8.Sınıf Türk Sosyal Hayatında Aile Dersi Günlük Plan - 20. Hafta
8.sınıf Türk Sosyal Hayatında Aile dersi 20. Hafta
günlük planı indir 20. HAFTA
: Selçuklu Dönemi'nde Aile Yapısının Özellikleri
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
8.SINIF Türk Sosyal Hayatında Aile DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Türk Sosyal Hayatında Aile
Sınıf: 8.Sınıf
Hafta: 20. Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: Türk Aile Yapısının Tarihsel Süreci
Alt Öğrenme Alanı-Konu: Selçuklu Dönemi'nde Aile Yapısının Özellikleri
Süre: 2 saat
BÖLÜM II
Kazanımlar: Selçuklu Dönemi aile yapısının Orta Asya Türk aile geleneği ile benzer ve farklı yönlerini açıklayabilmek. (TSHA.3.3) Türk aile yapısının tarihsel değişimini anlayabilmek.
Öğretim Yöntemleri: Söyleşi Tartışma Kavram Haritası
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Akıllı tahta veya projeksiyon cihazı Selçuklu Dönemi'ne ait aile yapısını gösteren görseller (resim, fotoğraf) Ders kitabı
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Giriş Öğrencilere Selçuklu Dönemi'nin Türk aile yapısı için önemi hakkında bilgi verilir. Aile kavramının ve yapısının dönemden döneme değiştiğini vurgulanır. 2. Bilgi Verimi ve Etkinlik Öğrencilere Selçuklu Dönemi'nde aile yapısının özellikleri anlatılır: Ailenin çekirdek aile yapısında olduğu Erkeğin ailenin reisi olduğu Kadının evin yönetiminde önemli bir rolü olduğu Çocukların aile içinde önemli bir yere sahip olduğu Öğrencilere, aile yapısına ait görseller gösterilerek açıklamalar desteklenir. Öğrenciler, "Orta Asya Türk aile geleneği ile Selçuklu Dönemi aile yapısı arasındaki benzerlikler ve farklılıklar nelerdir?" sorusunu cevaplayan bir tablo doldururlar. 3. Tarama ve Güdüleme Öğrencilere, aile yapısının tarihsel değişimini gösteren bir diyagram dağıtılır. Öğrenciler, diyagramı doldurarak farklı dönemlerdeki aile yapılarını karşılaştırırlar. Öğrencilerin çalışmaları sınıfla paylaşılır ve tartışılır. 4. Uygulama ve Değerlendirme Öğrenciler, Selçuklu Dönemi'nde bir ailenin günlük hayatını canlandıran bir rol oynama etkinliği gerçekleştirirler. Etkinliğin ardından, öğrenciler aile yapısı hakkında öğrendiklerini özetleyen bir paragrafa yazarlar.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrencilerin tablo çalışmaları değerlendirilir. Öğrencilerin diyagram doldurma çalışmaları değerlendirilir. Öğrencilerin rol oynama etkinliği performansları değerlendirilir. Öğrencilerin paragrafa yazma çalışmaları değerlendirilir.
..................... Türk Sosyal Hayatında Aile Öğretmeni