamberlerden biri değildir?

    A) Hz. Musa (a.s.)         B) Hz. İsa (a.s.)
    C) Hz. Yakub (a.s.)        D) Hz. Yusuf (a.s.)
    E) Hz. İdris (a.s.)

  30. Cevap: E Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı, E seçeneği olan "Hz. İdris (a.s.)" şeklindedir. Kuran-ı Kerim'de belirtilen peygamberlerden biri olan Hz. İdris (a.s.) seçenekler arasında yer almaz. Diğer seçenekler olan Hz. Musa (a.s.), Hz. İsa (a.s.), Hz. Yakub (a.s.) ve Hz. Yusuf (a.s.) Kuran-ı Kerim'de belirtilen peygamberlerdir.



  31. Aşağıdaki ayetlerden hangisi, Allah'ın her şeyi en güzel şekilde yarattığını belirtir?

    A) "O, her şeyi en güzel şekilde yaratan'dır." (Secde Suresi, 7. ayet)
    B) "Gökte ve yerde olanların hepsi O'nundur. O, her şeyi hakkıyla bilendir." (Bakara Suresi, 255. ayet)
    C) "Yeryüzünde birbirlerine komşu olan, bahçelerle donatılmış mübarek bir belde (MekkE) yarattık." (Kasas Suresi, 57. ayet)
    D) "Sana (Kur'an'ı) Biz indirdik ki, insanlara açıklayasın; onlar da düşünüp anlasınlar." (Nahl Suresi, 44. ayet)
    E) "Rabbinin ismini anarak (namaz) kıl." (Müzemmil Suresi, 8. ayet)

  32. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı, A seçeneği olan "O, her şeyi en güzel şekilde yaratan'dır." (Secde Suresi, 7. ayet) şeklindedir. Bu soruda, Allah'ın her şeyi en güzel şekilde yarattığı ifade edilen bir ayeti bulmamız isteniyor. A seçeneğinde yer alan Secde Suresi'nin 7. ayeti bu anlamı ifade etmektedir. Ayet, Allah'ın her şeyi en güzel şekilde yarattığını vurgulamaktadır. Diğer seçeneklerde ise farklı konuları ifade eden ayetler bulunmaktadır.



  33. Aşağıdaki hadislerden hangisi, Peygamberimizin, başkalarına zarar vermeden kendisini koruma hakkını vurgular?

    A) "Bir Müslüman, bir başka Müslüman'a karşı üç günden fazla küskün durmamalıdır."
    B) "Müminler birbirlerini sevmekte, birbirlerine merhamet etmekte ve birbirlerine saygı göstermekte bir vücut gibidirler."
    C) "Bir kimse kendini savunmak veya hak aramak için hukuki yollara başvurabilir."
    D) "Küçük bir hayvan bile olsa, onu haksız yere öldürmek büyük bir günahtır."
    E) "Kendinizi öldürmeyin. Allah size rahmet etti."

  34. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı, C seçeneği olan "Bir kimse kendini savunmak veya hak aramak için hukuki yollara başvurabilir." şeklindedir. Bu soruda, Peygamberimizin başkalarına zarar vermeden kendisini koruma hakkını vurgulayan bir hadisi bulmamız isteniyor. C seçeneğinde yer alan hadis, bir kişinin kendini savunma veya hak arama amacıyla hukuki yollara başvurabileceğini ifade etmektedir. Diğer seçeneklerde ise farklı konuları vurgulayan hadisler bulunmaktadır.



  35. "Kendilerine Kitap'tan bir hisse verilenler, kendilerine emrolunanı yerine getirirler ve ona inanırlar. Allah'ın ayetlerine karşı azabı hak etmeyenlerden kim inkâr ederse, şüphesiz o, apaçık bir ziyana uğramıştır." Yukarıdaki ayette hangi konu işlenmektedir?

    A) İman            B) Oruç        C) Zekat
    D) Kurban        E) Namaz

  36. Cevap: A Açıklama:

    Cevap: A) İman. Yukarıdaki ayette, iman konusu işlenmektedir. Ayet, Kitap'tan bir hisse verilen kişilerin, kendilerine emrolunanı yerine getirerek inandıklarını ifade etmektedir. Ayette inkâr edenlerin Allah'ın ayetlerine karşı azabı hak ettikleri belirtilmektedir. Bu bağlamda, ayet imanın önemine vurgu yapmakta ve inkâr edenlerin büyük bir kayba uğradığı ifade edilmektedir.



  37. "Göklerde ve yerde olanlar Allah'ındır. Andolsun biz, sizinle peygamberler aracılığıyla Allah'a teslim olmanız için sözleşme yapmışızdır. Allah, her şeyi bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir." Yukarıdaki ayette hangi konu işlenmektedir?

    A) Tevhit            B) Vahiy        C) Peygamberler
    D) Kıyamet        E) Kader

  38. Cevap: C Açıklama:

    Cevap: C) Peygamberler. Yukarıdaki ayette, peygamberler konusu işlenmektedir. Ayette belirtilen sözleşme, Allah ile insanlar arasında yapılmış olup, peygamberlerin aracılığıyla gerçekleştiği ifade edilmektedir. Peygamberler, Allah'ın elçileri olarak gönderilmiş ve insanları Allah'a teslim olmaya çağırmışlardır. Ayette, peygamberlerin Allah'ın emirlerini tebliğ ettiği ve insanları doğru yola yönlendirdiği vurgulanmaktadır.



  39. Kur'an-ı Kerim'de hangi sure, Allah'ın birliği (tevhid) konusunu en açık şekilde dile getirir?

    A) Fatiha Suresi            B) Bakara Suresi
    C) Yusuf Suresi             D) İhlas Suresi
    E) Kafirun Suresi

  40. Cevap: D Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı "D) İhlas Suresi"dir. İhlas Suresi, Kur'an-ı Kerim'de Allah'ın birliği (tevhid) konusunu en açık şekilde dile getiren suredir. Surenin içeriğinde, Allah'ın ezeli ve ebedi olduğu, O'nun hiçbir şeye muhtaç olmadığı, O'ndan başka hiçbir ilah olmadığı ve O'nun yaratılmışlardan tamamen farklı ve eşsiz olduğu vurgulanmaktadır. Bu sure, tevhid inancının temelini oluşturan prensipleri açık bir şekilde ifade etmektedir. Bu sorunun çözüm açıklaması ise, İhlas Suresi'nin Kur'an-ı Kerim'de Allah'ın birliğini en açık şekilde ifade eden bir sure olduğu ve bu surede tevhid inancının temel prensiplerinin yer aldığı belirtilmektedir.



  41. Kur'an-ı Kerim'de hangi sure, insanların en yüce değerinin iman olduğunu vurgular?

    A) Fatiha Suresi            B) Bakara Suresi
    C) Ali İmran Suresi        D) Nisa Suresi
    E) Maide Suresi

  42. Cevap: B Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı "B) Bakara Suresi"dir. Bakara Suresi, Kur'an-ı Kerim'de insanların en yüce değerinin iman olduğunu vurgulayan suredir. Surenin içeriğinde, imanın önemi, inançsızlık ve inkarın zararları, imanın insanları kurtuluşa erdiren bir değer olduğu vurgulanmaktadır. Bakara Suresi, imanın insanlar için en yüce değer olduğunu açık bir şekilde ifade etmektedir. Bu sorunun çözüm açıklaması ise, Bakara Suresi'nin Kur'an-ı Kerim'de insanların en yüce değerinin iman olduğunu vurgulayan bir sure olduğu ve imanın insanları kurtuluşa erdiren bir değer olduğunu anlattığı belirtilmektedir.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




9.Sınıf Kuran-ı Kerim Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Detayları

9.Sınıf Kuran-ı Kerim Dersi 2.Dönem 1.Yazılı 0 kere indirildi. Bu sınav Zor derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 21 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 25 Mart 2023 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için 9.Sınıf Kuran-ı Kerim Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Testini Çöz tıklayın. 9.Sınıf Kuran-ı Kerim Dersi 2.Dönem 1.Yazılı yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

9.Sınıf Kuran-ı Kerim Dersi 2.Dönem 1.Yazılı sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test


9.Sınıf Kuran-ı Kerim Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Hangi Kazanımları Kapsıyor?

Bu sınav ve tema ve kazanımlarını kapsamaktadır.
  • KUR’AN-I KERİM’İ DOĞRU VE GÜZEL OKUMA: TECVİD

Ayrıca Kuran-ı Kerim dersi 9.sınıf 2.dönem 1.yazılı soruları; tamamı test ve cevap anahtarlı olarak hazırlanmıştır

Bu ayet, namazın kılınmasının önemine vurgu yaparak, abdestin nasıl alınması gerektiğini detaylandırır ve namaz ibadetinin yerine getirilmesinde abdestin önemini vurgular.

Bu ayet, insanların Allah katında en üstün olan özelliğinin, O'na karşı gelmekten en çok sakınan olmaları olduğunu vurgulamaktadır.

Bu ayet, başarıya ulaşmak için sabır, sebat, hazırlık ve Allah'a saygının önemini vurgulamaktadır.

Bu sorunun kazanımı, insanların hayatlarının bir deneme olduğunu anlamaktır.

Bu sorunun kazanımı, insanların birbirleriyle yardımlaşmanın önemini anlamaktır. İslam'da yardımlaşma ve dayanışma prensipleri önemli bir yer tutar.

Bu sorunun kazanımı, iman edenlere sabır, sebat, savaşma ruhu ve Allah'tan korkma bilincini aşılamaktır.

Bu sorunun kazanımı, müminler arasında kardeşlik bağının önemini vurgulamaktır.

Bu sorunun kazanımı, Hucurat Suresi'ndeki mesajı anlamaktır. Hucurat Suresi'nde insanların eşit olduğu vurgulanır ve birbirlerine karşı saygılı olmaları, ayrımcılık yapmamaları gerektiği ifade edilir.

Bu sorunun kazanımı, "İnna enzelnâhû fee leyletil kadri" ayetinin Kadir Suresi'nde yer aldığını bilmektir.

Bu sorunun kazanımı, "Nüzul" teriminin Kuran-ı Kerim'in Allah tarafından indirilmesini ifade ettiğini bilmektir.

Bu sorunun kazanımı, "Müfessirun" isminin Müddessir Suresi'ni ifade ettiğini bilmektir.

Bu sorunun kazanımı, ayetin Allah'ın birliğini ifade ettiğini anlamak ve Allah'ın tek ilah olduğunu kavramaktır.

Bu sorunun kazanımı, hadisin insanların birbirlerinin hatalarını affetmeleri gerektiğini vurguladığını anlamak ve hoşgörü ve affedicilik konusundaki önemi kavramaktır.

Bu sorunun kazanımı, Kuran-ı Kerim'de bulunan bazı sure adlarını tanımak ve ayırt edebilmektir.

Bu sorunun kazanımı, Kuran-ı Kerim'de adı geçen bazı peygamberlerin isimlerini tanımak ve ayırt edebilmektir.

Bu sorunun kazanımı, Allah'ın her şeyi en güzel şekilde yarattığına dair bir ayeti tanımaktır.

Bu sorunun kazanımı, Peygamberimizin kendini koruma hakkını vurgulayan hadisi tanımaktır.

Yukarıdaki ayette iman konusu işlenmektedir ve ayet, imanın önemini vurgulayarak inkâr edenlerin büyük bir kayba uğradığını belirtmektedir.

Yukarıdaki ayette peygamberler konusu işlenmektedir ve ayet, peygamberlerin Allah'ın elçileri olarak gönderildiğini ve insanları Allah'a teslim olmaya çağırdığını belirtmektedir.

"Kur'an-ı Kerim'de Allah'ın birliği konusu, İhlas Suresi'nde en açık şekilde dile getirilir"

"Kur'an-ı Kerim'de insanların en yüce değeri iman, Bakara Suresi'nde vurgulanmaktadır"

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

9.Sınıf Kuran-ı Kerim Dersi 2.Dönem 1.Yazılı sınavı 9.Sınıf kategorisinin Kur’an-ı Kerim alt kategorisinin, 2 dönemine ait.

9.Sınıf Kuran-ı Kerim Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Testi İstatistikleri

Bu sınav 14 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 99 kere doğru, 109 kere yanlış cevap verilmiş.

9.Sınıf Kuran-ı Kerim Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Sınavını hangi formatta indirebilirim?

9.Sınıf Kuran-ı Kerim Dersi 2.Dönem 1.Yazılı sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız 9.Sınıf Kuran-ı Kerim Dersi 2.Dönem 1.Yazılı sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

9.Sınıf Kuran-ı Kerim Dersi 2.Dönem 1.Yazılı sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 9.Sınıf Kur’an-ı Kerim dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.