Trafik Güvenliği 4.Sınıflar 1.Dönem 2.Sınav (TEST) 2022

Trafik Güvenliği 4.Sınıflar 1.Dönem 2.Sınav (TEST) 2022 sınavı 4.Sınıf kategorisinin Trafik Güvenliği alt kategorisinin, 1 dönemine ait. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Toplamda 26 sorudan oluşmaktadır.



 Trafik Güvenliği 4.Sınıflar 1.Dönem 2.Sınav (TEST) 2022 CEVAPLARI

  1. Araç içinde bulunmayan, kara yolu üzerinde hareketli ya da hareketsiz olan insanlara ne denir?

    A) Yolcu    B) Görevli    C) Yaya    D) Sürücü

  2. Cevap: C Açıklama:Cevap: C)
    Açıklama: Kara yolu üzerinde araç içinde bulunmayan, hareketli ya da hareketsiz olan insanlara "yaya" denir.

  3. Trafik işaret levhalarının anlamları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

    A) Silinip kazındıklarında anlamını korurlar.
    B) Çeşitli konularda sürücü ve yayaları uyarırlar.
    C) Yol ve trafik hakkında bilgi verirler.
    D) Trafiğin düzenlenmesini sağlarlar.

  4. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı A) Silinip kazındıklarında anlamını korurlar. ifadesidir. Çünkü trafik işaret levhaları zaman içinde aşınabilir veya zarar görebilir, bu durumda anlamlarını yitirebilirler. A seçeneği, trafik işaret levhalarının dayanıklılığı ve anlamının silinip kazındığında korunup korunmadığına dair yanlış bir ifade içeriyor. Trafik işaret levhaları zamanla aşınabilir, çevresel etkenlerden etkilenebilir ve bu durumda anlamlarını kaybedebilirler. Diğer seçenekler trafik işaret levhalarının işlevlerini doğru bir şekilde tanımlamaktadır.



  5. Yayalara yanan kırmızı ışık ne anlama gelir?

    A) Yayalar geçebilir.         B) Yayalar hazırlanır.
    C) Yayalar bekler.             D) Yayalar hızlı geçer.

  6. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı C) Yayalar bekler'dir. Bu sorunun çözüm açıklaması ise şu şekildedir: Kırmızı ışık, genellikle trafik ışıklarının dur işareti olarak kullanılır. Yayalara yanan kırmızı ışık, yayaların yolun karşı tarafına geçmek için beklemeleri gerektiğini ifade eder. Yani, yayalar bu durumda geçmemeli, trafik ışığı yeşile dönene kadar beklemelidirler. Seçenek C) "Yayalar bekler" bu durumu doğru şekilde ifade ederken, diğer seçenekler bu trafik kurallarına uymayan ifadeler içerirler.



  7. Bisiklet kullanırken aşağıdakilerden hangisini kullanmamız gerekli değildir?

    A) Dirseklik    B) Kask    C) Eldiven    D) Dizlik

  8. Cevap: D Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı D) Dizlik'tir. Çünkü bisiklet kullanırken dizlik kullanmak zorunlu değildir, ancak diğer seçenekler olan kask, dirseklik ve eldivenler bisiklet sürerken kişisel güvenlik için önemli olabilirler. - A seçeneği: Dirseklik, bisiklet sürerken düşme durumunda dirseklerin korunması için kullanılabilir. - B seçeneği: Kask, başın korunması ve başa darbelerden kaynaklanabilecek ciddi yaralanmaların önlenmesi için önemlidir. - C seçeneği: Eldivenler, ellerin korunması ve sürüş sırasında daha iyi kavrama sağlamak için kullanılabilir. - D seçeneği: Dizlikler, bisiklet sürerken zorunlu değildir ve kişisel tercihe bağlı olarak kullanılabilir.



  9. Aşağıdakilerden hangisi güvenli oyun alanı değildir?

    A) Okul bahçesi            B) Oyun parkı
    C) Evin bahçesi             D) Sokak

  10. Cevap: D Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı D) Sokak'tır. Çözüm açıklaması ise şu şekildedir: Güvenli bir oyun alanı, çocukların zarar görmeden oyun oynayabilecekleri ve eğlenebilecekleri bir yerdir. Soruda "Aşağıdakilerden hangisi güvenli oyun alanı değildir?" sorusu soruluyor. Bu nedenle güvenli bir oyun alanı olmayan seçenek aranmaktadır. Okul bahçesi, oyun parkı ve evin bahçesi gibi alanlar genellikle çocukların güvenli bir şekilde oyun oynayabilecekleri yerlerdir. Ancak sokak, araçların geçtiği ve çocukların güvenliği için tasarlanmamış bir alandır. Trafik tehlikesi ve diğer güvenlik sorunları nedeniyle sokak, güvenli bir oyun alanı olarak kabul edilmez.



  11. Taşıt yolunda yayaların güvenli bir şekilde karşıya geçmelerini sağlayan işaretle belirlenmiş alana ne ad verilir?

    A) Yaya kaldırımı            B) Yaya geçidi
    C) Okul geçidi                 D) Taşıt

  12. Cevap: B Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı B) Yaya geçidi'dir. Yaya geçidi, taşıt yolu üzerinde yayaların güvenli bir şekilde karşıya geçmelerini sağlayan işaretle belirlenmiş alandır. - A seçeneği: Yaya kaldırımı, yaya trafiği için ayrılmış kaldırımı ifade eder, ancak taşıt yolu üzerindeki karşıya geçiş için özel olarak işaretlenmiş bir yer değildir. - B seçeneği: Yaya geçidi, taşıt yolu üzerinde yayaların güvenli bir şekilde karşıya geçmelerini sağlamak amacıyla işaretlenmiş ve belirlenmiş alandır. - C seçeneği: Okul geçidi, genellikle okul yakınında bulunan ve okul saatlerinde öğrencilerin güvenli bir şekilde karşıya geçmelerini sağlamak amacıyla kullanılan bir tür yaya geçididir. - D seçeneği: "Taşıt" kelimesi, genel bir terimdir ve yaya geçidi ile doğrudan ilişkilendirilmez.



  13. Aşağıdaki ulaşım araçlarından hangisi hava yolu taşıtlarından biridir?

    A) Traktör    B) Kayık    C) Helikopter    D) Tren

  14. Cevap: C Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı C) Helikopter'dir. Çözüm açıklaması ise şu şekildedir: Hava yolu taşıtları, genellikle atmosferde yolcu veya yük taşımak için kullanılan taşıtlardır. Soruda, hangi ulaşım aracının hava yolu taşıtlarından biri olduğu soruluyor. Traktör, kayık ve tren karada veya suda kullanılan ulaşım araçlarıdır. Ancak helikopter, havada yolcu veya yük taşıyan bir hava yolu taşıtıdır. Bu nedenle doğru cevap C) Helikopter'dir.



  15. Yayaların yürümek için kullandığı alana ne ad verilir?

    A) Yaya kaldırımı            B)  Yol kenarı
    C) Orta refüj                    D) Trafik işaretleri

  16. Cevap: A Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı A) Yaya kaldırımı'dır. Yayaların yürümek için kullandığı alana "yaya kaldırımı" adı verilir. - A seçeneği: Yaya kaldırımı, yayaların yürüyüş için kullanıldığı ve taşıt yoluyla ayrılan özel bir alanı ifade eder. - B seçeneği: "Yol kenarı," genel bir ifadedir ve daha spesifik olarak yayaların yürüyüş için ayrılmış bir alana işaret etmez. - C seçeneği: Orta refüj, taşıt yolu üzerindeki trafiği ayırmak veya yönlendirmek için kullanılan bir terimdir ve yayaların yürüyüş alanı değildir. - D seçeneği: Trafik işaretleri, yolculukla ilgili belirli kuralları ve bilgileri gösteren işaretlerdir ve yayaların yürüme alanıyla ilişkilendirilmez.



  17. Aşağıdaki çocuklardan hangisinin yaptığı davranış yanlıştır?

    A) Eser, yüksek sesle gülen arkadaşını uyarıyor.
    B) Furkan, otobüsün koltuğuna yazı yazan ufak çocuğu uyarıyor.
    C) Serhat, otobüste yanına oturan teyzeye eliyle şakalar yapıyor.
    D) Dilara, arka koltukta kulaklıkla müzik dinliyor.

  18. Cevap: C Açıklama:Cevap: C)
    Açıklama: Otobüsün koltuğuna yazı yazmak yanlıştır. Otobüs herkesin kullandığı bir toplu taşıma aracıdır ve bu nedenle temiz tutulmalıdır. Koltuğa yazı yazmak, aracı kullanan herkese rahatsızlık verir.

  19. Taşıtlarda emniyet kemeri kullanmanın en önemli nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Yolculuğun daha rahat geçmesini sağlar.
    B) Yolculuk sırasındaki sarsıntıyı azaltmak.
    C) Olası kazalarda can kaybını azaltmak
    D) Dönüşlerde yere savrulmayı önlemek.

  20. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı C) Olası kazalarda can kaybını azaltmak'tır. Taşıtlarda emniyet kemeri kullanmanın en önemli nedeni, olası bir kaza durumunda can kaybını ve yaralanmaları en aza indirmektir. - A seçeneği: Emniyet kemeri yolculuğu daha rahat hale getirmez, ancak güvenliği artırır. - B seçeneği: Emniyet kemeri, yolculuk sırasındaki sarsıntıyı azaltmaz, ancak kazalarda koruma sağlar. - C seçeneği: Emniyet kemeri, olası kazalarda can kaybını azaltmak için kullanılır ve en önemli nedeni budur. - D seçeneği: Emniyet kemeri, dönüşlerde yere savrulmayı önlemez, ancak kazalarda koruma sağlar.



  21. I- Emniyet kemeri can kaybını önler.
    II-Trafik kurallarına yalnızca sürücüler içindir.
    III-Trafik kuralları uzun çalışmalar sonunda belirlenmiştir.
    IV- Trafik kurallarına uymak sadece mal kaybını önler.
    Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

    A) II – III    B) I - IV    C) I- III    D) II - IV

  22. Cevap: C Açıklama:Cevap: C) I - III
    Açıklama:
    Emniyet kemeri can kaybını önler (doğru).
    Trafik kuralları sadece sürücüler için değildir (yanlış).
    Trafik kuralları uzun çalışmalar sonunda belirlenmiştir (doğru).
    Trafik kurallarına uymak yalnızca mal kaybını önlemez (yanlış).

  23. Karşıdan karşıya geçişte uyulması gereken komutlar hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

    A) Dinle ve Bak! Karar Ver ve Bekle Bekle! .
    B) Dur Bak ve Dinle! Karar Ver ve Geç!
    C) Dur! Bak! Dinle! Karar ver! Geç!
    D) Dinle! Bak! Karar Ver ve Bekle!

  24. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı C) Dur! Bak! Dinle! Karar ver! Geç! şeklindedir. Bu komutlar, karşıdan karşıya geçiş sırasında uyulması gereken doğru sırayla verilmiş komutlardır. - A seçeneği: Komutlar karışık ve doğru sırayla verilmemiştir. - B seçeneği: Karışık komutlar verilmiş ve doğru sırayla değildir. - C seçeneği: Komutlar doğru sırayla ve açık bir şekilde verilmiştir. - D seçeneği: "Bekle" komutu sona gelmeliydi, ancak bu seçenekte sona gelmemiştir.



  25. Trafikte aşağıdaki davranışlardan hangisi yanlıştır?

    A) Karşıdan karşıya geçişlerde yaya ve okul geçitlerini kullanmalıyız.
    B) Karşıya geçişlerde alt geçitleri kullanabiliriz.
    C) Taşıtlardan inişte sol kapıyı kullanmalıyız.
    D) Şehir içinde yürürken kaldırımları tercih etmeliyiz.

  26. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı C) Taşıtlardan inişte sol kapıyı kullanmalıyız.'dır. Çünkü taşıtlardan inişte sağ kapı kullanılmalıdır, sol kapı trafiği tehlikeye atabilir. - A seçeneği: Karşıdan karşıya geçişlerde yaya ve okul geçitlerini kullanmak doğru bir davranıştır. - B seçeneği: Karşıya geçişlerde alt geçitleri kullanmak güvenli bir seçenektir. - C seçeneği: Taşıtlardan inişte sağ kapı kullanılmalıdır, bu nedenle sol kapıyı kullanmak yanlış bir davranıştır. - D seçeneği: Şehir içinde yürürken kaldırımları tercih etmek doğru bir davranıştır.



  27. Yaya kaldırımının olmadığı yerlerde arkadaşlarımızla birlikte yürürken aşağıdaki davranışlardan hangisini yapmamız sakıncalı olur?

    A) Yürürken, karşıdan gelen taşıtları görebilecek şekilde yürümeliyiz.
    B) Yürürken cep telefonundan kulaklıkla müzik dinleyebiliriz.
    C)Sıra halinde yürümeliyiz.
    D) Asfalt yola yakın olmamalıyız.
  28. Cevap: B Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı B) Yürürken cep telefonundan kulaklıkla müzik dinleyebiliriz.'dir. Çözüm açıklaması ise şu şekildedir: Yaya kaldırımının olmadığı yerlerde yürürken, güvenlik önlemlerine dikkat etmek önemlidir. Diğer seçeneklerdeki davranışlar (A, C ve D) güvenli yürüme prensiplerine uygun iken, seçenek B'deki davranış sakıncalıdır. Cep telefonundan kulaklıkla müzik dinlemek, dikkatin dağılmasına ve çevresel tehlikelerin fark edilmemesine neden olabilir. Bu nedenle bu davranış, yürüyüş sırasında tehlikeli olabilir.



  29. I-Alperen şoförle muhabbet ediyor.
    II-Mustafa, gazetesini okurken bir yandan gülümsüyor.
    III- Erdi, telefondaki arkadaşına fena kızıyor.
    IV-Nida, kulağındaki kulaklıkla bir yandan dışarıyı seyrediyor.
    Yukarıdaki kişilerden hangisi veya hangilerinin otobüs içindeki davranışları yanlıştır?

    A) Alperen – Nida        B) Mustafa - Erdi
    C) Alperen - Erdi          D) Nida

  30. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı C) Alperen - Erdi'dir. Çünkü Alperen'in şoförle muhabbet etmesi ve Erdi'nin telefondaki arkadaşına kızması otobüs içinde uygun davranışlar değildir. Otobüs içinde yolculuk yaparken dikkatli ve sessiz olmak önemlidir. - Alperen, şoförle muhabbet ederken dikkati dağılabilir ve bu, sürücünün dikkatini kaybetmesine neden olabilir. Bu otobüs içinde yanlış bir davranıştır. - Mustafa gazete okurken gülümsemek, otobüs içinde yaygın olarak kabul edilen bir davranıştır. Bu otobüs içinde doğru bir davranıştır. - Erdi, telefondaki arkadaşına kızıyorsa, yüksek sesle konuşabilir ve çevredeki diğer yolcuların huzurunu bozabilir. Bu otobüs içinde yanlış bir davranıştır. - Nida, kulaklıkla dışarıyı seyretmek, otobüs içinde yaygın olarak kabul edilen bir davranıştır. Bu otobüs içinde doğru bir davranıştır.



  31. Aşağıdakilerden hangisi güvenli geçiş yerlerinden biri değildir?

    A) Kavşaklar              B) Üst geçitler
    C) Alt geçitler            D) Okul geçitleri

  32. Cevap: A Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı A) Kavşaklar'dır. Çözüm açıklaması şu şekildedir: Güvenli geçiş yerleri, yayaların karayolunu güvenli bir şekilde geçmeleri için tasarlanmış özel alanlardır. Kavşaklar, genellikle araçların kesiştiği ve karmaşık trafik düzenlemelerinin bulunduğu bölgelerdir. Bu nedenle kavşaklar, güvenli geçiş yerleri olarak kabul edilmez. Diğer seçenekler olan üst geçitler, alt geçitler ve okul geçitleri, yayaların güvenli bir şekilde yolun karşı tarafına geçmeleri için tasarlanmış özel yerlerdir.



  33. Kara yollarında trafik işaret levhalarının konulma amacı aşağıdakilerden hangisi olamaz?

    A) Yaya ve sürücüleri bilgilendirmek
    B) Düzenli ve güvenli bir trafik ortamı oluşturmak
    C) Sürücülerin daha dikkatli olmalarını sağlamak
    D) Sürücülerin uykularının gelmesini önlemek

  34. Cevap: D Açıklama:Cevap: D
    Açıklama: Sürücülerin uykularının gelmesini önlemek, trafik işaret levhalarının konulma amacı olamaz.

  35. “Cadde ve sokaklarda yayaların güvenli yürümesi için yapılmış ve yoldan biraz yüksek yerlere……….denir.” ifadesini en uygun hangi kelime tamamlar?

    A) geçit    B) kaldırım    C) tünel    D) yol

  36. Cevap: B Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı B) kaldırım'dır. Çözüm açıklaması şu şekildedir: Boşluğu doldurmak için en uygun kelime "kaldırım"dir. Caddeler ve sokaklar boyunca yayaların güvenli bir şekilde yürüyebilmeleri için yapılmış olan yüksek yüzeylere "kaldırım" denir. Kaldırımlar, yayaların araç trafiğinden ayrılmış ve güvenli bir alanda yürümelerini sağlar.



  37. Aşağıdakilerden hangisi yaya kaldırımında koşuşturmanın sakıncalarından biri olamaz?

    A) Koşarken, ufak çocuklara çarpabiliriz. .
    B) Hamile veya bebeğini taşıyan insanlara çarpabiliriz.
    C) Kaldırım üzerinde giden bisiklete çarpabiliriz.
    D) Yaşlı ve engelli kişilere çarpabiliriz.

  38. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı C) Kaldırım üzerinde giden bisiklete çarpabiliriz.'dir. Çünkü yaya kaldırımı yaya trafiği için ayrılmış bir alandır ve bisiklet sürmek, yaya kaldırımında koşuşturmaktan daha büyük bir sorundur. - A seçeneği: Koşarken ufak çocuklara çarpma riski vardır, bu nedenle bir sakınca olarak kabul edilir. - B seçeneği: Hamile veya bebeğini taşıyan insanlara çarpma riski vardır, bu da bir sakınca olarak kabul edilir. - C seçeneği: Kaldırım üzerinde bisiklet sürmek, yaya kaldırımını işgal etmek ve yaya trafiğini tehlikeye atmak anlamına gelir, bu da bir sakınca olarak kabul edilir. - D seçeneği: Yaşlı ve engelli kişilere çarpma riski vardır, bu da bir sakınca olarak kabul edilir.



  39. Trafikte, bisiklet kullanan bir sürücünün hangi davranışı sergilemesi doğrudur?

    A) Gidona torba, file asarak yük taşımak.
    B) Yaya kaldırımından gitmek.
    C) Bisikleti tek elle kullanmak.
    D) Ağır giden araçlara tutunmamak.

  40. Cevap: D Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı D) Ağır giden araçlara tutunmamak'tır. Çözüm açıklaması ise şu şekildedir: Trafikte bisiklet kullanırken, sürücülerin güvenliğini ve trafik kurallarını gözetmeleri önemlidir. Ağır giden araçlara tutunmak, bisiklet sürücülerinin güvenliği için risk oluşturabilir. Bu davranış, sürücünün dengesini kaybetmesine veya kazaya neden olmasına yol açabilir. Diğer seçeneklerde ise yanlış davranışlar yer almaktadır. Örneğin, gidona torba veya file asarak yük taşımak, bisiklet sürücüsünün dengesini bozabilir ve güvenliği tehlikeye atabilir. Yaya kaldırımından gitmek, bisiklet kullanıcıları için yasaklanmış bir davranıştır ve trafik kurallarına aykırıdır. Bisikleti tek elle kullanmak da dengesizlik ve kontrol kaybına yol açabilir.



  41. Taşıt sürücüsünün sağ sinyali belirli aralıklarla yanıp sönmektedir. Bu durumda, taşıt sürücü ne yapmayı düşünüyordur?

    A) Arabasının arızalandığını belirtiyor.
    B) Biraz sonra sağ tarafa döneceğini belirtiyor.
    C) Tehlikeli bir durum olduğunu belirtiyor.
    D) Yolun soluna döneceğini belirtiyor.

  42. Cevap: B Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı B) Biraz sonra sağ tarafa döneceğini belirtiyor.'dur. Taşıt sürücüsü sağ sinyali belirli aralıklarla yanıp söndürerek diğer sürücülere ve yayalara sağa dönmeyi planladığını işaret etmektedir. - A seçeneği: Arabanın arızalandığını belirtmek için genellikle park lambaları veya dört yıldızlı flaşörler kullanılır, sağ sinyal arıza belirtmek için kullanılmaz. - B seçeneği: Sağ sinyal, sürücünün biraz sonra sağa döneceğini belirtmek için kullanılır. - C seçeneği: Tehlikeli bir durumu belirtmek için genellikle acil flaşörler kullanılır, sağ sinyal tehlikeli bir durumu belirtmek için kullanılmaz. - D seçeneği: Yolun soluna dönmek için sol sinyal kullanılır, sağ sinyal sağa dönmeyi belirtmek için kullanılır.



  43. Trafik işaret levhalarından;
    I. Yuvarlak şekillerde olanlar yasaklayıcı levhalardır.
    II. Üçgen şeklinde olanlar uyarıcı levhalardır.
    III. Kare-dikdörtgen şeklinde olanlar bilgilendirici levhalardır.
    Yukarda verilen bilgilerden hangileri yanlıştır?

    A) I ve III    B) I – II    C) Hepsi    D) Hiçbiri

  44. Cevap: D Açıklama:

    Doğru cevap D) Hiçbiri'dir. Çünkü verilen ifadelerin hepsi doğrudur. İşte düzeltilmiş cevap açıklaması: I. Yuvarlak şekillerde olanlar yasaklayıcı levhalardır. (Doğru, yuvarlak levhalar genellikle yasakları belirtir.) II. Üçgen şeklinde olanlar uyarıcı levhalardır. (Doğru, üçgen levhalar genellikle uyarıları veya tehlikeli durumları gösterir.) III. Kare-dikdörtgen şeklinde olanlar bilgilendirici levhalardır. (Doğru, dikdörtgen levhalar genellikle yönlendirmeleri veya bilgilendirmeleri içerir.) Bu nedenle hiçbiri yanlış değildir.



  45. Kaldırımı bulunmayan kara yollarında yürümek zorunda kalan yayalar, gidiş yönüne göre yolun sol tarafını kullanmalarının nedeni ne olabilir?

    A) Yolun sol tarafı daha geniş olacağı için.
    B) Arkadan gelen araçlar ,yayaları daha iyi göreceği için.
    C) Yayaların, karşıdan gelen araçları daha rahat görebilmesi için.
    D) Trafik polisi tarafından ceza yazmaması için.

  46. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı C) Yayaların, karşıdan gelen araçları daha rahat görebilmesi için.'dir. Kaldırımı olmayan kara yollarında yürüyen yayalar, gidiş yönlerine göre yolun sol tarafını kullanırlar çünkü bu şekilde karşıdan gelen araçları daha rahat görebilirler ve trafikle etkileşimlerini daha güvenli bir şekilde sürdürebilirler. - A seçeneği: Yolun sol tarafının daha geniş olması, yayaların gidiş yönüne göre sol tarafta yürümelerinin nedeni değildir. - B seçeneği: Arkadan gelen araçlar yayaları daha iyi görebilir, ancak bu, yayaların yolun sol tarafını kullanma nedeni değildir. - C seçeneği: Yayalar, yolun sol tarafını kullanarak karşıdan gelen araçları daha iyi görebilir ve bu nedenle daha güvenli bir şekilde yolun karşısına geçebilirler. - D seçeneği: Trafik polisi tarafından ceza yazılmamak için yolun sol tarafını kullanmak, trafik kurallarına uygun bir neden değildir.



  47. Aşağıdakilerden hangisi bisiklet, kaykay, paten, kızak gibi araçlardan düşülmesi sonucunda oluşan hafif yaralanma değildir?

    A) Çürük    B) Sıyrık    C) Kırık    D) Bere

  48. Cevap: C Açıklama:

    Bu sorunun cevap anahtarı C) Kırık'tır. Bisiklet, kaykay, paten, kızak gibi araçlardan düşülmesi sonucunda oluşan hafif yaralanmalar arasında kırık yer almaz çünkü kırık, genellikle daha ciddi bir yaralanma türüdür ve hafif bir yaralanma olarak kabul edilmez. - A seçeneği: Çürük, derinin altında kan birikmesi sonucu oluşan bir hafif yaralanma türüdür. - B seçeneği: Sıyrık, derinin üst tabakasının zarar gördüğü ve kanamanın olmadığı bir hafif yaralanmadır. - C seçeneği: Kırık, kemiklerin kırılması sonucu oluşan ciddi bir yaralanma türüdür ve hafif bir yaralanma olarak kabul edilmez. - D seçeneği: Bere, başın darbelerden veya düşmelerden korunması için kullanılan bir koruyucu ekipmandır ve bir yaralanma türü değildir.



  49. Aşağıdaki davranışlardan hangisinin taşıt içerisinde sergilemek yanlış olur?

    A) Camdan dışarı el-kol sarkıtmamak.
    B) Şoförle konuşmamak.
    C) Yüksek sesle konuşmamak.
    D) Taşıtın içinde kabuklu yiyecek yemek.

  50. Cevap: D Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı D) Taşıtın içinde kabuklu yiyecek yemek'tir. Çözüm açıklaması şu şekildedir: Taşıt içerisinde kabuklu yiyecek yemek, genellikle düşme ve dağılma riski taşır. Kabuklu yiyeceklerin dökülmesi veya parçalanması, sürücünün dikkatini dağıtabilir ve kazalara neden olabilir. Diğer seçenekler (A, B ve C) ise taşıt içerisinde sergilenen olumlu davranışları temsil eder. Camdan dışarı el-kol sarkıtmamak, sürüş sırasında tehlikeli olabilir. Şoförle konuşmamak ve yüksek sesle konuşmamak, sürücünün dikkatinin dağılmamasına yardımcı olabilir.



  51. Karşıdan karşıya geçerken aşağıdakilerden hangisi uyulması gereken kurallardan biri değildir?

    A) En kısa yol nereyse oradan geçmek .
    B) Yaya geçidi olan yollarda yaya geçidini kullanmak.
    C) Üst geçit bulunan yollarda üst geçidi kullanmak.
    D) Önce sola, sonra sağa tekrar sola bakarak karşıya geçmek.

  52. Cevap: A Açıklama:

    Sorunun cevap anahtarı A) En kısa yol nereyse oradan geçmek'tir. Çözüm açıklaması şu şekildedir: Karşıdan karşıya geçerken en kısa yol nereyse oradan geçmek, güvenli bir geçiş sağlama prensibine aykırıdır. Yaya geçidi olan yerlerde ve üst geçit bulunan yerlerde bu geçitleri kullanmak, yayaların güvenliğini artırır ve trafik düzenine uymayı sağlar. Önce sola, sonra sağa ve tekrar sola bakarak karşıya geçmek, trafik akışını gözlemlemek için önemlidir. Ancak en kısa yol seçeneği, trafik kurallarına ve güvenlik önlemlerine aykırıdır.



Yorum Bırak

   İsiminizi Giriniz:   
   Emailinizi Giriniz:




Trafik Güvenliği 4.Sınıflar 1.Dönem 2.Sınav (TEST) 2022 Detayları

Trafik Güvenliği 4.Sınıflar 1.Dönem 2.Sınav (TEST) 2022 6 kere indirildi. Bu sınav Orta derecede zorluktadır. Sınav zorluk derecesi sınavı oluşturan soruların istatistikleri alınarak oluşturulmuştur. Toplamda 26 sorudan oluşmaktadır. Sınav soruları aşağıda verilen kazanımları ölçecek şekilde hazırlanmıştır. 01 Ocak 2022 tarihinde eklenmiştir. Bu sınavı şimdiye kadar 1 kullanıcı beğenmiş. Bu sınavı çözerek başarınızı artırmak için Trafik Güvenliği 4.Sınıflar 1.Dönem 2.Sınav (TEST) 2022 Testini Çöz tıklayın. Trafik Güvenliği 4.Sınıflar 1.Dönem 2.Sınav (TEST) 2022 yazılı sınavına henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Trafik Güvenliği 4.Sınıflar 1.Dönem 2.Sınav (TEST) 2022 sınavında hangi soru türleri kullanılmıştır?

Bu sınavda verilen soru türleri kullanılmıştır.
  • Test



Ayrıca ilkokul 4.sınıf trafik güvenliği 1.dönem 2.sınav soruları; mebsinavlari.com tarafından tamamı test ve cevap anahtarlı olarak hazırlanmıştır

Trafik terimlerini ve kurallarını anlama, tanımlama ve ayırt etme yeteneği.

Trafik işaret levhalarının anlamlarını ve işlevlerini anlama yeteneği.

Trafik ışıklarının renklerini ve anlamlarını anlama ve trafik kurallarına uygun davranma yeteneği.

Bisiklet kullanırken güvenlik ekipmanlarının ne zaman ve neden kullanılması gerektiğini anlama yeteneği.

Çocukların güvenli oyun alanlarını tanıma ve güvenlik önlemlerine dikkat etme yeteneği.

Yaya geçidinin tanımını ve işlevini bilmek.

Farklı ulaşım araçlarını tanıma ve sınıflandırma yeteneği.

Yaya kaldırımının tanımını ve işlevini bilmek.

Empati yapabilme ve başkalarına saygılı davranma yeteneği.

Emniyet kemerinin kullanımının önemini ve temel amacını bilmek.

Trafik kurallarının amaçlarını ve önemini anlama yeteneği.

Karşıdan karşıya geçiş sırasında uyulması gereken komutların sıralamasını bilmek.

Trafik kurallarına uygun davranışları bilmek.

Güvenli yürüme ve trafik kurallarına uygun davranma yeteneği.

Toplu taşıma araçlarında uygun davranışları bilmek.

Güvenli geçiş yerlerini tanıma ve trafik kurallarına uygun davranma yeteneği.

Kara yollarındaki trafik işaret levhalarının amacını anlama yeteneği.

Yaya güvenliği önlemlerini ve altyapıyı anlama yeteneği.

Yaya kaldırımında uygun davranışları ve kuralları bilmek.

Trafik kurallarına uygun davranma ve bisiklet kullanımında güvenliği sağlama yeteneği.

Taşıt sürücülerinin trafik işaretlerini ve sinyallerini doğru bir şekilde anlama yeteneği.

Trafik işaret levhalarının türlerini ve anlamlarını anlama yeteneği.

Kaldırımı olmayan yollarda yayaların güvenli bir şekilde yolun sol tarafını kullanma nedenini anlama yeteneği.

Hafif yaralanma türlerini tanıma yeteneği.

Taşıt içerisinde güvenli davranışları tanıma ve trafik kurallarına uygun davranma yeteneği.

Karşıdan karşıya geçiş sırasında trafik kurallarına uygun davranma yeteneği.

etiketlerini kapsamaktadır.

Hangi kategoriye ait?

Trafik Güvenliği 4.Sınıflar 1.Dönem 2.Sınav (TEST) 2022 sınavı 4.Sınıf kategorisinin Trafik Güvenliği alt kategorisinin, 1 dönemine ait.

Trafik Güvenliği 4.Sınıflar 1.Dönem 2.Sınav (TEST) 2022 Testi İstatistikleri

Bu sınav 93 kere çözüldü. Sınava kayıtlı tüm sorulara toplamda 1443 kere doğru, 685 kere yanlış cevap verilmiş.

Trafik Güvenliği 4.Sınıflar 1.Dönem 2.Sınav (TEST) 2022 Sınavını hangi formatta indirebilirim?

Trafik Güvenliği 4.Sınıflar 1.Dönem 2.Sınav (TEST) 2022 sınavını .pdf veya .docx olarak ücretsiz indirebilirsiniz. Bunun yanında sistem üzerinden doğrudan yazdırabilirsiniz. Veya öğretmen olarak giriş yaptıysanız Trafik Güvenliği 4.Sınıflar 1.Dönem 2.Sınav (TEST) 2022 sınavını sayfanıza kaydedebilirsiniz.

Trafik Güvenliği 4.Sınıflar 1.Dönem 2.Sınav (TEST) 2022 sınav sorularının cevap anahtarlarını nasıl görebilirim?

Sınavın cevap anahtarını görebilmek için yukarıda verilen linke tıklamanız yeterli. Her sorunun cevabı sorunun altında gösterilecektir. Veya Sınavı .docx olarak indirdiğinizde office word programıyla açtığınızda en son sayfada soruların cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

Kendi Sınavını Oluştur

Değerli öğretmenlerimiz, isterseniz sistemimizde kayıtlı binlerce sorudan 4.Sınıf Trafik Güvenliği dersi için sınav-yazılı hazırlama robotu ile ücretsiz olarak beş dakika içerisinde istediğiniz soru sayısında, soru tipinde ve zorluk derecesinde sınav oluşturabilirsiniz. Yazılı robotu için Sınav Robotu tıklayın.


Sınav hakkında telif veya dönüt vermek için lütfen bizimle iletişime geçin.