11.sınıf Sosyoloji dersi 3. Hafta
günlük planı indir 3. HAFTA
: Sosyolojik Araştırma Yöntemleri ve Türk Sosyologlarının Katkıları
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………
11.SINIF Sosyoloji DERSİ GÜNLÜK PLAN
BÖLÜM I
Ders: Sosyoloji
Sınıf: 11.Sınıf
Hafta: 3. Hafta
Öğrenme Alanı-Ünite: Sosyolojik Araştırma Yöntemleri
Alt Öğrenme Alanı-Konu: Sosyolojik Araştırma Yöntemleri ve Türk Sosyologlarının Katkıları
Süre: 2 saat
BÖLÜM II
Kazanımlar:
Sosyolojik Araştırma Yapıyoruz Öğrenciler, sosyolojide yapılan küçük bir alan çalışmasında bu yöntemler kullandırırlar. Öğrenciler, Türkiye'de sosyoloji çalışmalarına katkıları bulunan önemli Türk Sosyologlarını tanır. Öğrenciler, Türk sosyologlarının sosyolojiye katkılarını fark eder. Öğrenciler, Türkiye'de Sosyoloji çalışmalarına katkıları bulunan önemli üç Türk Sosyoloğunun fikirlerini araştırır. Öğrenciler, Türk sosyologlarının eser odaklı biyografilerini incelerler. Öğrenciler, sınıf sunumları ile bulgularını paylaşırlar.
Öğretim Yöntemleri: Tümevarım Yöntemi Tümdengelim Yöntemi Analoji Yöntemi Araştırma Tartışma Sunum
Araç-Gereçler ve Kaynaklar: Sosyolojik araştırma yöntemleri ile ilgili kaynaklar Türk sosyologlarının eserleri Akıllı tahta Bilgisayar İnternet
Öğrenme Öğretme Süreci:
Tümevarım, tümdengelim ve analoji yöntemlerinin tanımı ve örnekleri üzerinde durularak öğrencilere bu yöntemlerin önemi anlatılır. Öğrencilere, sosyolojik araştırma yöntemleri ile ilgili araştırma yapmaları istenir. Öğrencilere, Türkiye'de sosyoloji çalışmalarına katkıları bulunan önemli üç Türk Sosyoloğunu araştırmaları istenir. Sosyolojik araştırma yöntemleri ile ilgili araştırmalarını tamamlayan öğrenciler, bulgularını sınıfta sunarlar. Sunumların ardından, sosyolojik araştırma yöntemlerinin önemi ve kullanım alanları tartışılır. Öğrenciler, Türk sosyologlarının eserlerini inceleyerek, biyografilerini hazırlarlar ve sınıfta sunarlar. Türk sosyologlarının sosyolojiye yaptıkları katkılar değerlendirilir.
BÖLÜM III
Ölçme Değerlendirme: Öğrencilerin sosyolojik araştırma yöntemleri ile ilgili araştırmaları ve sunumları değerlendirilir. Öğrencilerin Türk sosyologları ile ilgili biyografileri ve sunumları değerlendirilir. Öğrencilerin derse katılımları ve tartışmalara katkıları gözlenir.