11.Sınıf Temel Dinî Bilgiler Dersi Günlük Plan - 2.Hafta
11.sınıf Temel Dinî Bilgiler dersi 2.Hafta
günlük planı indir 2.HAFTA
: İslam İnancının Temel Kaynakları
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
11.SINIF Temel Dinî Bilgiler DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Temel Dinî Bilgiler
Sınıf: 11.Sınıf
Hafta: 2.Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: İman
Alt Öğrenme Alanı-Konu: İslam İnancının Temel Kaynakları
Süre: 2 saat
BÖLÜM II
Kazanımlar: İslam inancının temel kaynaklarını açıklar. Kazanım işlenirken ayetlerin yanı sıra mütevatir ve sahih hadislerin de temel bilgi kaynakları içerisinde olduğu vurgulanacaktır.
Öğretim Yöntemleri: Anlatım Soru-Cevap Aktif Gösterim Uygulama Grup Çalışması
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Ders kitabı Akıllı tahta EBA
Öğrenme Öğretme Süreci:
1. Öğrencilere İslam inancının temel kaynaklarını öğretmek için "Anlatım" yöntemi kullanılır. 2. Kitap, Kur'an-ı Kerim'in Müslümanlar için en önemli ve temel kaynağı olduğu açıklanır. 3. Sünnet, Hz. Muhammed'in söz, fiil ve onayladığı davranışları olduğu ve Kur'an'dan sonra İslam'ın ikinci kaynağı olduğu vurgulanır. 4. Öğrencilerle birlikte Kur'an'dan ilgili ayetler okunur ve tefsir edilir. 5. Hadisler, Hz. Muhammed'in söz ve fiillerinin aktarılmasında önemli kaynaklar olduğu anlatılır. 6. "Soru-Cevap" yöntemi ile öğrencilerin konuyu anlamalarını sağlamak için sorular sorulur. 7. "Aktif Gösterim" yöntemi ile ilgili ayetler ve hadisler akıllı tahtaya yansıtılarak gösterilir. 8. "Uygulama" olarak öğrencilerden temel kaynaklardan örnekler vermeleri istenir. 9. Öğrenciler "Grup Çalışması" yoluyla temel kaynakları ve önemlerini tartışırlar. 10. Öğrencilerin konuyu pekiştirmeleri için "Okuma" ve "Yazma" etkinlikleri düzenlenir. 11. "Dikte" ile öğrencilerin temel kaynaklar hakkındaki bilgilerini ölçmek amaçlanır. 12. "Rol Yapma" tekniği, öğrencilerin temel kaynakları kullanarak İslam inancının çeşitli yönlerini tartışmalarına olanak tanır. 13. "Gösteri Drama" ile öğrenciler, İslam inancının temel kaynaklarına dayalı sahneler sergilerler. 14. "Tekrar Etme" yöntemi ile konu sonunda öğrencilerin öğrendiklerini tekrar etmeleri sağlanır.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrencilerin temel kaynaklar hakkındaki bilgilerini ölçmek için "Yazılı Sınav" yapılır. Öğrencilerin konuyu kavrayıp kavramadıklarını anlamak için "Sözlü Sorular" sorulur. Öğrencilerin temel kaynakları kullanarak İslam inancını anlama becerilerini değerlendirmek için "Proje Ödevi" verilir.
..................... Temel Dinî Bilgiler Öğretmeni