8.Sınıf Temel Dinî Bilgiler Dersi Günlük Plan - 30. Hafta
8.sınıf Temel Dinî Bilgiler dersi 30. Hafta
günlük planı indir 30. HAFTA
: 1.4.2. Kur'an-ı Kerim'den Nezaket Örnekleri
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
8.SINIF Temel Dinî Bilgiler DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Temel Dinî Bilgiler
Sınıf: 8.Sınıf
Hafta: 30. Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: Nezaket
Alt Öğrenme Alanı-Konu: 1.4.2. Kur'an-ı Kerim'den Nezaket Örnekleri
Süre: 2 ders saati
BÖLÜM II
Kazanımlar: Öğrenciler Kur'an-ı Kerim'in nezaket öğretilerine aşinalık kazanırlar. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) nezaket anlayışını ve örneklerini öğrenirler. Nezaketin günlük hayatlarında uygulamanın önemini kavrarlar.
Öğretim Yöntemleri: Beyin fırtınası Ayet incelemesi Görsel sunum
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Kur'an-ı Kerim Akıllı tahta Nezaket konulu görseller
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Giriş: Önceki derste Kur'an-ı Kerim'in ahlaki öğretilerini hatırlatarak derse giriş yapılır. 2. Beyin Fırtınası: Öğrencilere "nezaket" kavramını hatırlattıktan sonra, gündelik hayatta karşılaştıkları nezaket örnekleri hakkında beyin fırtınası yaptırılır. 3. Ayet İncelemesi: Kur'an-ı Kerim'den nezaketle ilgili ayetler okunur ve tartışılır. Ayetlerin anlamı, ifadelerin güzelliği ve günlük hayatta uygulanma şekilleri üzerinde durulur. 4. Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Örnekleri: Peygamber Efendimizin (s.a.v.) nezaket konusundaki örnekleri ve hadisleri incelenir. Öğrencilere, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) nasıl herkese karşı nazik davrandığı ve bu davranışlarının olumlu etkileri anlatılır. 5. Görsel Sunum: Akıllı tahtaya, nezaket konulu görseller yansıtılır. Görseller, nezaketin farklı biçimlerini ve günlük hayatta uygulanmasını gösterir. 6. Öğrenci Tartışması: Öğrenciler, nezaketin toplumda önemi ve günlük hayatlarında nezaketli davranışlar sergilemenin faydaları hakkında tartışırlar.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrencilerden, Kur'an-ı Kerim'den nezaketle ilgili ayetleri ve Peygamber Efendimizin (s.a.v.) nezaket örneklerini içeren bir ödev hazırlamaları istenir. Öğrencilerin derse katılımı, tartışmalara aktif katılımları ve verdikleri ödevler değerlendirilir.
..................... Temel Dinî Bilgiler Öğretmeni